You are currently viewing Το σώμα μας μιλά μέσω του πόνου και της ασθένειας

Το σώμα μας μιλά μέσω του πόνου και της ασθένειας

Το να είμαστε συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας σημαίνει να κατανοούμε τα σημάδια που στέλνει το σώμα. Μας μιλά μέσω του πόνου, της αρρώστιας και φυσικά της υγείας. Τις περισσότερες φορές το πώς νιώθουμε φυσικά είναι σημάδι του πως είμαστε συναισθηματικά.

Αυτή η σύνδεση αποδυναμώνεται από την πολυπραγμοσύνη της καθημερινότητας. Σταματάμε να καταλαβαίνουμε αυτά που μας συμβαίνουν και δεν ξέρουμε πώς να έρθουμε ξανά σε ισορροπία. Σιγά- σιγά χάνουμε την ικανότητα να «διαβάζουμε» τον εαυτό μας.

Οπότε, όταν ο πόνος και η αρρώστια εμφανίζονται, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μας λένε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο για να επαναφέρουμε την υγεία και την ευεξία.

Αρρώστια, ο δρόμος προς την υγεία

Το να καταλάβουμε την αρρώστια και τον πόνο σημαίνει να μπορούμε να τους δώσουμε μια έννοια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κατανοήσουμε την προέλευση της ανισορροπίας και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας ξανά.

Η ασθένεια είναι το μέσο με το οποίο μας μιλά το σώμα. Μας λέει πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά, πως κάτι πρέπει να αλλάξει.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον ρυθμό της ζωής και να σταματήσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο επιβάλλει μια αλλαγή- μια καλή προς την υγεία.

Όταν αρρωσταίνουμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όχι όμως μόνο δίνοντας προσοχή στα φυσικά σημάδια. Αλλά και στα συναισθηματικά, ψυχολογικά και πνευματικά.

«Το να διατηρούμε το σώμα μας υγιές είναι καθήκον, διαφορετικά δε θα είμαστε σε θέση να έχουμε το μυαλό μας δυνατό και καθαρό.» -Βούδας

Απώλεια ισορροπίας

Η ζωή είναι ουσιαστικά ισορροπία, αρμονία και υγεία. Η αρρώστια μας λέει πως η ισορροπία έχει χαλάσει και πως πρέπει να την επανακτήσουμε.

Αυτό, το κάνουμε αναζητώντας μια αλλαγή για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να βρούμε ένα τρόπο για να εξισορροπηθούμε.

Αν ο τρόπος ζωής μας, προκαλεί αρρώστια, μια αλλαγή του ρυθμού του ίσως είναι μια από τις λύσεις για να βρούμε την ισορροπία. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

«Η ομορφιά της φύσης και του πολιτιστικού περιβάλλοντος που δημιουργήθηκαν από τα ανθρώπινα όντα είναι φυσικά και τα δύο αναγκαία για την διατήρηση της υγείας της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος.» -Konrad Lorenz

Ένα από τα πράγματα που μας εμποδίζει να καταλάβουμε τον εαυτό μας είναι το είδος ζωής που έχουμε. Ο μεγαλύτερος στρεσογόνος παράγοντας που έχουμε είναι η αποσύνδεση από τον εσωτερικό μας εαυτό.

Επειδή, όταν αυτό συμβαίνει, σταματάμε να φροντίζουμε το σώμα και το μυαλό μας. Εκθέτουμε και πιέζουμε τον εαυτό μας όσο περισσότερο γίνεται… Μέχρι κάτι να σπάσει.

«Το σώμα ακούει ότι λέει το μυαλό.» -Naomi Judd

Αγνοώντας τα προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα

Πριν από την ασθένεια, το σώμα ξεκινά να στέλνει προειδοποιητικά σημάδια με μορφή συμπτωμάτων, πόνου, δυσφορίας ή αδυναμίας.

Αλλά, λόγω αυτής της αποσύνδεσης από τον εσωτερικό εαυτό και από το σώμα, δεν ξέρουμε πώς να τα ακούσουμε.

Αυτά τα σημάδια είναι πολύ σημαντικά έτσι ώστε να μην αρρωστήσουμε. Τα χρειαζόμαστε τουλάχιστον για ανακουφίσουμε και να φροντίσουμε την ασθένεια για να μην χειροτερεύσει. Το να μην ακούμε αυτά τα σημάδια σημαίνει πως θα χειροτερεύσουν και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την ανισορροπία της υγείας μας.

Όλες οι ασθένειες είναι μια διαδικασία. Και όπως ξέρουμε διαμορφώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτόν τον χρόνο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Αν δώσουμε προσοχή. Μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας ή να δούμε έναν επαγγελματία.

Το σώμα πάντα μας μιλά. Κάθε αίσθημα, ερέθισμα, πόνος ή ανθυγιεινή διεργασία μας ζητά να αλλάξουμε. Ή τουλάχιστον να γνωρίζουμε για όσα μας βλάπτουν.

Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε την ζωή σας

Είναι σημαντικό να ακούμε τα συμπτώματα επειδή έχουν πολλά να πουν. Να ξέρουμε πώς να τα ερμηνεύουμε. Αν είναι μικρό το πρόβλημα μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλιώς ζητήστε βοήθεια. Και ας αλλάξουμε αυτά που ευθύνονται για την βλάβη του σώματος.

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που προέρχονται από κακές συνήθειες της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, η κακή διατροφή, ο άσχημος ύπνος ή η κακή στάση του σώματος. Το σώμα μας επίσης καταλήγει να καταρρεύσει όταν ζούμε με άγχος, εξαρτήσεις ή με υπερβολές, όπως το ωράριο εργασίας.

Στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε την ισορροπία, ξεκινήστε με το να φροντίζετε το σώμα και την ζωή σας. Κάποιες καταστάσεις δυστυχώς δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε. Αλλά υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Αποκτήστε υγιεινές συνήθειες και συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Το σώμα θα σας ευχαριστήσει.

Μετάφραση: awakengr.com via exploring your mind