You are currently viewing Μάθετε τις αδυναμίες σας και πώς να θεραπευτείτε σύμφωνα με το ζώδιο σας

Μάθετε τις αδυναμίες σας και πώς να θεραπευτείτε σύμφωνα με το ζώδιο σας

Τα ζώδια προσφέρουν πολλούς τρόπους για να παρατηρήσουμε και να χαρακτηρίσουμε την ανθρώπινη φύση, όπως και πολλά άλλα πράγματα που ορίζουν την ύπαρξη της ανθρωπότητας ως όλον, όπως και τις διαφορές και τα ειδικά χαρακτηριστικά που όλοι έχουμε σε ατομικό επίπεδο.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που συνδέονται αμοιβαία με τον ζωδιακό κύκλο, αλλά όταν πρόκειται για τα σωματικά μέρη του ανθρώπου και τις θεραπευτικές επιδράσεις, τα πράγματα γίνονται λίγο πολύπλοκα. Σε αντίθεση με συγκεκριμένα πνευματικά χαρακτηριστικά των ζωδίων, το να βρούμε τα ίδια πνευματικά χαρακτηριστικά σε κάθε ζώδιο είναι πολύ πιο δύσκολο.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που σας λέει πιο μέρος του σώματος σας είναι συνδεδεμένο με κάθε ζώδιο και πιθανές επιτυχείς θεραπευτικές επιδράσεις.

Κριός

Σώμα: Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα μαλλιά και το πρόσωπο.

Ενέργεια: Όταν πρόκειται για τους Κριούς, να είστε σίγουροι πως σχετίζονται με την ηγεσία. Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες και αν είστε ένας τότε θα πρέπει να παλέψετε γι αυτά που πραγματικά επιθυμείτε, αλλά φροντίστε και τους γύρω σας. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε καλύτερα την έξαψη σας.

Ανισορροπίες: Φυσικά, ήδη ξέρετε πως ο Κριός είναι ένα ζώδιο που χαρακτηρίζεται από θυμό και ισχυρές συναισθηματικές ανισορροπίες κατά καιρούς, αλλά σωματικά, η ανισορροπία της ενέργειας μπορεί να εκδηλωθεί με ημικρανίες, μείωση αυτοπεποίθησης, αιμορραγία στην μύτη, πονοκεφάλους κτλ.

Θεραπεία: Η καλύτερη μέθοδος θεραπείας για τους Κριούς είναι οπωσδήποτε να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας και να ανεβάσετε το πνεύμα σας στο υψηλότερο επίπεδο.

Ταύρος

Σώμα: Ο Ταύρος κυβερνά τον αυχένα, τον λαιμό, τον θυροειδή, τις αμυγδαλές και την ωμοπλάτη.

Ενέργεια: Η μεγαλύτερη ενεργειακή σταθερότητα των Ταύρων είναι η ίδια τους η συνέπεια και η ασφάλεια. Νοιάζονται για τα υπάρχοντα τους, και τα υλικά και τα πνευματικά.

Ανισορροπίες: Οι πόνοι στον αυχένα και οι πονοκέφαλοι είναι το χειρότερο πρόβλημα των Ταύρων. Όπως και η αίσθηση ότι κάτι έχει κολλήσει στον λαιμό τους ή τα προβλήματα με τους λεμφαδένες.

Θεραπεία: Η πρακτική προσέγγιση της ζωής των Ταύρων είναι η καλύτερη ενεργειακή θεραπεία. Από εκεί αντλούν την ενέργεια τους- από τα πρακτικά, απλά και λειτουργικά πράγματα που κάνουν την ζωή πιο εύκολη και απλή.

Δίδυμοι

Σώμα: Οι Δίδυμοι κυβερνούν το μυαλό, τις σκέψεις, την ικανότητα να εκφράζετε τον εαυτό σας, τους αγκώνες και τα χέρια.

Ενέργεια: Η ενέργεια των Δίδυμων σχετίζεται με  την ελευθερία της έκφρασης του εαυτού και να συλλέγετε τις σκέψεις σας με σωστό τρόπο, ώστε άλλοι άνθρωποι να μπορούν να σας καταλάβουν. Οι Δίδυμοι έχουν φυσική επικοινωνία, είναι συγγραφείς ή ομιλητές.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια των Δίδυμων είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να εκδηλωθεί ως διάσπαρτες σκέψεις, σύγχυση στην λήψη αποφάσεων, πόνος στους αγκώνες ή στο χέρι και φόβος έκφρασης. Μπορεί επίσης να τους αναγκάσει να γίνουν κουτσομπόληδες  ή να μιλάνε πριν καν σκεφτούν.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια των Δίδυμων χρειάζεται διαλογισμός ή ανάγνωση κάποιων περιοδικών ή εφημερίδες όπου πολλές φορές είναι το καλύτερο φάρμακο. Αυτά θα βοηθήσουν να ηρεμήσει και να χαλαρώσει το μυαλό και να απελευθερώσετε τυχόν επαναλαμβανόμενες σκέψεις.

Καρκίνος

Σώμα: Ο Καρκίνος κυβερνά το στήθος, το στέρνο και την περιοχή της καρδιάς.

Ενέργεια: Η ενέργεια του καρκίνου σχετίζεται με το να συντονίσετε τα συναισθήματά σας και να εκφράσετε την αλήθεια και το πως αισθάνεστε. Η ενέργεια του καρκίνου είναι επίσης πολύ ενθαρρυντική και συχνά είναι χρήσιμη για τους άλλους.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Καρκίνου δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με ανεξέλεγκτα συναισθήματα, αίσθηση αποστράγγισης ή υπερβολική ευαισθησία και ακόμα και με την επιθυμία να μείνουν μόνοι. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν αναπνευστικές αρρώστιες, βήχα και πόνο στο στήθος.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Καρκίνου, οι ασκήσεις αναπνοής είναι συχνά ωφέλιμες, όπως και το να περνάτε χρόνο έξω στον καθαρό αέρα. Η ισορροπία μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω του εθελοντισμού, του να βοηθάτε τους άλλους, ή να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Λέων

Σώμα: Ο Λέων κυβερνά την καρδιά όπως και την ωμοπλάτη.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Λέοντα σχετίζεται με το να μάθετε να λάμπετε με τον πραγματικό εαυτό σας. Η ενέργεια του Λέοντα είναι υπερήφανη, έχει αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται να εκφραστεί ή να κυνηγήσει αυτό που θέλει.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Λέοντα δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να εκδηλωθεί με επιπλοκές στην καρδιά, δυσκολίες στην έκφραση των συναισθημάτων και με την αίσθηση ότι δεν μπορείτε να νιώσετε την αγάπη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με έλλειψη αυτοπεποίθησης, με το να νιώθετε ντροπαλοί ή με το να οδηγείστε από φόβους.

Θεραπεία: Για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Λέοντα, κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης βοηθάει. Συμπεριλαμβανομένου των τεχνών, του χορού, της ποίησης, του θεάτρου κτλ. Η γιόγκα για να ανοίξετε την περιοχή της καρδιάς συχνά συστήνεται όπως και το να συζητάτε για τα συναισθήματα σας με αυτούς που νοιάζεστε.

Παρθένος

Σώμα: Ο Παρθένος κυβερνά το στομάχι και τα πεπτικά όργανα.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Παρθένου είναι γήινη , γειωμένη και σας βοηθά να μένετε κινητοποιημένοι για να περάσετε τις δυσκολίες της ζωής. Η ενέργεια του Παρθένου σχετίζεται επίσης με την παρατήρηση των μικρών, πιο διακριτικών λεπτομερειών και είναι πολύ ισχυρογνώμων.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Παρθένου δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, διατροφικές διαταραχές, χρόνια δίαιτα και κακή πέψη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με υπέρ-αναλυτικότητα και εμμονικές συμπεριφορές.

Θεραπεία: Για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του Παρθένου είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αφήσετε και να απελευθερώσετε κάποιες από τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να ηρεμείτε το μυαλό σας και ίσως να αφιερώσετε χρόνο για να φτάσετε στην ρίζα κάθε κακής σκέψης. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με τον διαλογισμό, τις δημιουργικές εργασίες ή ακόμα και με την άθληση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ το να συμφιλιωθείτε με το σώμα σας και να σιγουρευτείτε πως τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Ζυγός

Σώμα: Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και την μέση.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Ζυγού σχετίζεται με το να μάθετε πώς να συνδέεστε με τους άλλους και να διαμορφώνετε υγιείς σχέσεις και συνεργασίες.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Ζυγού δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με το να είστε υπερβολικά ανεξάρτητοι ή πολύ εξαρτημένοι. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με προβλήματα που σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη, όπως μολύνσεις, συχνοουρία ή πόνο στην μέση.

Θεραπεία: Για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Ζυγού, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να συμβιβάσετε την ζωή σας και ίσως να σκεφτείτε και τους άλλους. Αντίθετα, αν βασίζεστε υπερβολικά στους άλλους, είναι καιρός να βρείτε την ανεξαρτησία και την δύναμη σας.

Σκορπιός

Σώμα: Ο Σκορπιός κυβερνά την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Σκορπιού σχετίζεται με την μεταμόρφωση και το να μάθετε πώς να αναπτύσσεστε και να αλλάζετε μέσα από τις εμπειρίες της ζωής. Σχετίζεται επίσης με το να ξεθάψετε την σκοτεινή πλευρά σας για να την φέρετε στο φως.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Σκορπιού δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με το να αισθάνεστε κολλημένοι ή ακόμα και καταπιεσμένοι από τις πολλές και γρήγορες αλλαγές. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με κατάθλιψη, με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και με ελλειπτική ή υπερβολική σεξουαλική διάθεση.

Θεραπεία: Για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Σκορπιού είναι σημαντικό να αγκαλιάσετε την αλλαγή και να είστε ανοιχτοί στο να αντιμετωπίσετε τις σκιές που αναδύονται. Για να το κάνετε αυτό, είναι ωφέλιμο να εφαρμόσετε πρακτικές όπως ο διαλογισμός. Το να περνάτε χρόνο κοντά στο νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να απελευθερώσετε το συναισθηματικό βάρος.

Τοξότης

Σώμα: Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς. Κυβερνά επίσης και το συκώτι.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Τοξότη σχετίζεται με την μάθηση, την εξερεύνηση και την διδασκαλία. Η ενέργεια του Τοξότη είναι πάντα έτοιμη για περιπέτειες και λαχταρά να κατανοήσει την ζωή και τον κόσμο.

Ανισορροπίες: Όταν η ενέργεια του Τοξότη δεν βρίσκεται σε ισορροπία μπορεί να εκδηλωθεί με προβλήματα στους γοφούς και στο συκώτι. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με ανησυχία ή με την ανικανότητα να μείνετε σε ένα μέρος για πολύ. Εναλλακτικά, μπορεί να εκδηλωθεί ως στασιμότητα και ίσως με απροθυμία για μάθηση, να γνωρίσετε άλλους πολιτισμούς ή να είστε ανοιχτόμυαλοι.

Θεραπεία: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Τοξότη είναι να ταξιδέψετε ή να μάθετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε και να επεκτείνετε το μυαλό σας. Το να κάνετε κάτι εκτός από την τακτική ρουτίνα μπορεί επίσης να βοηθήσει όπως και οι ασκήσεις για τους γοφούς.

Αιγόκερως

Σώμα: Ο Αιγόκερως κυβερνά τα κόκκαλα, τα γόνατα και τα δόντια.

Ενέργεια: Η ενέργεια του Αιγόκερου σχετίζεται με το να κάνετε τα πράγματα με έναν πρακτικό και μεθοδικό τρόπο. Η ενέργεια του Αιγόκερου είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και κινητοποιημένη για να πετύχει και να δημιουργήσει.

Ανισορροπίες: Όταν δεν βρίσκεται σε ισορροπία, η ενέργεια του Αιγόκερου μπορεί να οδηγήσει σε τάσεις υπερβολικής εργασίας, θέματα στα γόνατα και πονόδοντους. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να πιέζετε πολύ τον εαυτό σας για να πετύχετε και στη συνήθεια να δουλεύετε υπερβολικά ώστε να αποφύγετε τα συναισθήματα.

Θεραπεία: Για να ισορροπηθεί η ενέργεια του Αιγόκερου είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα, να ηρεμήσετε και ίσως να ελέγξετε τι είναι αυτό που πραγματικά γεμίζει τις φιλοδοξίες σας. Μπορείτε να αναδιατάξετε το πρόγραμμα σας ώστε να δουλεύετε λιγότερο και να έχετε χρόνο για χαλάρωση. Οι πρακτικές όπως διαλογισμός, γιόγκα ή ακόμα και το να γράφετε ημερολόγιο μπορούν να βοηθήσουν.

Υδροχόος

Σώμα: Ο Υδροχόος κυβερνά τους αστραγάλους και το νευρικό σύστημα.

Ενέργεια: Η ενέργεια των Υδροχόων είναι συνδεδεμένη με την δυνατή τους αίσθηση για συμπόνια και συλλογικότητα, όπως και με την ισχυρή υποστήριξη τους προς την ανθρωπότητα, το ανοιχτό μυαλό τους, τους ανοιχτούς ορίζοντες τους και την θετικότητα τους. Είναι επαναστάτες από την φύση τους και θέλουν θετικές αλλαγές παγκοσμίως.

Ανισορροπίες: Συχνά παλεύουν να ανακαλύψουν αν η δική τους άποψη για τον κόσμο ευθυγραμμίζεται με το πώς βλέπουν οι άλλοι τον κόσμο. Είναι εύκολοι στόχοι για το άγχος, την κατάθλιψη, όπως και συνηθισμένες είναι οι αλλαγές στο βάρος τους.

Θεραπεία: Οι Υδροχόοι θεραπεύονται με την ισορροπία της συναισθηματικής και σωματικής κατάστασης. Είναι κυρίαρχοι του μυαλού και του σώματος τους, αλλά δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και να αφήσουν το πνεύμα τους να τους καθοδηγήσει, τότε το μοναδικό όριο είναι ο ουρανός.

Ιχθύς

Σώμα: Ο Ιχθύς κυβερνά τα πόδια και την επίφυση.

Ενέργεια: Οι Ιχθείς είναι οπωσδήποτε το πιο πνευματικό ζώδιο. Αυτό σημαίνει πως η επίφυση και οι πνευματικές πτυχές διατηρούν την ενέργεια του Ιχθύ. Καθοδηγούνται από τα συναισθήματα τους και η φυσική τους πραγματικότητα είναι εντελώς ευθυγραμμισμένη με την πνευματική τους πραγματικότητα.

Ανισορροπίες: H εγωκεντρική τους μεριά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. Μπορούν να είναι τέλειοι σε πολλά πράγματα, αλλά ο δυνατός εγωισμός τους, τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο της σωματικής ακόμα και της ψυχικής τους υγείας. Έχουν περιπετειώδες πνεύμα, αλλά παίρνουν ρίσκα εύκολα και μερικές φορές αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες.

Θεραπεία: Το να έχουν συγκεκριμένα μοτίβα και συστήματα κανόνων που υποτίθεται ότι θα ακολουθούν χωρίς δικαιολογίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούν. Η δυνατή τους ενέργεια θα κρατήσει το σώμα και το μυαλό τους προστατευμένα με κάθε κόστος.

Μετάφραση, επιμέλεια: L.C.
Credits:  foreverconscious