You are currently viewing Nα αρχίζεις κάθε μέρα τη ζωή σου από την αρχή..

Nα αρχίζεις κάθε μέρα τη ζωή σου από την αρχή..

Γράφει η Λίτσα Φιλίππου

Να αρχίζεις κάθε μέρα τη ζωή σου από την αρχή…
Να αφήνεις στο χτες ότι σε πλήγωσε και σε μάτωσε.
Να εγκαταλείπεις στο παρελθόν ότι σε πίκρανε και σε απογοήτευσε.
Να διαγράφεις κάθε βράδυ ότι σε ταλάνισε και σε βασάνισε.

Κάθε πρωί να ανοίγεις διάπλατα τα μάτια της ψυχής σου.
Να αντικρίζεις τη δύση κάθε μέρας με ένα όμορφο χαμόγελο.
Την ανατολή της με νέες ελπίδες και περισσότερη αισιοδοξία. Ανεκτίμητος θησαυρός οι μέρες μας, που μετατρέπονται γρήγορα σε πολύτιμες αναμνήσεις.

Λαμπερές και φωτεινές σπίθες που σιγοκαίνε, γι’ αυτό κοίτα να ζεσταίνεις καθημερινά την ύπαρξή σου.
Μια φωτιά ο κόσμος μας γι΄αυτό φρόντισε να είσαι πάντα αναμμένη φλόγα.

Μη σιγολιώνεις χάνοντας τα ωραία τους. 
Μη φλέγεσαι αναζητώντας αιτίες και αφορμές για αυτά που πέρασαν. Γλέντησε τα άσχημά τους. Γλύκανε τις πίκρες τους με την ανεμελιά σου. Άσε τα υπέροχα να στιγματίζουν καθημερινά την ύπαρξή σου. Άφησε τις μικρές–μεγάλες τους στιγμές να γίνουν χείμαρρος ευτυχίας και να πνίξουν τις απογοητεύσεις σου.
Μη μετράς τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και μη λογαριάζεις τα χρόνια.

Κλείσε τους κύκλους με το παρελθόν σου και μην τους αναμοχλεύεις, γιατί γίνονται φαύλοι. Μην κάνεις αναδρομές στα άσχημα που σε χαράκωσαν γιατί υπονομεύεις τα καλύτερα που σε περιμένουν. Μην ψηλαφίζεις τις πληγές που σημάδεψαν την ψυχή σου, βαλσάμωσε τις με την λησμονιά σου. Μην υπολογίζεις τις δυσκολίες και τα βάσανα που αντάμωσες στο διάβα της κάθε σου μέρας, διακόσμησε τα με τις ομορφότερες σου αναμνήσεις.

Μη στέκεσαι στις κακίες και στα μίση των ανθρώπων που συνάντησες στην πορεία σου.
Απάλειψε τα με την συγχώρεση και την αδιαφορία σου. Και μην κλαις πάνω από τις στάχτες των ονείρων σου που γκρεμίστηκαν. Άντλησε δύναμη από τα ερείπια τους και φτιάξε καινούρια και μεγαλύτερα. Μην εγκλωβίζεσαι στη θλίψη και την στεναχώρια που κυριαρχεί γύρω σου. Μην αιχμαλωτίζεις την ύπαρξη σου σε αόρατες φυλακές που την συντρίβουν και την καθηλώνουν.

Μην περιορίζεσαι σε φραγμούς και κοινωνικά σύνορα. Να ελευθερώνεσαι από την παθητικότητα και τη στατικότητα που σε περιβάλλει. Και να αποτελείς τη θετική εξαίρεση σε έναν αρνητικό κόσμο. Άδραξε τη ζωή. Στύψε τις στιγμές της. Απομύζησε κάθε της ώρα. Ψηλάφισε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια της για να κατανοήσεις την σημασία της. Να χαίρεσαι κάθε πτυχή της για να νιώσεις το νόημα της.

Να την παρατηρείς για να αφυπνίζεται το πνεύμα σου. Να τη ζεις στα άκρα για να διεγείρονται όλες οι αισθήσεις σου. Να τολμάς να ονειρεύεσαι κόντρα στα δύσκολα που βιώνεις. Να ταξιδεύεις με το μυαλό σου όταν έχεις ανάγκη να ξεφύγεις από όσα σε καταβάλλουν.
Nα ντύνεις την ύπαρξή σου με το λαμπερότερο σου χαμόγελο, όταν το πέπλο της απογοήτευσης σκεπάζει τον ουρανό σου. Να ανοίγεις τα πανιά της φαντασίας σου και να αλλάζεις ρότα, όταν τα σύνορα του κόσμου σε στενεύουν.
Κάνε βάρκα την ελπίδα σου και κολύμπησε σε ήρεμα πελάγη, όταν η θλίψη του σε κυκλώνει και σε πνίγει. Άνοιξε τα παράθυρα της ψυχής σου να μπει το φως όταν το σκοτάδι κτυπάει την πόρτα της. Χρωμάτισε το τοπίο της ζωής σου με τα πινέλα της καρδιάς σου, όταν το μαύρο την περιβάλλει.

Βίωσε κάθε σου συναίσθημα στον υπέρτατο βαθμό χωρίς να το οριοθετείς. Απόλαυσε κάθε σου στιγμή σαν να είναι η τελευταία σε τούτη τη γη. Πάρε συχνά βαθιές και μεγάλες ανάσες, σαν να είναι οι πρώτες σου πνοές σε τούτο τον κόσμο. Βούτηξε στον βυθό της ζωής και στράγγιξε την τελευταία της σταγόνα.

Να απολαμβάνεις τα καθημερινά σου ταξίδια χωρίς να κλείνεις τα μάτια στην όμορφη θέα τους.
Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα και ζήσε την πραγματικότητά σου σαν όνειρο.

Αγάπα τη ζωή που ζεις και ζήσε τη ζωή που αγαπάς.

Πηγή: ewoman.gr