You are currently viewing 8 επιλογές για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη

8 επιλογές για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη

Όταν ο Δαλάι Λάμα είπε ότι ”η ευτυχία δεν έρχεται από μόνη της, αλλά από τις δικές σου πράξεις” στην ουσία πέταξε το μπαλάκι σε σένα και μένα, σε εμάς γενικά. Σύμφωνα με τον σοφό, εσύ πρέπει να δουλέψεις, να παράγεις τις ωραίες στιγμές που θα καταναλώσεις. Και κάπως έτσι συνέδεσα τον Δαλάι Λάμα με τον Μπέρναρντ Σω.

Ηθελα να πω λοιπόν πως κάθε μέρα μπορείς να επιλέξεις κάποια πράγματα αντί κάποιων άλλων και έτσι να παίξεις το τένις που θέλει ο Δαλάι με κάποια επιτυχία που θα ωφελήσει κυρίως εσένα.

Τι εννοώ:

Επέλεξε να εκτιμάς τα πράγματα παρά να διαμαρτύρεσαι

Μπορείς να γκρινιάζεις μέχρι να γίνεις μπλε. Μπορείς να γκρινιάζεις επειδή μένεις μέχρι αργά στη δουλειά, ότι κάνει πολύ ζέστη/κρύο/υγρασία, ότι δεν έχεις γρήγορο ιντερνετ, ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη. Είναι ο τέλειος τρόπος για να αισθάνεσαι χάλια και να θυμίζεις διαρκώς στον εαυτό σου ότι η ζωή δεν είναι όπως τη θες.

Την επόμενη φορά που θες να διαμαρτυρηθείς, σταμάτα και αναρωτήσου για τα καλά που βλέπεις γύρω σου. Σπατάλησε τον χρόνο που θα γκρίνιαζες σε χρόνο που θα ανακαλύψεις ότι μπορεί να κάνει κρύο/ζέστη/υγρασία αλλά εσύ είσαι μέσα και έχεις καλοριφέρ ή κλιματιστικό, ότι έχεις μια δουλειά που μάλλον σου αρέσει, ότι δεν πειράζει που δεν έχεις ιντερνετ, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα. Η ζωή μπορεί να μην είναι πάντα δίκαιη αλλά πάντα έχει κάποια καλά σημεία που αξίζει να δεις. Εκτός εάν είσαι μελλοθάνατος που.. τότε τι σε νοιάζει;

Επέλεξε τους ανθρώπους από τα πράγματα

Πόσο από την ημέρα σου ξοδεύεις για ‘πράγματα’; Πόσο από το χρόνο σου για να χαζέψεις ένα καλύτερο κινητό ή ρούχα και παπούτσια; Πιάσε κουβέντα με ένα γείτονα ή ένα συνάδερφο που δεν έχεις γνωρίσει καλά. Ποτέ δεν ξέρεις εάν θα κάνεις έναν καινούργιο φίλο ή θα μάθεις κάτι όμορφο.

Πρόσφατα μιλούσα στο τηλέφωνο για μια συνεργασία και η κουβέντα έγινε πιο φιλική. Η κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής μου είπε πόσο ευτυχισμένη είναι με την δουλειά της αλλά πάντα η πρώτη της προτεραιότητα θα είναι η κόρη της, η οικογένεια της και όλα όσα της αρέσει να κάνει. Κλείσαμε το τηλέφωνο και όλο το υπόλοιπο απόγευμα ήταν υπέροχο στη σκέψη ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επικεντρώνονται στους δικούς τους ανθρώπους και όχι σε μια δουλειά.

Επέλεξε να κατανοήσεις παρά να σχολιάσεις

Για πόσους ανθρώπους την ημέρα κάνεις κάποια σκέψη από μέσα σου; Στάσου λίγο περισσότερο σ αυτούς που θα κατακρίνεις και προσπάθησε να τους καταλάβεις. Μπορεί να μπορείς να καταλάβεις ή ακόμα και να βοηθήσεις.

Επέλεξε τη γενναιοδωρία από τον εγωισμό

Δώσε χωρίς προσδοκίες. Προτίμησε να δώσεις παρά να κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Επέλεξε να επικεντρωθείς στις λύσεις και όχι στα προβλήματα

Μπορείς να επικεντρωθείς στις αποτυχίες, στα εμπόδια ή μπορείς να αναζητήσεις απαντήσεις, να βρεις λύσεις, και να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Εσύ διαλέγεις.

Επέλεξε την αποδοχή και ξαναπροσπάθησε

Δεν το υποστηρίζω πολύ σαν ιδέα μεταξύ μας αλλά πρόσφατα έμαθα πως σε μερικά πράγματα καλό είναι να μην πας κόντρα. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να νιώθεις απογοητευμένος και θυμωμένος.

Αν αποδεχτείς την απογοήτευση και ότι κάποιες φορές συμβαίνουν πολλές αναποδιές μαζί τότε μπορείς και να ξαναδοκιμάσεις. Αν αναλωθείς στην απογοήτευση θα χάσεις χρόνο οπότε η ιδέα είναι να το πάρεις απόφαση και να προσπαθήσεις ξανά.

Επέλεξε να σπας τους κανόνες παρά να πηγαίνεις με το ρεύμα

Ο ευκολότερος τρόπος για να μην είσαι χαρούμενος στη ζωή είναι να κάνεις μόνο όσα πρέπει. Διάλεξε τον τρόπο σκέψης πέρα από τα αυτονόητα. Σπάσε τους κανόνες και κάνε κάποια πράγματα με τον τρόπο που θες εσύ.

Επέλεξε τα μικρά καθημερινά πράγματα παρά τις μακριές λίστες με υποχρεώσεις που φτιάχνει το κεφάλι σου

Εαν σκέφτεσαι να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι και να γράψεις ένα βιβλίο με θέα τη θάλασσα ξεκίνα με το να σιγουρευτείς ότι το θες, μετά να παραιτηθείς απο τη δουλειά σου, κλείσεις τα εισιτήρια και να βρεις το θέμα του βιβλίου σου. Μη χάνεις χρόνο με το να αγχωθείς με τους τρόπους που θα πουλήσεις το βιβλίο ή τι θα βάλεις στην πρώτη παρουσίαση. Κάνε focus στις εκκρεμότητες με την σειρά και λύσε τις μια μια.

Πηγή: savoirville.gr