You are currently viewing 7 τρόποι για να βρείτε εσωτερική δύναμη όταν την έχετε ανάγκη

7 τρόποι για να βρείτε εσωτερική δύναμη όταν την έχετε ανάγκη

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που μοιάζουν σαν ο κόσμος όλος να είναι πάνω στους ώμους τους. Η ζωή μπορεί να γίνει σκοτεινή και κουραστική. Βαραίνουμε από τα φορτία και αναρωτιόμαστε αν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε.

Κατά ειρωνεία της τύχης, αυτές οι στιγμές πάλης και αδυναμίας, υπάρχουν ακριβώς τις στιγμές που πρέπει να ανασύρουμε από μέσα μας όλη τη δύναμη που έχουμε και να παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά από όσο ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε. Ακολουθούν 7 στρατηγικές για να βρείτε εσωτερική δύναμη, για την επόμενη φορά που θα περάσετε τέτοιες στιγμές.

1. Μάθετε να αποδέχεστε ότι δεν είστε καλά

Όταν αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ δύσκολο, έχουμε συχνά μια τάση να προσπαθούμε και να φοράμε ένα προσωπείο γενναιότητας στο πρόσωπό μας. Προσπαθούμε να είμαστε ηρωικοί και να κάνουμε σαν να είναι όλα εντάξει, αλλά μερικές φορές το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε ότι δεν είναι εντάξει. Τα πράγματα δεν είναι καλά αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι καλά και στο μέλλον. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να μην είναι καλά. Ο μόνος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να παραδεχτείτε τι συμβαίνει στα αλήθεια.

2. Δεχτείτε τα πράγματα ως έχουν χωρίς να προτρέχετε για το μέλλον

Μερικές φορές το να κοιτάτε την μεγάλη εικόνα, μπορεί να είναι συντριπτικό. Είναι σαν να κοιτάτε ένα δάσος γεμάτο με δέντρα που πρέπει να κλαδευτούν. Φαίνεται σχεδόν ανυπέρβλητο με μια πρώτη ματιά, αλλά αν τα χωρίσετε σε διαχειρίσιμους τομείς, τότε γίνεται πιθανό. Απλά εστιάστε στο να βγάλετε τη μέρα.

3. Συνειδητοποιείστε ότι ένα μακρύ ταξίδι ολοκληρώνεται όταν κάνετε μικρά βήματα

Δεν υπάρχει καμία μεγάλη κίνηση που μπορείτε να κάνετε που ξαφνικά θα αλλάξει τη ζωή σας σε κάτι διαφορετικό μέσα σε μία νύχτα. Χρειάζεται χρόνος και καθημερινή προσπάθεια για να αλλάξετε την κατάστασή σας. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να κάνετε μικρές προσπάθειες τακτικά που θα σας οδηγήσουν στην αλλαγή που θέλετε/χρειάζεστε να δείτε.

4. Προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά τα πράγματα

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ήσασταν αγενής ή σκληρός σε κάποιον στο δρόμο ή ίσως στον ρομαντικό σας σύντροφο. Η οξυθυμία προκλήθηκε από αυτόν ή εσάς; Θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο αν δεν είχατε ήδη μια δύσκολη μέρα; Συνήθως, οι στιγμιαίες κρίσεις κακίας ή ενόχλησης, οφείλονται σε κάποια ατυχή περίσταση που επηρεάζει την διάθεση του ατόμου και σπανίως έχουν να κάνουν με εμάς (τα θύματα της αγενούς συμπεριφοράς). Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, να μην θεωρείτε προσωπική προσβολή ό,τι κάνουν ή λένε οι άνθρωποι. Αποδώστε το στην κακή μέρα που είχε ο άλλος και προχωρήστε.

5. Βρείτε ή δημιουργήστε το καταφύγιό σας

Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι φανταχτερό. Το καταφύγιο μπορεί να είναι μια απλή βόλτα στο αγαπημένο σας πάρκο ή ένα ελαφρύ διάβασμα στην πίσω βεράντα σας. Απλά πρέπει να είναι κάτι που σας κάνει να νιώθετε ειρηνικά και σας ηρεμεί. Αν έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που τείνουν να είναι ιδιαίτερα αρνητικοί απέναντί σας, ειδικά αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, κάντε ένα βήμα πίσω από αυτές τις σχέσεις μέχρι να συνέλθετε και να συγκεντρωθείτε.

6. Ψάξτε για υποστήριξη από τις κατάλληλες πηγές

Δεν θα πηγαίνατε σε ένα εστιατόριο για τάκο για να φάτε τηγανητό κοτόπουλο. Έτσι δεν είναι; Όταν αγωνιζόμαστε σε δύσκολες περιόδους, πρέπει να χουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας. Βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε για υποστήριξη στα σωστά μέρη.

7. Επιλέξτε να συνεχίσετε να προχωράτε προς τα μπροστά

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι συμβαίνει στη ζωή σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας σε αυτό. Ασχέτως του τι έρχεται στο δρόμο σας, πάρτε την απόφαση να μείνετε συγκεντρωμένοι σε μία λύση και όχι στην ενόχληση του προβλήματος. Πάντα έχετε επιλογές. Μπορείτε να επιτρέψετε στα εμπόδια να σας παραλύσουν και να καθυστερήσουν την πρόοδό σας ή μπορείτε να τα δείτε ως ένα απλό βήμα για να οδηγηθείτε σε κάτι καλύτερο.

Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org