You are currently viewing 6 τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους τοξικούς ανθρώπους και την αρνητική ενέργεια που μεταδίδουν

6 τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους τοξικούς ανθρώπους και την αρνητική ενέργεια που μεταδίδουν

Οι άνθρωποι που μεταφέρουν συνεχώς αρνητικά συναισθήματα είναι αναπόφευκτοι στη ζωή. Mιλούν συνεχώς για τα προβλήματά τους επιδιώκοντας να μεταδώσουν την αρνητική τους διάθεση. Σε περίπτωση που κάνετε μια αλλαγή στη συζήτηση, προσπαθώντας να την κάνετε πιο ευχάριστη και θετική, πάντοτε βρίσκουν τρόπο να την οδηγήσουν εκεί που θέλουν και να την κάνουν αρνητική. Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την αρνητική στάση ζωής, τείνουν να τα βλέπουν όλα αρνητικά και μένουν πίσω στη ζωή τους. Μένοντας δίπλας τους όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί και η δική σας ζωή.

Οι άνθρωποι που ζουν χρόνια βλέποντας την αρνητική πλευρά της ζωής, μπορούν όχι μόνο να σας εξουθενώσουν συναισθηματικά, αλλά και να σας μεταφέρουν το σκεπτικό τους, έχοντας αρνητική επίδραση στη ζωή σας. Μια από τις σημαντικότερες συνειδητοποιήσεις στη ζωή, είναι η στιγμή που το άτομο αντιλαμβάνεται ότι ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα εξαρτάται πλήρως από αυτόν, είναι μια προσωπική απόφαση και δε θα πρέπει ποτέ να εναποφύεται σε άλλους. Η απελευθέρωση από τους τοξικού ανθρώπους, είναι προσωπική απόφαση. Παρακάτω σας παραθέτουμε 6 τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους τοξικούς ανθρώπους.

Προσωπική Αξία και Αυτοεκτίμηση

Η αναγνωρίση της προωπικής σας αξία είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για την κατανόηση της σημασίας της προστασίας του ευατού σας από την αρνητικότητα. Είστε μοναδικοί, ισχυροί, έχετε αξία και ο σκοπός σας σε αυτόν τον κόσμο είναι σημαντικός. Η αναγνώριση αυτών θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι αξίζετε μια δίκαιη ευκαιρία για να δείξετε τα χαρίσματα σας.

Τερματίστε τις Αρνητικές σας Σκέψεις

Ο εντοπισμός των αρνητικών σας σκέψεων,όταν αυτές κάνουν την εμφανισή τους, είναι το πρώτο βήμα για να τις διορθώσετε. Σαν αντάλλαγμα θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να τις εξαλείψετε σχεδόν εντελώς. Ο μέσος άνθρωπος έχει 60.000 σκέψεις την ημέρα, η πλειοψηφία των οποίων είναι -δυστυχώς- αρνητικές. Η ικανότητα σταματάτε αυτές τις αρνητικές σκέψεις απαιτεί δύναμη και συστηματικότητα. Επιπλέον, αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκρούσετε τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δέχεστε από άλλους σε καθημερινή βάση.

Υιοθετήστε μια Θετική Νοοτροπία

Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας, είναι να αλλάξετε τις σκέψεις σας. Αυτό είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντιστρέψετε. Για παράδειγμα, αν έρθει στο μυαλό σας η σκέψη: «Εγώ δε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό», θα πρέπει να την αναγνωρίσετε σαν μια αρνητική σκέψη και να βρείτε την αντίθετη σκέψη η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν : «Σίγουρα μπορώ να τα καταφέρω». Η καλλιέργια νέων θετικών ιδεών και συναισθημάτων βοηθά πολύ. Οι αρνητικές σκέψεις ρίχνουν την ψυχολογία σας,δημιουργούν αμφιβολίες και άσχημα συναισθήματα. Ο σκόπος είναι να αναπτύξετε θετικά συναισθήματα, που θα σας προσφέρουν χαρά, ασφάλεια και ευτυχία. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στους εσωτερικούς διαλόγους αλλά και στους διαλόγους σας με άλλα άτομα.

Εντοπίστε τις αρνητικές επιρροές σας

Ο εντοπισμός των αρνητικών επιρροών σας θα πραγματοποιηθεί με μεγαλύτερη ευκολία αν ακολουθήσετε τα βήματα για τη διόρθωση των αρνητικών σκέψεων. Συνήθως υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που είναι η πηγή της αρνητικότητας και συνεχώς εμφανίζουν κακές συμπεριφορές. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που λειτουργούν πιο αθόρυβα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Αν έχετε ακούσει την έκφραση: » άκου το ένστικτό σου», τότε μπορείτε να καταλάβετε κάποιες φορές πρέπει να στρέφεται την προσοχή μέσα σας. Μην κρίνεται κάποιον μόνο από αυτά που λέει, αλλά κυριώς από τον τρόπο που τα λόγια του σας κάνουν να αισθάνεστε. Ο εντοπισμός αυτών των ανθρώπων σας βοηθά να γνωρίζετε με ποιούς πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Απομακρύνετε την αρνητικότητα

Τώρα που έχετε ανακαλύψει την πηγή ή τις πηγές των αρνητικών σας επιρροών, μπορείτε να απομακρυνθείτε από αυτές. Η πραγματικότητα είναι ότι αν συνεχίσετε να έρχεστε σε επαφή με αυτά τα άτομα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε κακό στον εαυτό σας και ίσως και στους ίδιους.

Κάντε θετικές διασυνδέσεις

Τα καλά νέα με την απομάκρυνσή σας από τους τοξικούς ανθρώπους είναι ότι αφήνετε χώρο για άλλες παραγωγικές και θετικές διασυνδέσεις.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναζητούν υποστηρικτικές, αισιόδοξες σχέσεις και είναι θα ήταν χαρούμενοι να ανταποδώσουν.

Πηγή: hippieteepee.gr