You are currently viewing 6 βασικές ικανότητες ζωής που ποτέ δε θα μάθετε στο σχολείο

6 βασικές ικανότητες ζωής που ποτέ δε θα μάθετε στο σχολείο

Υπάρχει μία ατυχής αλήθεια στην κοινωνία μας που γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρη κάθε μέρα που περνάει και συνεχίζουμε να προχωράμε στο μέλλον. Τα σχολεία μας απέτυχαν να μας παρέχουν τις βασικές, ουσιαστικές δεξιότητες που απλά χρειαζόμαστε να έχουμε ώστε να συνυπάρξουμε ο ένας με τον άλλον, και ώστε να μάθουμε πώς να τα βγάζουμε πέρα με την αλλαγή. Όσο μεγαλύτερη αλλαγή γίνεται στην κοινωνία μας, τόσο σποραδικοί και ασταθείς γινόμαστε, απλά γιατί δεν έχουμε ιδέα πώς να το χειριστούμε. Το άλλο λυπηρό κομμάτι είναι ότι βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στους άλλους να μας πιάσουν από το χέρι, με την ελπίδα ότι δε θα χρειαστεί να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Αυτός είναι ένας πολύ οικτρός τρόπος να υπάρχουμε και θα πρεπε να μπει ένα στοπ σε αυτό. Υπάρχουν σίγουρες βασικές ικανότητες για το να είμαστε άνθρωποι, που μαθαίνουμε μεγαλώνοντας. Μην γίνετε κάποιος που δεν ωριμάζει και ποτέ δε θα αναπτύξει αυτές τις ικανότητες.

Μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο

Αυτό βασικά είναι προφανές. Δεν υπάρχει άλλο άτομο στον κόσμο που θα σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι, εκτός από τον εαυτό σας. Σκεφτείτε το. Περιμένετε ειλικρινά από τους άλλους να βγουν από το δρόμο τους ειδικά για σας, για να σας κάνουν χαρούμενους κάθε μέρα της ζωής σας; Αυτή είναι μια ουτοπικά μεγάλη προσδοκία για να χει ο οποιοσδήποτε, και ειδικότερα για τους ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε. Είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να κάνετε χαρούμενο τον εαυτό σας επειδή είναι το πιο γνήσιο συναίσθημα της ευτυχίας που θα έχετε ποτέ.

Να είστε ανεξάρτητοι

Είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να είστε ανεξάρτητοι, κάτι το οποίο σχετίζεται με την πρώτη ικανότητα. Αν δεν ξέρετε πώς να είστε ανεξάρτητοι, τότε έχετε να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Το να είστε αλληλεξαρτώμενοι είναι ένα πολύ άσχημο χαρακτηριστικό σε κάποιον, σε σύγκριση με ένα άτομο που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση χωρίς τη βοήθεια των άλλων. Η εύρεση της ειρήνης μέσα σας όπου μπορείτε να είστε ανεξάρτητοι και χαρούμενοι μπορεί να αποδειχτεί πως είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά αισθήματα.

Να είστε παθιασμένοι

Αν σας λείπει το πάθος στη ζωή σας, τότε πρέπει να το διορθώσετε αμέσως. Αν έχετε ένα φλογερό πάθος για κάτι, τότε μπορείτε να προκαλέσετε καινούργια και θαυμαστά πράγματα που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν πιο πριν. Υπάρχει διαφορά στο να ζείτε κάθε μέρα κάνοντας αυτό που κάνετε συνήθως και στο να κάνετε αυτά τα πράγματα με πάθος επειδή αγαπάτε να τα κάνετε. Αν μπορέσετε να ζήσετε με πάθος, τότε θα χετε κατορθώσει αυτό που τόσοι άλλοι δεν κατάφεραν. Το πάθος είναι κάτι που έρχεται από μέσα σας, βαθιά. Είναι ένα αίσθημα που δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο, επειδή αυτό είναι κάτι που αγαπάτε να κάνετε περισσότερο.

Να είστε απασχολημένοι

Είναι σημαντικό να βρίσκετε πράγματα που θα σας κρατούν απασχολημένους, πράγματα που αγαπάτε να κάνετε ή πράγματα που θέλετε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά. Το να κάνετε μικρές εργασίες για τον εαυτό σας, μπορεί εξίσου να γίνει μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Αν έχετε κάποιο χόμπι ή ιδέα που θα θέλατε να δοκιμάσετε τότε κάντε το! Αναπτύξτε την γνώση σας από το άγνωστο και αγκαλιάστε νέα πράγματα που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε!

Προκλήσεις

Βρείτε τρόπους να προκαλείτε τον εαυτό σας σε πράγματα που θεωρείτε εύκολα ή πράγματα που δεν κάνατε ποτέ στο παρελθόν. Αυτό σχετίζεται με την τέταρτη ικανότητα, το να είστε απασχολημένοι. Το να μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα ή το να είστε ευπροσάρμοστοι, μπορεί κάποιες φορές να είναι μια πρόκληση. Αν είστε ενεργά άτομα, ίσως να θέλετε να βρείτε ένα καινούργιο μέρος για πεζοπορία, ή ένα ποταμό για να κάνετε κωπηλασία με κανό. Βρείτε κάποιου είδους νέο περιβάλλον που δοκιμάζει όλες σας τις αισθήσεις για να μείνετε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι.

Πάντα να ρωτάτε

Αν είστε αβέβαιοι για κάτι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις δεν είναι σημάδι αδυναμίας και δε θα πρεπε ποτέ να το βλέπει κάποιος έτσι. Οι άνθρωποι θέλουν να μαθαίνουν, θέλουν να ξέρουν πώς να κάνουν σωστά αυτό που κάνουν, ή απλά θέλουν να βελτιωθούν στα πράγματα στα οποία δεν είχαν ακόμα κάποια επιτυχία. Είναι κρίσιμο να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πάντα μια εργασία σε εξέλιξη. Ποτέ να μην μείνετε στάσιμοι.

Υπάρχει μια ποικιλία άλλων ικανοτήτων που δε σας διδάσκουν στο σχολείο, ωστόσο, αυτά είναι κάποια πολύ βασικά μαθήματα που πιθανώς θα βιώσετε όσο μεγαλώνετε.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com