You are currently viewing 5 τρόποι για να δείτε το χάρισμά σας ως ευλογία και όχι ως κατάρα

5 τρόποι για να δείτε το χάρισμά σας ως ευλογία και όχι ως κατάρα

Η ζωή μερικές φορές μπορεί να είναι σκληρή για ένα άτομο με ενσυναίσθηση. Το να είστε υπερευαίσθητοι στην ενέργεια και τα συναισθήματα του καθενός γύρω σας, μπορεί κάποιες φορές να έχει συνέπειες. Συχνά ακούω άλλα άτομα με ενσυναίσθηση να συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλον σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους.

Οπωσδήποτε καταντάει κουραστικό, μετά από τόσα πολλά τηλεφωνήματα από φίλους στη μέση της νύχτας, να είστε πάντα ο ώμος πάνω στον οποίο θα κλάψει κάποιος και να μπαίνετε στη θέση του άλλου ώστε να μπορέσετε να τον βοηθήσετε και να τον καταλάβετε. Ενώ είναι ωραίο να σας χρειάζονται και να είστε ιδιαίτεροι κατά κάποιο τρόπο, μερικές φορές αναρωτιέστε «ποιος επιτέλους θα μπει στη δική μου θέση για λίγο;». Συχνά συνειδητοποιούμε ότι είμαστε εξαντλημένοι.

Ναι, η ζωή ενός ατόμου με ενσυναίσθηση δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά υπάρχουν επίσης τόσοι καλοί λόγοι να νιώθετε ευγνωμοσύνη και χαρά για το χάρισμά σας. Όλοι έχουμε φορτία που μας βαραίνουν, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα από αυτά. Ακολουθούν 5 τρόποι που μπορείτε να μάθετε για να δείτε το ταλέντο που έχετε ως άτομο με ενσυναίσθηση, ως αυτό που ακριβώς είναι. Δηλαδή, ευλογία.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμος σωματικά και διανοητικά σχεδόν για τον καθένα. Έχει την ικανότητα να μειώνει το άγχος, να βοηθάει στην ανοσία, να βελτιώνει τις διανοητικές δεξιότητες, να χαμηλώνει την πίεση του αίματος  καθώς επίσης και τουλάχιστον άλλα εκατό ευχάριστα αποτελέσματα.

Για κάποιον  που έχει ενσυναίοσθηση, του σώζει τη ζωή. Μην ανησυχείτε αν δεν τον έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν ή νιώθετε ότι δεν είστε καλοί στον διαλογισμό. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Όσο πιο πολύ το εξασκείτε τόσο πιο εύκολο θα γίνεται. Απλά χρειάζεστε λίγη ησυχία σε ένα άνετο μέρος. Μην προσπαθήσετε να εστιάσετε στις σκέψεις σας με κανέναν τρόπο. Οραματιστείτε ότι η συνειδητότητά σας αιωρείται ελεύθερα, ξελαφρωμένη από τις ανησυχίες και τα επίγεια τραύματα που έχετε συνήθως στο μυαλό σας. Απελευθερωθείτε από όλη την αρνητική ή σκοτεινή ενέργεια που έχετε μαζέψει από τους άλλους. Είστε μόνο ένας αγωγός και όχι ένα μόνιμο δοχείο.

Μην απομονώνεστε

Όταν κάποιος έχει ενσυναίσθηση, το να περνάει χρόνο μέσα σε πολύ κόσμο μπορεί να είναι δύσκολο. Τα συναισθήματα και οι ενέργειες  έρχονται πετώντας σε εσάς από κάθε κατεύθυνση και είναι μια πρόκληση που σας κάνει να νιώθετε αποστραγγιγμένοι.

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος στο να περνάτε λίγο ποιοτικό χρόνο μόνοι σας, αλλά να προσέχετε να μην προσπαθείτε τόσο σκληρά να αποφεύγετε το πλήθος γιατί θα καταλήξετε απόλυτα απομονωμένοι και με το αίσθημα της μοναξιάς. Ενώ είναι σκληρό να νιώθετε τον καθένα μέσα σε ένα δωμάτιο, είναι ακόμα πιο σκληρό να προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα με τον πόνο σας ολομόναχοι.

Βρείτε το/τα άτομό/α σας

Αυτό ακολουθεί το δεύτερο,σε λογικό επίπεδο. Δε θα πρεπε να απομονώνεστε αλλά από την άλλη δεν χρειάζεται να βγαίνετε έξω και να ψάχνετε για 10 καινούργιους φίλους στο κλαμπ κάθε σαββατοκύριακο. Είναι σημαντικό να βρείτε τα άτομα του ενδιαφέροντός σας, τους ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να καταλάβουν ποιοι είστε και τι θέλετε από την παρέα τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόλις δυο τρεις φίλους σαν αυτούς και αυτό είναι εντάξει. Έχει να κάνει με την ποιότητα, όχι την ποσότητα. Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο να ακούνε, στο να «ρουφάνε» όλα τα προβλήματα που έχουν να μοιραστούν μαζί τους οι φίλοι τους, αλλά από την άλλη χρειάζονται και αυτοί κάποιον που να μπορεί να κάνει το ίδιο για αυτούς.

Να ξέρετε τα όριά σας.

Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση είναι γνωστοί για την συμπόνιά τους, την κατανόησή τους και την υπομονή που έχουν με τους άλλους. Θέλουν έμφυτα να βοηθάνε και για αυτό είναι επιρρεπείς στην αυτοθυσία με πολλούς τρόπους που πολλές φορές μπορεί να είναι ανθυγιεινοί.  Πρέπει να ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια της εξάντλησης όταν φτάνετε στα όρια του συναισθηματικού στρες.

Το να συνδέεστε με τους ανθρώπους και να τους νιώθετε, στην ένταση που εσείς το κάνετε, σας εξαντλεί πολύ, ανεξαρτήτως πόσο γενναίοι ή αξιόπιστοι είστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ανθρώπινος και να ακούτε την καρδιά σας όταν αρχίζετε να νιώθετε πνιγμένοι. Κάντε ένα βήμα πίσω και ευθυγραμμιστείτε με τον εαυτό σας προτού προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε όλους.

Διοχετεύστε το χάρισμά σας

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση ίδιοι. Όλοι έχουμε διαφορετικά πάθη και ενδιαφέροντα, ποικίλα χόμπι και γούστα στη ζωή μας.

Ένα πράγμα που έχουμε κοινό είναι ο σπάνιος και ιδιαίτερος συντονισμός με τον πόνο και τις ανάγκες των άλλων. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι που θα μας βαράινει κάθε λετό της ημέρας. Ψάξτε για μια καριέρα ή δουλειά στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταλέντο σας και να τα πάτε περίφημα. Χρησιμοποιείστε το χάρισμά σας για να κάνετε καλό και να συνεισφέρετε στην κοινωνία με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο. Οι δουλειές στον τομέα της υγείας, στην εκπαίδευση ή την συμβουλευτική, έχουν πάντα ανάγκη από ανθρώπους με ενσυναίσθηση.

Αυτό θα σας επιτρέψει να εξασκήσετε την εσωτερική σας ενσυναίσθηση με τον πιο υγιή και καθολικά ωφέλιμο τρόπο για εσάς. Μπορείτε επίσης να είστε περήφανοι για την δουλειά που κάνετε. Το να έχετε ενσυναίσθηση μπορεί να σας κάνει μια πανίσχυρη δύναμη φωτός σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο. Η ζωή σας ίσως να μην είναι πάντα εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει εξαιρετική.