You are currently viewing 5 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι βοηθούνται με κανέλα και λεμόνι

5 προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι βοηθούνται με κανέλα και λεμόνι

Κανέλα και λεμόνι: Πρόκειται για μία φυσική θεραπεία, η οποία βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος σε κάποιες περιπτώσεις ή να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε την επιδερμίδα σας ή να καταπολεμήσετε τη γρίπη. Αναμφίβολα η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ένας σύμμαχος που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Μειώστε τον πόνο στις αρθρώσεις με κανέλα και λεμόνι:

Η κανέλα και τα λεμόνια είναι αντιφλεγμονώδεις τροφές και χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Σε περίπτωση που υποφέρετε από αρθρίτιδα, σημειώστε την ακόλουθη θεραπεία για να δείτε μια αισθητή βελτίωση της υγείας σας.

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.), 1 κούπα νερό (250 ml).

Παρασκευή: Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει, έπειτα προσθέστε την κανέλα και το μέλι. Αφήστε τα υλικά να αναμειχθούν για 15 λεπτά, έπειτα αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σουρώστε το περιεχόμενο και σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα. Έπειτα, προσθέστε τις 5 κουταλιές χυμό λεμονιού. Πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Χάστε κιλά με κανέλα και λεμόνι:

Από τη μία, η κανέλα μας βοηθά να ελέγξουμε τα επίπεδα ινσουλίνης και υδατανθράκων στο αίμα μας. Αντί να τ’ αποθηκεύσει, το σώμα μας θα τα χρησιμοποιήσει ως μέσα για την παραγωγή ενέργειας. Πίνοντας αυτό το αφέψημα κανέλας και λεμονιού καθημερινά θα είμαστε σε θέση να πολεμήσουμε ενάντια στο πεισματάρικο λίπος της κοιλιάς μας. Κατά συνέπεια, σιγά σιγά θα είμαστε επίσης σε θέση να χάσουμε κιλά με υγιεινό τρόπο.

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.), 1 κούπα νερό (250 ml).

Παρασκευή: Όπως βλέπετε, τα συστατικά είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης συνταγής. Γι’ αυτό θα ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα λάβουμε αυτή τη θεραπεία 20 λεπτά πριν το κυρίως γεύμα της ημέρας μας. Έτσι, θα επιταχύνουμε τον μεταβολισμό και την ίδια στιγμή θα φροντίσουμε την πέψη μας.

Αποκτήστε ένα υγιές, καθαρό και χωρίς ακμή πρόσωπο με κανέλα και λεμόνι

Η κανέλα αναμεμειγμένη με χυμό λεμονιού, δρα ως ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας. Επικεντρώνουν και οι δύο τη δράση τους σε δύο συγκεκριμένες περιοχές: Ο χυμός λεμονιού μας βοηθάει στη μείωση, αν και δεν εξαφανίζει πλήρως, τα επίμονα σημάδια της ακμής. Με τον ίδιο τρόπο, η κανέλα λειτουργεί για τη μείωση αυτών των μικρών μολύνσεων που δημιουργούνται από τα μαύρα στίγματα. Αν συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την απλή θεραπεία κάθε βράδυ, θα δούμε την ακμή να μειώνεται και ταυτόχρονα να ελαττώνονται ακόμη και οι ουλές που σχετίζονται μ’ αυτή.

Συστατικά: 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (5 γραμ.), 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (10 ml), Ένα μικρό δοχείο, 1 βαμβάκι.

Παρασκευή: Θα παρασκευάζετε αυτή τη θεραπεία προσώπου κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Με εντελώς καθαρό το πρόσωπό σας, θα εφαρμόσετε τη θεραπεία βασισμένη σε κανέλα και λεμόνι. Εμποτίστε το βαμβάκι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το στις περισσότερο επηρεασμένες με ακμή περιοχές. Αφήστε το για 5 λεπτά και έπειτα πλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετέ το κάθε φορά που βλέπετε να εμφανίζεται κάποιο σημάδι ή οποτεδήποτε θέλετε να μειώσετε τις κηλίδες του προσώπου που σχετίζονται με την ακμή.

Καταπολεμήστε το κρύωμα και τη γρίπη:

Η ακόλουθη θεραπεία με βάση την κανέλα και το λεμόνι, δεν είναι κάτι που θα μας αποτρέψει από το να προσβληθούμε με τον ιό της γρίπης ή του κρυολογήματος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει πολύ ξεκάθαρο. Ωστόσο, αυτό που θα αποκτήσουμε με αυτή τη θεραπεία είναι λιγότερες παρενέργειες από τέτοιες παθήσεις και πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.

Χάρη στη βιταμίνη C από το λεμόνι και την αντιβακτηριακή δράση της κανέλας, θα αναπτύξετε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε τον πυρετό ή τη δημιουργία υπερβολικής βλέννας.

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (250 ml), 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.).

Παρασκευή: Ξεκινάμε παίρνοντας έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα τον ζεστάνουμε για 5 λεπτά μαζί με το ξυλάκι κανέλας και το μέλι. Αφότου περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές χυμό λεμόνι. Πιείτε το κάθε πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού σας και θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε έπειτα.

.