You are currently viewing 5 εύκολοι τρόποι για να ακολουθείς την διαίσθησή σου

5 εύκολοι τρόποι για να ακολουθείς την διαίσθησή σου

Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο ελάχιστοι άνθρωποι έχουν μεταφυσικά χαρίσματα. Στην πραγματικότητα, όλοι έχουμε ενσωματωμένα ψυχικά χαρίσματα, το πιο σπουδαίο απ΄ αυτά ονομάζεται διαίσθηση. Με λίγη πρακτική μπορείς να δυναμώσεις την σύνδεσή σου με την διαίσθησή σου ώστε να μπορείς να την εμπιστευτείς.

Αν προσπαθείς να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή, η διαίσθησή σου είναι ο καλύτερος οδηγός. Έχει πάντα την σωστή απάντηση και αν μάθεις να την ακούς θα σε οδηγεί πάντα στην κατεύθυνση που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείς να επικοινωνήσεις με την διαίσθησή σου. Αν σε ενδιαφέρει να αναπτύξεις αυτή την δύναμη, δοκίμασε διάφορους τρόπους και βρες αυτόν που ταιριάζει σε σένα.

Παρακάτω διάβασε 5 εύκολους τρόπους για να ακολουθείς την διαίσθησή σου.

1. Ρώτα το σώμα σου

Όταν δεν είσαι σίγουρος ποιον δρόμο να διαλέξεις, ρώτα το σώμα σου!
Για παράδειγμα, αν σου έχουν προτείνει μια δουλειά που δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις, κάτσε κάτω και κλείσε τα μάτια σου. Πάρε μερικές αναπνοές μέχρι να γίνεις ήρεμος και ακίνητος. Μετά, συνειδητά ρώτα το σώμα σου αν πρέπει να δεχτείς την δουλειά και φαντάσου τον εαυτό σου να δέχεται. Κάνε ένα νοητικό σκανάρισμα στο σώμα σου και δώσε προσοχή στο πώς νιώθεις.

Η διαίσθησή σου θα προκαλέσει κάποιες αισθήσεις στο σώμα σου. Αν η απάντηση είναι θετική, σίγουρα θα νιώσεις ευχάριστα. Μπορεί να νιώσεις ένα ευχάριστο βούισμα, ανατριχίλα ή μια υπερδιέγερση στην καρδιά. Μια αρνητική απάντηση θα νιώσει άσχημα. Μπορεί να νιώσεις εξαντλημένος, κουρασμένος ή ότι έχειςέναν κόμπο στο στομάχι.

2. Δες τα σημάδια

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις τα σημάδια στο περιβάλλον σου.
Για παράδειγμα αν είσαι στη μέση μιας συζήτησης με έναν φίλο και αρχίζει να υπάρχει ένταση μεταξύ σας, μπορείς να κοιτάξεις το περιβάλλον σου και να δεις το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σου. Μπορεί να είναι ένα σήμα STOP ή κάτι που να λέει ‘προχωρήστε με προσοχή’. Αυτό θα μπορούσες να το ερμηνεύσεις σαν ένα τρόπο που η διαίσθησή σου σε προτρέπει να σταματήσεις την συζήτηση ή να γίνεις πιο διακριτικός.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα σημάδια τοποθετούνται στην οπτική σου για κάποιον λόγο. Εμπιστέψου ότι τις στιγμές που χρειάζεσαι καθοδήγηση, τα σημάδια είναι εκεί για να σου δώσουν ενδείξεις, στοιχεία και υποστήριξη.

3.  Διάλεξε τα ‘τυχερά’ σου σημάδια

Ένας άλλος παρόμοιος τρόπος για να επικοινωνήσεις με την διαίσθησή σου είναι να αναγνωρίσεις τα τυχερά σου σημάδια.

Μπορεί να είναι οι αριθμοί 12:12 ή 3:33 στο ρολόι. Μπορεί να είναι το τετράφυλλο τριφύλλι, οι πεταλούδες ή μια συγκεκριμένη μάρκα αμαξιού. Κλείσε τα μάτια σου και πες στην διαίσθησή σου ότι θέλεις να σου δείξει τα τυχερά σου σημάδια όταν βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

Όποτε δεις ή ακούσεις για αυτά τα σημάδια θα ξέρεις ότι λαμβάνεις βοήθεια από την διαίσθησή σου. Είναι σαν το σύμπαν να σου κλείνει το μάτι και να σου λέει ‘μπράβο’.

4. Ζήτα και αφέσου

Αν χρειάζεσαι μια απάντηση σε μια πιο σύνθετη ερώτηση που η απάντηση του ναι ή του όχι δεν είναι αρκετή, απλά ρώτα την διαίσθησή σου για πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Κάτσε κάτω, κλείσε τα μάτια και σκέψου έντονα την ερώτηση τουλάχιστον για ένα λεπτό. Μετά ξέχνα το. Κάνε κάτι άλλο. Εμπιστέψου ότι η διαίσθησή σου θα σου δώσει απάντηση.

Μπορεί να σου έρθει μια καταπληκτική ιδέα ενώ οδηγείς, ενώ κάνεις μπάνιο ή στην μέση μιας συζήτησης με έναν φίλο. Η ιδέα κυριολεκτικά θα έρθει στο κεφάλι σου απ΄ το πουθενά.

5.  Κοιμήσου με την ερώτηση

Τα όνειρα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να επικοινωνήσεις με την διαίσθησή σου.
Ο πιο κατάλληλος χρόνος για να επιτρέψεις αυτή την επικοινωνία είναι πριν κοιμηθείς. Όταν κλείσεις τα μάτια σου, σκέψου έντονα την ερώτηση που έχεις για την διαίσθησή σου.

Μπορεί να πάρεις την απάντησή σου στο μέσον ενός ονείρου και να την θυμηθείς όταν ξυπνήσεις. Είναι επίσης πιθανόν να μην θυμάσαι καθόλου το όνειρο, όμως το πρωί να ξέρεις τι να κάνεις.

Είναι πάντα καλή ιδέα να κοιμηθείς με την ερώτηση όταν πρέπει να πάρεις μεγάλες αποφάσεις. Στην ονειρική κατάσταση είμαστε συνδεδεμένοι με την διαίσθησή μας.

Όλες αυτές οι ασκήσεις είναι εύκολες στην εφαρμογή και μπορεί να έχουν και πλάκα. Με τον χρόνο, μπορείς να αναπτύξεις μια ανώτερη σύνδεση με την διαίσθησή σου. Θα δεις ότι αντί να σε απασχολούν συνέχεια προβλήματα και διλήμματα, θα βρίσκεσαι περισσότερο στην ροή του ‘ζητάω και λαμβάνω’ και θα λαμβάνεις καθοδήγηση γρήγορα και εύκολα.

Τέλος, μην ξεχνάς, όταν λαμβάνεις τις απαντήσεις, να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου για την καθοδήγηση. Όσο περισσότερο ευγνώμων είσαι για την καθοδήγηση και την βοήθεια που λαμβάνεις, τόσο πιο εύκολα θα την λαμβάνεις στο μέλλον.


Spirit Science & Metaphysics

via Επιστήμη του Πνεύματος
Image: AP Photographie | phlearn