You are currently viewing 4 βήματα για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου

4 βήματα για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου

Δημιουργικός Οραματισμός είναι η τεχνική να χρησιμοποιείς την φαντασία για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου.

Στο παρελθόν πολλοί από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει τη δύναμη του δημιουργικού οραματισμού με σχετικά ασυναίσθητο τρόπο. Λόγω των εσωτερικών αρνητικών εννοιών μας για τη ζωή, αυτόματα και ασυναίσθητα έχουμε φανταστεί την έλλειψη, τον περιορισμό, τις δυσκολίες, και τα προβλήματα για να συμμετέχουμε σαν ενεργό μέρος στη διαμόρφωση της ζωή μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η τεχνική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «να ελέγξει» τη συμπεριφορά άλλων ή να τους αναγκάσει για να κάνουν κάτι ενάντια στη θέλησή τους.
Οτιδήποτε προσπαθείτε να δημιουργήσετε για άλλο άτομο πάντα θα γυρίζει σαν μπούμερανγκ πίσω σε σας. Αυτό συμπεριλαμβάνει και έννοιες όπως αγάπη, βοήθειά, θεραπευτικές ενέργειες ή αρνητικές και καταστρεπτικές προθέσεις.

Για να χρησιμοποιηθεί ο δημιουργικός οραματισμός (ή δημιουργική φαντασία) δεν είναι απαραίτητο να πιστεύετε σε οποιεσδήποτε μεταφυσικές ή πνευματικές ιδέες. Δεν είναι απαραίτητο «να υπάρξει η πίστη» σε οποιαδήποτε δύναμη παρά μόνο στον εαυτό σας.
Ο δημιουργικός οραματισμός είναι πραγματικός κατά την πιο αληθινή και υψηλότερη έννοια της λέξης.

Πώς ενεργεί όμως ο δημιουργικός οραματισμός;

-Ο φυσικός κόσμος είναι ενέργεια
-Η ενέργεια είναι μαγνητική (καθώς προσελκύει)
-Η μορφή (φυσική ενέργεια) ακολουθεί την ιδέα (διανοητική ενέργεια)
-Οτιδήποτε βάζετε έξω στον κόσμο θα απεικονιστεί πίσω σε σας

Τα βασικά βήματα για έναν επιτυχημένο δημιουργικό οραματισμό είναι

1. Θέστε τον στόχο σας
2. Δημιουργήστε μία καθαρή ιδέα ή εικόνα
3. Συγκεντρώστε την σκέψη σας σ’ αυτό
4. Δίνετέ του θετική ενέργεια

Συνεχίστε να κάνετε όλα τα παραπάνω έως ότου να επιτύχετε τον στόχο σας ή δεν έχετε πια την επιθυμία να τον υλοποιήσετε. Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο δημιουργικός οραματισμός για να δημιουργήσουμε ό,τι θέλουμε στο βίο μας, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να δεχθούμε το καλύτερο που η ζωή μπορεί να μας προσφέρει – «το αγαθό μας».

Πολλοί από εμάς έχουμε τη δυσκολία να αποδεχτούμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ό,τι θέλουμε στις ζωές μας. Αυτό προέρχεται συνήθως από μερικά βασικά συναισθήματα αναξιότητας που πήραμε σε μια πολύ νεαρή ηλικία.

Οι επιβεβαιώσεις/επικυρώσεις και ο δημιουργικός οραματισμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος κατασκευής μια θετικότερης έκφρασης εικόνας-αγάπης για τους εαυτούς μας. Κατ’ αρχάς, μας αφήνει να δεχτούμε και να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας όπως είμαστε. Δεύτερον, μας επιτρέπει να αρχίσουμε να δημιουργούμε τους εαυτούς μας όπως θέλουμε εμείς να είμαστε.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας του δημιουργικού οραματισμού είναι ο προγραμματισμός της ευημερίας.

Αυτό σημαίνει την κατανόηση, ή συνειδητά να διατηρείς την άποψη, ότι ο κόσμος είναι συνολικά άφθονος… ότι είναι μια αστείρευτη πηγή αγαθών όπου η καρδιά μας θα μπορούσε να αποκτήσει οτιδήποτε επιθυμήσει, στον υλικό κόσμο, στο συναισθηματικό, διανοητικό, και πνευματικό επίπεδο επίσης.

Μια από τις πιο κοινές αιτίες της αποτυχίας να αποκτήσουμε ότι θέλουμε είναι ο «προγραμματισμός έλλειψης.» Η αλήθεια για αυτήν την Γη είναι ότι είναι ένας απείρως καλός, όμορφος, τόπος να υπάρχεις. Το μόνο «κακό» προέρχεται από την έλλειψη κατανόησης αυτής της αλήθειας.

Το κακό (άγνοια) είναι όπως μια σκιά – δεν έχει καμία πραγματική, δική του ουσία, είναι απλά μια έλλειψη φωτός. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε μια σκιά να εξαφανιστεί με το να την πολεμάμε – πρέπει να λάμψουμε ένα φως πάνω της.
Μια άλλη βασική αρχή είναι αυτή της παροχής, ή «ξεχείλισμα» ενέργειας.

Μόλις αρχίσουμε να δεχόμαστε την καλοσύνη του Σύμπαντος, θέλουμε φυσικά να την μοιραστούμε επίσης, συνειδητοποιώντας ότι όπως δίνουμε από την ενέργειά μας, δημιουργούμε περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη εισροή ενεργητικότητας και δυναμισμού σε εμάς. Όταν μέσω της αβεβαιότητας προσπαθούμε να κρατηθούμε πάνω σε αυτό που έχουμε, αρχίζουμε να κόβουμε αυτήν την θαυμάσια ροή της ενέργειας.

Η ενέργεια λαμβάνει πολλές μορφές, όπως αγάπη, στοργή, εκτίμηση και αναγνώριση, φιλία, υλικά αποκτήματα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κ.λπ., και οι αρχές τους ισχύουν εξίσου σε όλες αυτές τις μορφές.

Μία απλή άσκηση δημιουργικού οραματισμού ξεκινάει κατ’ αρχήν, με το να σκεφτείτε κάτι θα θέλατε. Δύναται να είναι ένα αντικείμενο που επιθυμείτε να αποκτήσετε, ένα γεγονός θα επιδιώκετε να συμβεί, μια κατάσταση στην οποία θα θέλατε να βρεθείτε, ή κάποια περίσταση στη ζωή σας που επιθυμείτε να βελτιώσετε.

Πάρτε μια άνετη θέση, είτε καθισμένοι είτε ξαπλωμένοι, σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν θα ενοχληθείτε. Χαλαρώστε το σώμα σας εντελώς. Αναπνεύστε αργά και βαθιά. Αριθμούμε αργά από 10 έως 1, νιώθοντας τον εαυτό σας να χαλαρώνει πιο βαθιά με κάθε αρίθμηση.

Όταν αισθανθείτε ότι είστε βαθιά χαλαρωμένοι, αρχίστε να φαντάζεστε το πράγμα που θέλετε ακριβώς όπως θα το θέλατε.

Μπορείτε να φανταστείτε τι λένε άλλοι άνθρωποι, ή οποιεσδήποτε λεπτομέρειες το καθιστούν πιο πραγματικό σε σας. Μπορείτε να σπαταλήσετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα στον δημιουργικό σας οραματισμό ή αντίθετα αρκετά λεπτά. Αρκεί να είναι μια λεπτομερής ευχάριστη εμπειρία, όπως μια ονειροπόληση που κάνουν τα παιδιά.

Τώρα κρατώντας την ιδέα ή την εικόνα σταθερή στο νου σας, κάνετε διανοητικά κάποια πολύ θετική, καταφατική σχετική δήλωση. Πάντα να τελειώνετε τον δημιουργικό σας οραματισμό με μια σταθερή επιβεβαίωση/επικύρωση για εσάς:

«Αυτό ή κάτι καλύτερο τώρα πραγματώνεται για μένα με ικανοποιητικούς και αρμονικούς τρόπους, για το υψηλότερο όφελος όλων των ενδιαφερομένων.»

Αυτή η πρόταση αφήνει περιθώρια για κάτι διαφορετικό και ακόμα καλύτερο από αυτό που προβλέψαμε αρχικά να μας συμβεί, και χρησιμεύει ως υπενθύμιση σε εμάς ότι αυτή η διαδικασία λειτουργεί μόνο προς το αμοιβαίο όφελος όλων.

Εάν αμφιβολίες ή αντιφατικές σκέψεις προκύψουν, μην αντισταθείτε ή μην προσπαθήσετε να τις αποτρέψετε. Αυτό θα τείνει να τους δώσει μια δύναμη που ειδάλλως δεν έχουν. Απλώς αφήστε τις να διατρέξουν τη συνείδησή σας και να επιστρέψετε στις θετικές δηλώσεις και τις εικόνες σας.

Συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν τις ζωές τους προς τα πίσω: Προσπαθούν να έχουν περισσότερα πράγματα, προκειμένου να κάνουν περισσότερα από αυτά που θέλουν, έτσι ώστε είναι ευτυχέστεροι.

Αυτό που πραγματικά δουλεύει είναι το αντίστροφο…

Πρέπει πρώτα να είσαι, μετά να κάνεις αυτό που χρειάζεσαι, για να μπορέσεις να έχεις αυτό που θέλεις!