You are currently viewing

Ο Georgiy N. Sytin, ρώσος επιστήμονας, με διδακτορικό στην ιατρική, την ψυχολογία, την παιδαγωγική και τη φιλοσοφία, έχει αναπτύξει μια τεχνική για την αυτοπεποίθηση με τη βοήθεια της δικής σας θέλησης και σκέψεων.

Η θεραπεία, και αργότερα η πλήρης ανάρρωση ξεκινούν από τις σκέψεις και προέρχονται από μέσα μας (αυτογνωσία ή πρόθεση). Αν ψάξουμε το γιατί και το πώς συμβαίνει η θεραπεία, μόνο ο θεός ξέρει τι αποτελέσματα θα βρούμε και θα μπορέσουμε να ενώσουμε όλα τα κομμάτια του πάζλ για το τι είναι οι ανθρώπινες σκέψεις, οι προθέσεις και όλο το υποσυνείδητο. Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως αυτή η μέθοδος δουλεύει. Αυτό θα έπρεπε να είναι μια αρκετή απόδειξη γι αυτούς που έχουν αμφιβολίες και θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, ειδικά αν το χρειάζονται.

Όταν η ζωή σας κάνει να αναζητήσετε για κάτι άλλο από αυτό που ήδη σας έχει προσφερθεί, επειδή τα μοτίβα που σας έχουν δοθεί δεν μπορούν να σας παρέχουν τις κατάλληλες λύσεις, ένα εντελώς νέο σύνολο δυνατοτήτων παρουσιάζεται μπροστά σας. Μία από αυτές είναι η διαδικασία της αυτό-θεραπείας, που διαμορφώνεται και σχηματίζεται από τις ίδιες τις σκέψεις σας.

Ο Sytin έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δύναμη της θέλησης. Έγραψε πολλά βιβλία γεμάτα εκφράσεις που σχετίζονται με την υγεία των οργάνων που μπορούν να βοηθήσουν την διαδικασία της αυτό-θεραπείας. Με αυτή την μέθοδο, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, ο Sytin πέτυχε να επιβραδύνει το βιολογικό του ρολόι και κατάφερε να μείνει νέος για όσο περισσότερο καιρό ήταν δυνατόν, κάτι που τον έκανε τον καλύτερο στο μάρκετιγνκ. Χρησιμοποιεί ειδικά κείμενα για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Είναι επίσης γνωστός για το Κέντρο του στη Μόσχα-που πήρε το όνομα του. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το ποσοστό θεραπείας του είναι 80%.

Οι ακόλουθες προτάσεις έχουν αποδειχτεί ότι αλλάζουν τη ζωή. Προσπαθήστε να εισάγετε τουλάχιστον λίγες από αυτές στην ζωή σας και θα νιώσετε ακόμα καλύτερα.

 1. Απλοποίησε τις συνήθειες σου. Πέταξε αυτά που μπερδεύουν την ζωή σου.
 2. Σκέψου το αγαπημένο σου τραγούδι και τραγούδα το αρκετές φορές την μέρα.
 3. Κινήσου, πήγαινε μια βόλτα κάθε μέρα.
 4. Κάνε βασική γυμναστική-είναι καλό για το σώμα σου.
 5. Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τους αγαπημένους σου.
 6. Ξεφορτώσου τις αρνητικές σκέψεις σου, μην τις παλεύεις. Απλώς άφησε τες να φύγουν.
 7. Να είσαι μετριοπαθής σε ό, τι και να κάνεις. Πρέπει να μάθεις πότε κάτι είναι αρκετό. Άκου τον εαυτό σου.
 8. Κάθε πρωί, αφού ξυπνάς, κοίτα τον καθρέφτη, πες καλημέρα και ευχήσου στον εαυτό σου τα καλύτερα. Μπορείς να το κάνεις επίσης και την νύχτα.
 9. Να κοιτάς την δουλειά σου και μην ανακατεύεσαι εκεί που δεν ανήκεις.
 10. Τα πάντα έχουν την δική τους πορεία.
 11. Κάθε φορά που βρίσκεσαι με παιδιά, πέρνα λίγο χρόνο παίζοντας και απόλαυσε το.
 12. Μην δίνεις συμβουλές αν δεν στο ζητάνε.
 13. Τα λόγια έχουν δύναμη! Σκέψου πριν μιλήσεις.
 14. Άκου τους άλλους, πιθανώς έχουν κάτι σημαντικό να πουν, μερικές φορές χρειάζεται να ακούς.
 15. Κάνε τους άλλους πιο χαρούμενους από όσο περιμένουν να είναι.
 16. Δώσε χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Αυτό που είναι δικό σου θα έρθει.
 17. Η ανησυχία δεν θα λύσει τίποτα. Απλώς να γνωρίζεις πως ήσουν σε μια πορεία που έπρεπε να διορθωθεί. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με την θεϊκή σειρά.
 18. Αν νιώθεις πως έκανες ένα λάθος, προσπάθησε να το διορθώσεις αλλά μην αισθάνεσαι ενοχές γι αυτό. Είμαστε μόνο άνθρωποι.
 19. Πάντα να είσαι έτοιμος/η για αλλαγές, αλλά κάνε υπομονή.
 20. Οι αρετές είναι ανεκτίμητοι μικροί θησαυροί.
 21. Αν κερδίζεις πολλά, να είσαι άνθρωπος και βοήθα κάποιον. Θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου και ο άλλος θα είναι ευγνώμων γι αυτό.
 22. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και όποτε μπορείς χαμογέλα.
 23. Όποτε έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις κάποιον, κάντο χωρίς να αναρωτιέσαι αν θα πάρεις κάτι ως αντάλλαγμα. Δεν εξαρτάται από εσένα το να περιμένεις. Απλώς να θυμάσαι πως ότι ανεβαίνει πρέπει και να κατεβαίνει, δηλαδή τα καλά δεν κρατούν για πάντα.
 24. Ζήσε μια ειλικρινή, έντιμη και παραγωγική ζωή. Η ικανοποίηση έρχεται συνήθως αργότερα, σε μεγάλη ηλικία.
 25. Όταν νιώθεις άσχημα, να κάνεις υπομονή και να πιστεύεις σε ένα καλύτερο αύριο. Και όταν νιώθεις καλά, μοιράσου την ευτυχία σου με τους άλλους και θα νιώσεις ακόμα καλύτερα.

L.C