You are currently viewing 12 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να ντρέπεστε

12 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να ντρέπεστε

Ως αποτέλεσμα της ζωής σε μια κοινωνία κριτικής, πολλοί άνθρωποι ζουν τη ζωή τους με ντροπή. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι τη ζωή μας και πραγματικά να την εκτιμήσουμε γι αυτό που είναι. Ενώ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κοινωνίας, η ζωή μας κρίνεται βάσει μιας ιδέας για το πώς πρέπει να είναι μια κανονική ζωή. Επομένως, οι άνθρωποι ντρέπονται για τον τρόπο με τον οποίο ζουν.

Δείτε τα 12 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να ντρέπεστε.

 1. Προσωπική φροντίδα και αγάπη για τον εαυτό σας

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε πως φροντίζετε υπερβολικά τους άλλους ή ότι προσπαθείτε να τους κάνετε ευτυχισμένους παραμελώντας έτσι τις δικές σας ανάγκες. Το να σιγουρεύεστε πως πραγματοποιείτε τις ανάγκες των γύρω σας και να φτάνετε στα άκρα για διασφαλίσετε ότι οι φίλοι και η οικογένεια σας είναι ικανοποιημένοι μπορεί να διαρκέσει όλη μέρα. Αυτό δεν σας αφήνει χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βρείτε την ευτυχία σας. Συμπεριλαμβανομένου ότι το να φροντίζετε τον εαυτό σας μπορεί να έχει τη μορφή του να πάτε κάπου για δείπνο, να πάτε διακοπές, να κάνετε μασάζ ή να μείνετε σπίτι με ένα καινούργιο βιβλίο. Το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι σημαντικό για την ευεξία σας.

 1. Η έκφραση των συναισθημάτων σας

Τα συναισθήματα είναι αληθινά και παίζουν ζωτικό ρόλο στο πως επικοινωνούμε με τους άλλους. Θα πρέπει να νιώθετε ελεύθεροι να εκφράζετε τα συναισθήματα σας χωρίς να ντρέπεστε. Η γνωστική θεραπεία σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματα και αυτοί που την χρησιμοποιούν διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματα τους από αυτούς που δεν την χρησιμοποιούν. Όταν μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τα συναισθήματα σας, είναι λιγότερο πιθανό να χειραγωγηθείτε ή να σας καταβάλλει η αρνητικότητα.

 1. Η επιλογή των φίλων και του συντρόφου σας

Δεν είναι σπάνιο το να βρείτε κάποιον που αγαπάτε εκτός από την οικογένεια σας. Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάτε τη ζωή σας και στους οποίους επενδύετε τον χρόνο σας είναι επιλογή σας. Ο νόμος του Jim Rohn λέει πως είστε αρκετά παρόμοιοι με τους πέντε ανθρώπους στους οποίους επενδύετε τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Είναι καλύτερα να περνάτε χρόνο με αυτούς που σας κάνουν χαρούμενους και που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη σας ως άτομο.

 1. Η πορεία της καριέρας σας

Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στις επιλογές που κάνετε για την σταδιοδρομία της καριέρας σας. Με όλη την κριτική των άλλων για το ποια δουλειά θα πρέπει να κάνετε, η επιλογή σας γίνεται πιο δύσκολη αν ανησυχείτε για το τι άποψη έχουν οι άλλοι για την καριέρα που διαλέξατε. Είναι σημαντικό να θυμάστε γιατί ξεκινήσατε τη δουλειά που έχετε επιλέξει και πως επηρεάζετε τον κόσμο με θετικό τρόπο διατηρώντας αυτή τη καριέρα.

 1. Μπορείτε να συγχωρείτε

Η πράξη της συγχώρεσης δεν θα πρέπει να είναι κάτι για το οποίο ντρέπεστε. Όταν συγχωρείτε, ελευθερώνετε τον εαυτό σας από το παρελθόν και του επιτρέπετε να ζήσει στο παρόν. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η πράξη που απαιτεί συγχώρεση πρέπει να επαναληφθεί. Όταν συγχωρείτε, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας.

Ελευθερωθείτε.

 1. Ποτέ δεν χάνετε ελπίδα

Συχνά λέγεται πως βρίσκετε την ευτυχία στα πράγματα και στους ανθρώπους που αγαπάτε, σε αυτά που μπορείτε να κάνετε και σε αυτά που ελπίζετε πως θα έρθουν. Μερικές φορές η ελπίδα σας αμφισβητείται από ανθρώπους που επιμένουν πως πρέπει να είστε «ρεαλιστικοί» και « λογικοί» με τη ζωή και το μέλλον. Η θετική σκέψη που περιλαμβάνει κάτι για το οποίο ελπίζετε είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη που σχετίζονται με την υγεία. Μερικά οφέλη του να ελπίζετε σε κάτι είναι: μειωμένα επίπεδα άγχους, μακροζωία και καλύτερες δεξιότητες αντιμετώπισης των καταστάσεων. Μην χάνετε την ελπίδα.

 1. Είστε ανοιχτόμυαλοι

Αν και κάθε μέρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη σας, πρέπει να θυμάστε να μην αφήνετε τις κακές μέρες να εξαλείψουν τις καλές. Δεν μπορείτε ποτέ να είστε πραγματικά προετοιμασμένοι για μια κακή μέρα και τις περισσότερες φορές συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση. Με αισιόδοξο μυαλό, μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι μια κακή μέρα δεν είναι το τέλος της ζωής σας. Καλύτερες μέρες θα έρθουν. Με κάθε νέα κακή μέρα που σας παρουσιάζεται, θα υπάρχει μια ανάπτυξη στην προσωπική σας δύναμη όσο συνεχίζετε να έχετε θετικό μυαλό.

 1. Ξέρετε ποιοι είστε

Μόλις ηλικιωθούν, πολλοί άνθρωποι μοιράζονται αυτά για τα οποία έχουν μετανιώσει περισσότερο. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι δεν έζησαν την ζωή αγκαλιάζοντας πλήρως την μοναδικότητα τους. Όταν πάντα ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς και τις πράξεις σας, ξεχνάτε να είστε εσείς. Να είστε θαρραλέοι και αγκαλιάστε αυτό που είστε τώρα στο έπακρο.

 1. Το παρελθόν σας έκανε αυτούς που είστε

Κάποιοι λένε ότι ο μεγαλύτερος δάσκαλος της ζωής είναι η εμπειρία και πως με αυτή έρχεται η σοφία. Στη διάρκεια της ζωής σας πρόκειται να συναντήσετε σκαμπανεβάσματα. Ίσως ακόμα να έχετε στιγμές που θα θέλετε να αλλάξετε ή να είχατε κάνει κάτι άλλο. Παρόλο που μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν σας, τώρα είστε εξοπλισμένοι με γνώσεις και εργαλεία από αυτό που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλύτερη ζωή για τον μελλοντικό εαυτό σας.

 1. Αγκαλιάστε κάθε κομμάτι του εαυτού σας

Τα κοινωνικά πρότυπα για τους άντρες και τις γυναίκες υπήρχαν πάντα. Συνεχώς ακούτε για τα όμορφα σωματικά χαρακτηριστικά γνωστών δημόσιων προσώπων. Ως αποτέλεσμα της προσοχής που δίνεται στο θέμα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν τα ίδια σωματικά χαρακτηριστικά και αρχίζουν να νιώθουν πως αν δεν είναι και αυτοί έτσι τότε δεν είναι όμορφοι. Κανείς δεν θα είναι ποτέ τέλειος. Αν θέλετε πραγματικά να είστε ευτυχισμένοι, αποδεχτείτε κάθε κομμάτι σας και αγνοήστε τα πρότυπα.

 1. Απολαμβάνετε το φαγητό σας

Είτε σας αρέσει να έχετε μια διατροφή γεμάτη με φρούτα και λαχανικά είτε προτιμάτε μια με πολύ πρωτεΐνη κρέατος, είναι εντάξει το να επιλέξετε την καλύτερη διατροφή που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Αν και οι άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να σας αποθαρρύνουν από την διατροφή σας, το σώμα σας ξέρει τι ακριβώς χρειάζεται. Έχετε την ελευθερία να σιγουρευτείτε πως τα λαμβάνει όλα αυτά.

 1. Πάντα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε

Μια ζωή γεμάτη ευτυχία είναι αυτό που θα ζητούσε οποιοσδήποτε. Μερικές φορές, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να επενδύσετε τον χρόνο, την ενέργεια και την σκληρή δουλειά σας. Δεν είναι πάντα εύκολο, ωστόσο το μόνο που έχει σημασία είναι ότι κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε. Κανείς δεν μπορεί να σας το πάρει αυτό αν και κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν. Το να επιθυμείτε να ζήσετε όσο καλύτερα γίνεται είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα.

Είστε ελεύθεροι να είστε μοναδικοί. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για σας, η ζωή είναι δική σας για να τη ζήσετε χωρίς ντροπή. Ο κόσμος βελτιώνεται κάθε μέρα που επιλέγετε να ζήσετε θετικά.