You are currently viewing 11 στάδια Αφύπνισης που κάθε άνθρωπος πρέπει να περάσει πριν να πετύχει την διαφώτιση

11 στάδια Αφύπνισης που κάθε άνθρωπος πρέπει να περάσει πριν να πετύχει την διαφώτιση

Οι αφυπνισμένες ψυχές έλκονται ενστικτωδώς η μία από την άλλη. Όταν συναντιούνται, η συνάντηση τους δεν μοιάζει με καμία άλλη, γιατί αυτά τα άτομα είναι ικανά να εντοπίσουν τις παρόμοιες συχνότητες σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Αν είστε αφυπνισμένος, ξέρετε πολύ καλά πως δεν έχετε πρόβλημα να εντοπίσετε με ακρίβεια, ακόμα και μέσα στο πλήθος, τους ανθρώπους που ταιριάζουν στην δόνηση σας. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία (αν είναι καν δυνατό), αλλά άλλοι είναι απλώς στην αρχή του ταξιδιού τους.

Όταν παρατηρείτε πως κάποιος έχει κολλήσει κάπου στην διαδικασία αφύπνισης, ίσως νιώσετε υποχρεωμένος να τον βοηθήσετε. Και αυτή είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση, αλλά δεν σημαίνει πάντα πως είναι η καλύτερη απόφαση. Οπότε να προσέχετε. Κάποιες φορές, οι άνθρωποι πρέπει να περάσουν εμπόδια και ταλαιπωρίες για να μάθουν κρίσιμα κοσμικά μαθήματα.

Τα ακόλουθα στάδια αντιπροσωπεύουν τα βήματα για μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ζωή. Αν περάσατε την διαδικασία αφύπνισης πιθανώς να ‘σκοντάψατε ΄ σε κάποιο από αυτά, αν όχι σε όλα αλλά θα σας δώσουν διορατικότητα σε αυτά που θα ακολουθήσουν.

Μην βιάζεστε να τα περάσετε, πάρτε τον χρόνο σας και δώστε προσοχή, γιατί αν παραλείψετε κάποιο θα βρεθείτε ξανά στην αρχή.

Οπότε, πως λειτουργεί η διαδικασία αφύπνισης;

Η αφύπνιση είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, αλλά υπάρχουν κάποια συνηθισμένα περιστατικά ή στάδια που συμβαίνουν. Αυτά τα γεγονότα, αργά μεταμορφώνουν την ζωή κάποιου.

Αν είστε στο ταξίδι της αφύπνισης πρέπει να περάσετε αυτά τα 11 στάδια:

1ο Στάδιο: Σύγχυση

Στην αρχή θα νιώθετε λίγο χαμένοι, σαν πλοίο χωρίς πυξίδα. Όλα θα μοιάζουν μονότονα, ανιαρά, χωρίς νόημα και αυτό θα σας μπερδέψει. Θα νιώθετε σαν να έχετε χάσει τα λόγια σας και θα φοβάστε να προχωρήσετε στην ζωή.

2ο Στάδιο: Ανησυχία

Δεν είστε ευχαριστημένοι για το πώς είναι η ζωή σας. Σας ταράζει και σας απογοητεύει. Όλες οι αιφνίδιες και συνεχείς επιθυμίες για αλλαγή που προσπαθούσατε να κρατήσετε αδρανείς για τόσο καιρό έχουν εκραγεί, δίνοντας ορμή στην διαδικασία αφύπνισης. Η ιδέα ότι η ζωή σας είναι δική σας ευθύνη, αρχίζει να εμφανίζεται. Κάνετε τα πάντα για να την πάρετε ξανά τον έλεγχο.

Συνειδητοποιείτε πως η ευτυχία σας δεν εξαρτάται από ανθρώπους ή από εξωτερικές καταστάσεις. Η πρόθεση σας να πάρετε την δύναμη σας πίσω, ενεργοποιεί την ενέργεια, τα τσάκρα και την ψυχή σας. Η αφύπνιση ξεκινά από την στιγμή που ανοίξετε τα μάτια σας.

3ο Στάδιο: Θεοφάνεια

Αυτή η φάση είναι μια συναισθηματική ρόδα. Η ζωή δεν είναι πλέον ίδια. Όλα τα χρώματα είναι φωτεινότερα, όλες οι μυρωδιές είναι δυνατότερες. Ξεκινάτε να βιώνετε εκστατικά συναισθήματα όπως ευδαιμονία, ευφορία και ελευθερία. Παρόλα αυτά όμως, ο πόνος παραμένει.

Αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα που περιβάλλουν το παρελθόν σας. Αρχίζετε να αναρωτιέστε για το πως έχετε επιλέξει να ζείτε. Ξεκινάτε να προβληματίζεστε και να αμφισβητείτε τα πάντα.

4ο Στάδιο: Αμφισβήτηση

Είναι σαν μια αρχή πολέμου. Είστε σε δίλλημα ανάμεσα στο να κλείσετε τα μάτια σας και στο να τα ανοίξετε. Ο φόβος αργά σύρεται μέσα σας. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν είστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες που θα υπάρξουν όταν προχωρήσετε στο μονοπάτι της αφύπνισης. Το άλμα στο άγνωστο είναι τρομακτικό σε συνδυασμό με την κατάρρευση των πραγμάτων γύρω σας. Όλα ξεκινούν να μην έχουν νόημα: η ζωή σας, οι πεποιθήσεις σας. Νιώθετε κολλημένοι και μπερδεμένοι.

Ξεκινάτε να παρατηρείτε πως περπατάτε σε ασταθές έδαφος που ίσως εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι κρίσιμη στιγμή επειδή αυτοί που συνεχίζουν στο μονοπάτι μεταμορφώνονται, αυτοί που δεν συνεχίζουν πηγαίνουν πάλι για ύπνο.

5ο Στάδιο: Σκοτάδι

Τα πάντα γύρω σας ξεκινούν να καταρρέουν, βρίσκετε τον εαυτό σας στο σκοτάδι. Αλλά πρέπει να βρίσκεστε στο σκοτάδι ώστε να καταλάβετε το φως. Η κατάσταση του κόσμου ίσως σας διαταράξει: φτώχεια, απληστία, ακόμα και η κατάσταση του περιβάλλοντος. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Το αίσθημα της κατάθλιψης σας οδηγεί στο να αναρωτιέστε πως θα ταιριάξετε με την κοινωνία. Η επιθυμία να μείνετε μόνοι, να είστε με την φύση και το να είστε σαν ερημίτης καίει μέσα σας. Νιώθετε μόνοι και χαμένοι επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει αυτό που περνάτε. Δεν έχετε να προσκολληθείτε σε τίποτα, εκτός από την αναζήτηση της απάντησης στο: «Ποιος είμαι;»

6ο Στάδιο: Σύνδεση

Νιώθετε πως δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον κόσμο. Ίσως τον αλλάξετε αλλάζοντας τον εαυτό σας. Αισθάνεστε την σύνδεση μεταξύ του κόσμου και του εαυτού σας.

Η εστίαση σας μετατοπίζεται στην αγάπη και στην ευγνωμοσύνη. Έχετε την παρότρυνση να εξερευνήσετε και να μελετήσετε την πνευματικότητα και όλα τα μεταφυσικά πράγματα. Ακολουθείτε αυτές τις παρορμήσεις. Η αντίληψη σας για τον κόσμο αλλάζει και συνειδητοποιείτε πως έχετε σταλεί στην Γη με έναν ανώτερο σκοπό.

7ο Στάδιο: Συγχρονικότητα

Εκτιμάτε την σύνδεση όλων: της φύσης, των ζώων, των άστρων. Νιώθετε πως είστε μέρος του σύμπαντος. Καθώς η συνείδηση σας επεκτείνεται, ξεκινάτε να βλέπετε τον κόσμο με περισσότερο βάθος και σύνδεση.

Με την διεύρυνση της διαίσθησης και των ψυχικών ικανοτήτων, η ισότητα και η ενότητα όλων σας γίνεται πιο απλή. Η συγχρονικότητα αρχίζει να εμφανίζεται στην ζωή σας. Συνειδητοποιείτε πως αυτό που διαμορφώνει την πραγματικότητα σας είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Σιγά- σιγά αρχίζετε να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας ώστε να υποστηρίξετε όλα τα παραπάνω.

8ο Στάδιο: Αυθεντικότητα

Με αυτή την καινούργια κατάσταση επίγνωσης, νιώθετε πως είστε ένα με το σύμπαν. Έχετε περισσότερη σαφήνεια του στόχου σας. Τα απτά πράγματα που βλέπετε δεν σας απασχολούν πλέον. Επικεντρώνεστε στην μεγαλύτερη δύναμη της ενέργειας και της πρόθεσης.

Ο αληθινός, αυθεντικός εαυτός σας ξεκινά να αναδύεται. Αυτός ο αυθεντικός εαυτός σας, σας καθοδηγεί στον ανώτερο σκοπό σας. Και ο ανώτερος σκοπός σας είναι να μοιραστείτε τον αυθεντικό εαυτό σας με τον κόσμο.

9ο Στάδιο: Ανώτερη Συνείδηση

Όταν ευθυγραμμιστείτε με τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό σας, ιδέες ξεκινούν να γεμίζουν το μυαλό σας δραστικά. Έλκετε την αφθονία μέσω των ιδεών και των δημιουργιών σας. Η έμπνευση λαμβάνει μέρος. Ξεκινάτε να βλέπετε την μοίρα σας πιο καθαρά καθώς τα πράγματα αρχίζουν να αποκαλύπτονται.

Η ζωή σας ξεκινά να μεταμορφώνεται. Οι εμπειρίες και οι άνθρωποι γύρω σας αντανακλούν το ανώτερο στάδιο της συνείδησης σας. Οι προκλήσεις στην πορεία δεν σας μπερδεύουν πλέον γιατί είστε πλήρως εξοπλισμένοι συναισθηματικά και πνευματικά.

10ο Στάδιο: Συν-δημιουργία

Καθώς συνεχίζετε στο ταξίδι σας, συνειδητοποιείτε πως συν- δημιουργείτε με την Θειότητα. Τα πράγματα γίνονται καλύτερα, μεγαλύτερα και έχουν περισσότερη ροή όταν παραδίνεστε και δουλεύετε με την Θειότητα. Νιώθετε την καθοδήγηση καθώς δημιουργείτε μαζί με την Πηγή ενέργειας.

Αισθάνεστε μια δυνατότερη σύνδεση με τον πνευματικό οδηγό, τον φύλακα άγγελο ή με τον ανώτερο εαυτό σας. Η διαίσθηση σας γίνεται δυνατότερη, αναπτύσσετε ακόμα και ψυχικά δώρα.

11ο Στάδιο: Ανιδιοτελής Αγάπη

Αρχίζετε να είστε σε ευθυγράμμιση με την ανιδιοτελή αγάπη καθώς δουλεύετε παράλληλα με την θεϊκή πρόοδο. Αισθάνεστε ότι είστε η αγάπη, ακτινοβολείται αγάπη και νιώθετε αγάπη. Σας είναι ξεκάθαρο πως η ζωή είναι προσωρινή. Και σας δίνεται η εμπειρία και η χαρά.

Στο τέλος συνειδητοποιείτε πως όλη η διαδικασία αφύπνισης είναι για το καλό σας.

Αν αυτά τα στάδια σας είναι γνώριμα, τότε περπατάτε στο μονοπάτι της αφύπνισης.

Μετάφραση: awakengr.com via consciousreminder.com