You are currently viewing 10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τη ζωτική σας ενέργεια

10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τη ζωτική σας ενέργεια

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι ζωτική ενέργεια. Μάθετε να αυξάνετε τη ζωτική σας ενέργεια και παρακολουθήστε τη ζωή σας να αλλάζει με εκπληκτικό τρόπο.

1. Βρείτε κάτι όμορφο και εκτιμήστε το

Η ομορφιά είναι τριγύρω μας, από την πρωινή δροσιά μέχρι τα βραδινά αστέρια και οτιδήποτε στο μεταξύ τους. Οι περισσότεροι ζουν τη ζωή τους χωρίς να παρατηρούν όλα τα όμορφα πράγματα που βρίσκονται γύρω τους, και ναι… είναι παντού, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να τα παρατηρήσετε και εκτιμήστε τα ενώ τα παρατηρείτε. Είτε είναι η οσμή ενός λουλουδιού είτε οι κυματισμοί των σταγόνων βροχής σε ένα λάκκο είτε τα κύματα της θαλάσσης. Εκτιμήστε την ομορφιά που μας προσφέρει η φύση

2. Κάντε μία λίστα με τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων

Κάνοντας μία λίστα ευγνωμοσύνης μετατοπίζετε την ενέργειά σας απ’ την εστίασή σας από αυτό που δεν έχετε σε αυτό που έχετε εν αφθονία στη ζωή σας. Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, αποδεχόμαστε βαθιά μέσα μας πως έχουμε έλλειψη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για τα οποία μπορείτε να είσαστε ευγνώμονες από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε. Ξεκινήστε με το “Είμαι Ζωντανός(ή)!” και επεκτείνετε την ευγνωμοσύνη σας από αυτό το σημείο. Η ευγνωμοσύνη να είναι η σταθερή σας στάση.

3. Διαλογιστείτε

Καθίστε σε μία άνετη στάση, κλείστε τα μάτια σας και ξεκινήστε να εισπνέετε και να εκπνέετε. Συνήθως ζούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχουμε ένα διασκορπισμένο μυαλό, με αποτέλεσμα να έχουμε το άγχος και την ανησυχία να τριγυρίζει στη σκέψη μας, οπότε και στη ζωή μας. Ο διαλογισμός βοηθάει στο να ηρεμήσετε το πνεύμα σας και να σας τοποθετήσει σε μία ήρεμη και χαλαρή νοητική κατάσταση. Η επιστήμη πλέον έχει αποδείξει πως ο διαλογισμός κάνει καλό στο πνεύμα και στο σώμα μας. Δέκα λεπτά διαλογισμού καθημερινώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.

4. Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλον

Το να παρέχουμε βοήθεια και να δίνουμε κάτι σε κάποιον άλλον μετατοπίζει τη σκέψη μας απ’ το “δεν έχω αρκετά, έτσι για να δώσω στους άλλους πρέπει να έχω περισσότερα από τα αρκετά” και την πηγαίνει στο “έχω και θα δώσω κάτι σε αυτόν που δεν έχει”. Η αίσθηση της αφθονίας αυξάνει την ενέργειά μας.

5. Σταματήστε να παραπονιέστε και να κουτσομπολεύετε

Το παράπονο και το κουτσομπολιό σας τοποθετεί σε μία πολύ χαμηλή πνευματική/ενεργειακή κατάσταση. Αναρωτηθείτε… “όταν παραπονιέμαι για αυτά που δεν έχω ή όταν βλέπω τι έχουν οι άλλοι, μπορώ με αυτόν τον τρόπο να έχω αυτά που θέλω;”. Μάλλον όχι… Γι’ αυτό λοιπόν καλό είναι να μη παραπονιέστε και να βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αισθάνεστε χαρούμενοι.

6. Κινηθείτε, εξασκηθείτε, γίνετε δραστήριοι

Η ζωτική ενέργεια απαιτεί κίνηση, όσο περισσότερο κινείστε τόσο πιο ευέλικτη γίνετε η ζωτική σας ενέργεια. Γίνετε δραστήριοι! Χορέψτε! Όσο πιο χαρούμενοι νοιώθετε, τόσο πιο πολύ θα προσελκύσετε χαρούμενες εμπειρίες, λόγω του ότι λειτουργείτε σε μία διαφορετική “συχνότητα”.

7. Συνειδητοποιήστε πως έχετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας απ’ όσο νομίζατε

Δεν είστε το θύμα των καταστάσεων, του παρελθόντος, της ανατροφής σας, των ψυχικών τραυμάτων ή από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας σε μία στιγμή, εδώ και τώρα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το Συνειδητοποιήσετε. Σε πολλές σοφές παραδόσεις αυτό αποκαλείτε “απόλυτη ευθύνη”. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για το πώς αισθάνεστε αυτή τη στιγμή, αλλά εσείς και μόνον εσείς. Δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία διότι σας δίνει τη δύναμή σας πίσω.

8. Αναπνεύστε

Απλώς καθίστε και προσπαθήστε να κάνετε την αναπνοή σας μεγαλύτερη, πληρέστερη και πιο χαλαρή. Αυτό έχει μία σημαντική επίδραση στο νευρικό σας σύστημα και σας βοηθάει να ηρεμήσετε. Η νοητική γαλήνη κάνει τη ζωτική μας ενέργεια να αυξάνεται.

9. Κάντε κάτι που φοβάστε

Ο φόβος μας κρατάει απ’ το να είμαστε σε μία κατάσταση αγάπης και ευτυχίας, και εάν αντιμετωπίσουμε αυτούς τους φόβους οδηγούμαστε σε έναν κόσμο πολύ περισσότερων δυνατοτήτων. Φοβάστε τα ύψη; Κάντε αναρρίχηση. Φοβάστε τη δημόσια ομιλία; Πείτε ένα ποίημα ή τραγουδήστε με ανοιχτό το μικρόφωνο. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως ο φόβος σας ήταν χειρότερος από το πραγματικό πρόβλημα και μία αίσθηση ανακούφισης και ελευθερίας θα σας πλημμυρίσει.

10. Κάντε μία χρήσιμη, με νόημα συζήτηση με έναν φίλο

Αντί να παραπονιέστε ή να κουτσομπολεύετε, μιλήστε για τις ιδέες σας. Τι έχετε σχεδιάσει για τον εαυτό σας; Τι άποψη έχετε για τη φύση της πραγματικότητας που ζείτε; Μήπως είμαστε πνευματικά όντα και έχουμε μία ανθρώπινη εμπειρία; Μιλώντας για αυτά τα θέματα βοηθάει τον καθένα που μετέχει στη συζήτηση να αυξήσει τη ζωτική του ενέργεια, τη διάνοιά του και τις δονήσεις των ατόμων που αποτελούν τα σώματά τους. Εάν δεν έχετε κάποιον να μιλήσετε για κάποια θέματα που σας απασχολούν, ψάξτε στο Internet για διάφορες κοινότητες όπου υπάρχουν συζητήσεις επί του θέματός σας.

social-consciousness.com
visualmeditation.gr
Photo by thirdeyedevine.tumblr.com