You are currently viewing Τα χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι

Τα χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι

Υπάρχουν πέντε σημαντικά χαρακτηριστικά λοιπόν που σπάνια θα δεις να απουσιάζουν από αυτούς τους ανθρώπους.

Για να νιώθεις ελκυστικός, δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι ο πιο έξυπνος, ο πιο όμορφος ή ο πιο καλοντυμένος άνθρωπος που υπάρχει. Είναι πράγματι αξιοπρόσεκτη μια προσεγμένη εμφάνιση, δεν παύει όμως η ψυχή και η ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου να βγάζει ‘knock out’ και το πιο όμορφο σώμα.

Κατά τα άλλα, αυτό δεν αποτελεί κανόνα για όλους, ούτε και είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι ομόφωνα.

Πώς ορίζουμε αυτό το στοιχείο;

Στη πιο απλή της μορφή, θα λέγαμε πως πρόκειται για μια ανθρώπινη ιδιότητα, συνήθως έμφυτη που δεν παύει να καλλιεργείται μέσω της συνήθειας. Σημαντικό επίσης είναι να σημειωθεί πως η έλξη είναι μια υποκειμενική υπόθεση αλλά δεν παύει να δημιουργείται όταν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά παρατηρούνται σε έναν άνθρωπο.

Είτε λοιπόν διαφωνείς είτε όχι, η υψηλή ενσυναίσθηση, η αισιοδοξία, η αυτοβελτίωση, ένας καλός ακροατής και μια φιλήσυχη ψυχοσύνθεση αρκούν για να αυξήσουν ή και να δημιουργήσουν τις βάσεις για μια υπέροχη γνωριμία ή μια μακροχρόνια σχέση.

Πως συμπεριφέρονται και πως σκέφτονται οι ελκυστικοί άνθρωποι;

Έχουν υψηλή ενσυναίσθηση

Κοινώς; Μπαίνουν εύκολα στη θέση του άλλου και είμαι βέβαιη πως αυτό το χαρακτηριστικό ανήκει και στη δική σου κορυφή της πυραμίδας. Η ενσυναίσθηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ουσιαστικής και τελικά

επιτυχημένης σχέσης. Ξεκινάει και καταλήγει πάντα στον άλλο, με μόνο πραγματικό κίνητρο την αμοιβαία ανταλλαγή συναισθημάτων και σκέψεων. Ουδέν καλύτερο του αμοιβαίου όπως πιθανόν θα γνωρίζεις ήδη, οπότε αν κατέχει η ενσυναίσθηση και στη δική σου καρδιά μια υψηλή θέση, μάλλον γνωρίζεις από πρώτο χέρι πόσο σπουδαία είναι.

Χαμογελούν με κάθε ευκαιρία

Οι ελκυστικοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τις ημέρες τους πιο φωτεινές ενώ αποδέχονται και εκείνες τις όχι και τόσο φωτεινές, με κατανόηση και υπομονή. Σπανίως ρίχνουν μαύρη κουρτίνα, κι όταν το κάνουν υπάρχει συνήθως κάποιος ουσιαστικός λόγος και όχι λόγο συνήθειας. Θα τους δεις να είναι μια ζωντανή πηγή χαράς και ενέργειας, κι αν όχι, τουλάχιστον θα προσπαθήσουν πολύ γι’αυτό. Φυσικά και προβληματίζονται, φυσικά και μελαγχολούν όπως όλοι μας, γνωρίζουν όμως από τη δική τους εμπειρία πόσο δυσάρεστο είναι και για τους άλλους αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς.

Διορθώνουν τα λάθη τους και τα παραδέχονται

Το να αναγνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία σου αποτελεί ένα εξίσου ελκυστικό προσόν του εαυτού σου. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δείχνει πως έχεις επίγνωση του ποιος/ ποια είσαι και του που επιζητάς να πας στη ζωή σου. Πράγμα που με τη σειρά του οδηγεί συνήθως σε πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ακόμα πιο σπουδαίες γνωριμίες. Give it a try! Γιατί κανείς μας δεν είναι τέλειος και αυτό είναι το πιο τέλειο και ελκυστικό από όλα!

Υπέροχοι ακροατές

Εδώ δεν χρειάζεται να προστεθούν πολλά, αρκεί να σημειωθεί ότι είναι άκρως ελκυστικό το να μπορείς να ακούς και να δείχνεις το ενδιαφέρον σου όταν αναπτύσσεις μια συζήτηση. Είναι υπέροχο το να μιλάς, να εξιστορείς και να ανοίγεις την καρδιά σου, δεν παύει να είναι όμως ακόμα πιο υπέροχο το να μπορείς και να ακούς. Να ακούς, να νιώθεις, να κατανοείς κι ύστερα να συμπληρώνεις. Αν αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται τελευταίο στις προτεραιότητες σου, θα πρότεινα να το ξανά σκεφτείς και να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν επιδιώκουν εντάσεις και διαφωνίες

Έχε υπόψιν σου πως ένας ελκυστικός άνθρωπος που συνήθως χαρακτηρίζεται από υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αποφεύγει να χρησιμοποιεί αρνητικές λέξεις και πεσιμιστικά μοτίβα επικοινωνίας. Προτιμάει να εκφέρει με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα τη γνώμη του κι όταν και εφόσον αισθάνεται πως χρειάζεται, τότε και μόνο τότε να διαφωνεί. Για την ακρίβεια, συνήθως διαφωνεί στα σημεία και δεν επικρίνει με κάθε ευκαιρία.

Επιλέγει πάση θυσία την ενότητα και όχι τον διχασμό. Είναι αυτός που μόλις σκέφτηκες, ή η κοπέλα που έχει κλέψει την καρδιά σου καιρό πριν καταλάβεις ότι αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες αιτίες που την ερωτεύτηκες. Αν είσαι και εσύ ένα φιλήσυχος άνθρωπος, τότε συνέχισε! Η ελκυστικότητα σου ταιριάζει γάντι!

Δεν είναι αυτοσκοπός

Η ελκυστικότητα σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός ζωής, είναι όμως ένα ανεκτίμητο και αυθεντικό χαρακτηριστικό ορισμένων ανθρώπων που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Αν διαθέτεις ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή και όλα, τότε μπορείς και επίσημα να θεωρείς τον εαυτό σου ελκυστικό, ιδιαιτέρως στο μυαλό. Την εξωτερική εμφάνιση άσε να την κρίνουν άλλοι, με γνώμονα τα προσωπικά τους γούστα. Και που ξέρεις; Ίσως η ελκυστικότητα να είναι τελικά το χαμένο ‘κλειδί’ που έψαχνες τόσο καιρό για να ολοκληρώσεις το πακέτο της επιτυχίας σου.

Συνέχισε να δείχνεις πως βλέπεις και πως αισθάνεσαι τη ζωή, συνέχισε να μαθαίνεις και να τιμάς την αυθεντικότητα σου. Κι αν ταυτίζεσαι, κι αν τόση ώρα περιγράφω εσένα χωρίς να το γνωρίζω, τότε ναι, είσαι στα αλήθεια ένας ελκυστικός άνθρωπος.