You are currently viewing Ταντρικός έρωτας για σeξουαλική και πνευματική ολοκλήρωση

Ταντρικός έρωτας για σeξουαλική και πνευματική ολοκλήρωση

Το Τάντρα είναι μία πανάρχαια ινδική παράδοση. Τάντρα σημαίνει συνέχεια και συνοχή και αναφέρεται στην μη διαδικότητα ή στο ΕΝΑ με την ένωση των δύο αντιθέτων.

Το Τάντρα δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της πεφωτισμένης συνειδητότητας , της πνευματικής ενότητας σε ένα και στο ξεμπλοκάρισμα εμποδίων που αναστέλλουν την εσωτερική ακτινοβολία της φύσης μας προς την τελειότητα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότερες Ταντρικές τεχνικές δεν συμπεριλαμβάνουν σeξ.

Το Ταντρικό σeξ είναι η πρακτική της Τάντρα μεταξύ δύο αντιθέτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, με σκοπό αυτής της πνευματικής ενότητας του ζευγαριού σε Ενα.

Ονομάζεται και ιερό σeξ και πραγματοποιείται με ένα είδος ιεροτελεστίας. Ο σκοπός του ταντρικού σeξ είναι η διοχέτευση όλης της σeξουαλικής ενέργειας η οποία εκλύεται κατά την περίοδο του οργασμού πίσω στο σώμα ανακυκλώνοντας και ενδυναμώνοντας την ενέργεια στο ζευγάρι .

Η σeξουαλική πράξη επιμηκύνεται κατά το ταντρικό σeξ – και πολλές φορές δεν υπάρχει οργασμός – αυξάνοντας έτσι την σeξουαλική ενέργεια και επαφή με τον σύντροφo. Η συγκέντρωση στον τελικό σκοπό του οργασμού θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υπόλοιπης απόλαυσης κατά την διάρκειά του.

Η σ3ξουαλική ενέργεια είναι μία από τις πιο ισχυρές ενέργειες για την διατήρησης της καλής υγείας. Μέσω της κοντινής επαφής με τον άλλο, οι ορμόνες του άγχους μειώνονται και η σεροτονίνη εκρήγνυται.
Οι αρχές πίσω από την πρακτική του τάντρα μπορούν να οδηγήσουν σε εμβάνθυνση της σύνδεσης με τον σύντροφό σας.

Παρακάτω είναι 4 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν και κατά την διάρκεια του ταντρικού σeξ και τα οποία θα σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αυτογνωσία και σύνδεση με το έτερο ήμισυ. Πριν λοιπόν αυτήν την ιδιαίτερη επαφή μεταξύ σας:

1-Βρείτε και σχεδιάστε έναν χώρο οικειότητας.

Αυτός μπορεί να είναι μία άνετη περιοχή, χαλαρή και παιχνιδιάρα. Καθαρίστε τον χώρο από πράγματα που αποσπούν την προσοχή. Ύστερα διακοσμήστε με λουλούδια, κεριά και όμορφα υφάσματα. Η χρήση αρωματικών είναι σημαντική για την διέγερση του αισθησιασμού, γι′ αυτό δοκιμάστε φυσικά αιθέρια έλαια όπως γιασεμί ή τριαντάφυλλο.

Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι όσο πιο άνετο γίνεται με όμορφα μαλακά σεντόνια και αρκετά μαξιλάρια. Διαλέξτε επίσης μουσική που αρέσει και στους δυο, σε χαμηλή ένταση, για να διεγείρει την διάθεσή σας.

2-Παίξτε με τις αναπνοές

Εναρμονίζοντας την αναπνοή σας είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να συγχρονιστείτε με τον σύντροφό σας. Αγκαλιάστε τον και εισπνεύστε ενώ αυτός εκπνέει και μετά δοκιμάστε αντίστροφα.
Καθώς ο σύντροφος σας εκπνέει θα βρείτε τον εαυτό σας να εισπνέει την αναπνοή του βαθιά και μέσα σε όλο σας το σώμα. Όταν εκπνέετε εσείς, συνειδητά προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε την εκπνοή σας. Με αυτόν τον τρόπο μοιράζεστε όλο τον εαυτό σας (ψυχή τε και σώματι) με το ταίρι σας. Το να έχετε συνειδητή αναπνοή είναι κεντρικό σημείο σε όλες τις γιογκικές πρακτικές και η θεμελιώδης αρχή του Τάντρα.

3- Κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά

Η ιδέα να κάνεις έρωτα με τα μάτια ανοιχτά είναι μία από τις θεμελιώδης αρχές της σύνδεσης με οικειότητα με τον σύντροφό σας. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο να το κάνει κανείς, πολύ πιο δύσκολο από όσο μπορεί να φανταστεί.

Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάθεση και όχι να το έχετε σαν κανόνα. Παρατηρείστε κατά την διαδικασία πως αυτό θα σας φέρει αποκαλύψει πως αισθάνεστε και βιώνετε αυτή την σχέση με τον σύντροφο σας και στο τι νομίζετε για τον εαυτό σας.

4-Μην βιάζεστε

Το προκαταρκτικό σeξουαλικό παιχνίδι είναι υποχρεωτικό στο τάντρα. Ένα χαλαρωτικό και αργό «παιχνίδι» βοηθάει τους άντρες να ελέγξουν και να επιμηκύνουν την διάρκεια πριν τον οργασμό και τις γυναίκες να παραμείνουν διεργεμένες.

Όσο περισσότερο καθυστερείτε σε αυτή την διαδικασία χτισίματος ενέργειας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο έρωτας και όλο και περισσότερη ενέργεια θα δημιουργηθεί. Χρησιμοποιείστε αυτόν τον χρόνο για να εστιάσετε ολοκληρωτικά ο ένας στον άλλον.

Όπως με τον διαλογισμό, οδηγείστε απαλά την συγκέντρωσή σας στον σύντροφό σας και την μαγεία της στιγμής.

Το τέλος μιας τέτοιας σeξουαλικής πράξης σας βρίσκει γεμάτους ενέργεια,αυτογνωσία και αγάπη για τον σύντροφο σας, σε αντίθεση με το συνηθισμένο (δυτικό) σeξ που συνήθως ακολουθείται από κούραση και ύπνο.

Πηγή: donna.gr