You are currently viewing Σκύλος καταφυγίου που όλοι προσπερνούν επειδή μοιάζει με «ιπποπόταμο» αγωνίζεται να ευχαριστήσει κάποιον

Σκύλος καταφυγίου που όλοι προσπερνούν επειδή μοιάζει με «ιπποπόταμο» αγωνίζεται να ευχαριστήσει κάποιον

Όλα τα ζωντανά όντα χρειάζονται αυτή την αγάπη που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι. Και φυσικά ένας σκύλος δεν αποτελεί εξαίρεση, ζητούν μόνο να τον αγαπήσουν για να το ανταποδώσουν με την πίστη και τη στοργή τους.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι επιλέγουν τα μελλοντικά τους κατοικίδια με βάση την εμφάνισή τους, προτιμώντας να υιοθετήσουν το πιο χαριτωμένο κουτάβι ενώ παραβλέπουν τα λιγότερο ελκυστικά σκυλιά.

Ο Wally είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι, το οποίο όταν έφτασε για πρώτη φορά στο καταφύγιο ζώων Islip City στο Long Island της Νέας Υόρκης, ήταν πολύ αδύναμο. Όλοι κατάλαβαν ότι ήταν ένας σκύλος που είχε περάσει πολύ δύσκολες εμπειρίες στη ζωή του.

Ο καημένος ο σκύλος δεν είχε ζήσει παρά μόνο απορρίψεις επειδή τον θεωρούσαν άσχημο.

Το προσωπικό του καταφυγίου είπε ότι ο Wally ήταν ένα γλυκό 10χρονο σκυλάκι, που μάλλον είχε ζήσει στους δρόμους χωρίς να γνωρίζει πραγματικό σπίτι.

Το μόνο που ήθελε ο Γουόλι ήταν κάποιος να τον αγαπήσει και το καταφύγιο ήταν πρόθυμο να του δώσει τη φροντίδα, την προσοχή και την αγάπη που χρειαζόταν.

Όταν έφτασε αυτό το σκυλάκι ήταν τυφλό στο ένα μάτι και με σοβαρή λοίμωξη του δέρματος, εκτός από άλλα προβλήματα που επηρέασαν την υγεία του. Με την πρώτη ματιά, ο Wally ήταν ένας διαφορετικός σκύλος.

Η ομάδα διάσωσης ανησυχούσε ότι η ιδιαίτερη εμφάνισή του θα τρόμαζε πιθανές οικογένειες για υιοθεσία. Ωστόσο, δεν έχασαν την ελπίδα τους ότι θα έβλεπαν τον υπέροχο σκύλο που είχαν ερωτευτεί γρήγορα.

Ο Wally αποδείχθηκε ότι είχε μια εκπληκτική προσωπικότητα και ήταν ένα αγαπημένο κατοικίδιο μεταξύ των εργαζομένων στο καταφύγιο.

«Του αρέσει να σαλιαρίζει και θα κάνει τα πάντα για να πάρει λίγο φαγητό . Του αρέσει επίσης να κάνει παρέα και να μην κάνει τίποτα», είπε η Danielle Gorle, κτηνιατρικός τεχνικός στο καταφύγιο ζώων του City of Islip.

Οι μέρες περνούσαν και συνέχιζε να περιμένει στο καταφύγιο παρακαλώντας να ευχαριστήσει κάποιον. Πραγματικά προσπάθησε πολύ να είναι καλό παιδί, αλλά δεν φαινόταν να τον συμπαθούν ιδιαίτερα.

«Ο Γουόλι είναι ένας καταπληκτικός σκύλος, λίγο θαλάσσιος ίππος / ιπποπόταμος / ρινόκερος, που χρειάζεται πραγματικά ένα σπίτι αποδοχής στο οποίο θα περάσει τα χρυσά του χρόνια!» είπε η Τζεν, εθελόντρια του καταφυγίου.

«Είναι λίγο χυλός και ο αγαπημένος των εθελοντών».

Παρ’ όλες τις προσπάθειες του προσωπικού του καταφυγίου, αυτός ο τρόπος ζωής είχε αρχίσει να επηρεάζει το βάρος του σε αυτό το χαδιάρικο ηλικιωμένο σκυλάκι.

Το πιο λυπηρό είναι ότι τόση απόρριψη είχε αρχίσει να επηρεάζει την αυτοεκτίμησή του. Σχετικά, σχολίασαν:

Φαίνεται να στεναχωριέται. Ήταν πιο χαρούμενος όταν μπήκε για πρώτη φορά. Του αρέσει όταν βγαίνει έξω, αλλά φαίνεται να παθαίνει κατάθλιψη στο κλουβί του », είπε η Danielle.

Ήταν επείγον να του βρει μια οικογένεια που να κατανοούσε τις ιατρικές του ανάγκες, αλλά εκτός από αυτό, το μόνο που ήθελε ο Γουόλι ήταν λίγη αγάπη, σίγουρη ότι ήξερε πώς να την ανταποδώσει.

Ήθελε απλώς να τον αποδεχτούν γι’ αυτό που είναι.

Δυστυχώς, πολύ λίγοι μπόρεσαν να δουν την εσωτερική ομορφιά του φτωχού σκύλου. Έπρεπε να περιμένει ένα χρόνο για να βρει σπίτι. Γιατί εκτός από το ότι δεν τους άρεσε τόσο πολύ η εμφάνισή του, χρειαζόταν να είναι το μόνο κατοικίδιο γιατί δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με άλλα ζώα.

Αλλά ο χαριτωμένος Wally πήρε επιτέλους το ευτυχές τέλος που του άξιζε.

Ένα μήνα αφότου έγινε viral, το καταφύγιο ανακοίνωσε ότι ο Wally βρήκε επιτέλους το παντοτινό του σπίτι. Φαινόταν δύσκολο να το πιστέψεις!

«Χαλαρώνει άνετα και φαίνεται υπέροχος! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αγόρι μας που υπέφερε τόσο πολύ», έγραψαν από το καταφύγιο.

Όλη η αναμονή άξιζε τον κόπο. Και οι ιδιοκτήτες του Wally δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κανείς δεν έχει ξαναδεί όλη την ομορφιά που έκρυβε πριν. Είναι απόδειξη ότι όλα τα σκυλιά αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.