You are currently viewing Σημάδια που δείχνουν πως κάτι στη ζωή σου πάει πολύ λάθος

Σημάδια που δείχνουν πως κάτι στη ζωή σου πάει πολύ λάθος

Υπάρχουν φορές που η μοίρα μάς στέλνει ολοφάνερα σημάδια πως βρισκόμαστε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Σίγουρα, θα έχεις νιώσει κάποια στιγμή έναν κόμπο στο στομάχι, μια θηλιά στον λαιμό, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί είσαι εκεί που είσαι και όχι κάπου αλλού. Το νιώθεις, το αισθάνεσαι, το ξέρεις, παρ’ όλα αυτά δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Κάνεις προσπάθειες να το παραβλέψεις μένοντας απαγκιστρωμένος σε καταστάσεις που σε φθείρουν όλο και περισσότερο. Τραβάς το σχοινί παραμένοντας σε μια δουλειά που σε κρατάει στάσιμο, σε μια σχέση που δεν έχει μέλλον, σε μια πόλη που σε πλαισιώνει μη μπορώντας να κάνεις αυτά που θες, μιας και σου στερεί αμέτρητες επιλογές. Κι εσύ επαναπαύεσαι, παλεύεις για πράγματα που στην ουσία δεν έχουν κάτι να σου δώσουν, μέχρις ότου κοπεί το σχοινί.

Το σύμπαν κρούει προειδοποιητικά καμπανάκια για να μας απεγκλωβίσει και εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να το αφήσουμε να μας καθοδηγήσει στο σωστό μονοπάτι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Συμβαίνει αρκετά συχνά να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας -είτε προσωπικό, είτε επαγγελματικό-, το οποίο βλέπουμε στη συνέχεια πως δε βγαίνει ή ότι είναι αλλιώς απ’ ότι το ‘χαμε διαμορφώσει στο μυαλό μας. Αυτό είναι το πρώτο σημάδι που θα σου δείξει πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διαδρομή. Ένα ακόμα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέψεις είναι η αίσθηση έντονου άγχους και οποιασδήποτε άλλης ψυχικής διαταραχής. Όταν νιώθουμε αγχωμένοι, γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν είναι στη θέση του και αυτό είναι που μας αναστατώνει και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Στην προκειμένη, φταίει μια εσφαλμένη μας επιλογή ή μια κίνηση προς λάθος κατεύθυνση. Γι’ αυτό, είναι καλό να μην προσπερνάμε στιγμές ψυχικής έντασης, αφού κάτι έχουν να μας πουν

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα που εμφανίζουμε έντονους πονοκεφάλους, μια αδιαθεσία, μια αίσθηση πως πάμε να αρρωστήσουμε, πως κάτι μας ενοχλεί. Το ίδιο το σώμα μας αναγνωρίζει πότε δεν είμαστε ικανοποιημένοι και αντιδρά αρνητικά, σωματοποιώντας τα συναισθήματα που προσπαθούμε να κρύψουμε, ώστε να γίνουν πιο ηχηρά και να τους δώσουμε επιτέλους σημασία. Ένα ακόμα σημάδι πως η ζωή μας θα μπορούσε να ‘ταν και καλύτερη είναι η απομόνωση από όλους και από όλα. Πράγματι, όταν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, βάζουμε τον εαυτό μας σε παύση. Κλεινόμαστε στο καβούκι μας μέχρι να φτιάξουν όλα με κάποιο μαγικό ραβδάκι, ξεχνώντας πως μόνο εμείς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Όλη αυτή η άρνηση μπορεί να οδηγήσει σε καταθλιπτικές διαδρομές. Επομένως το σύμπαν μάς ενημερώνει εκ των προτέρων, ώστε να μας προλάβει πριν μπούμε στον Γολγοθά. Μην αγνοείτε τα σημάδια περί αρνητικότητας και ακόμα καλύτερα να προσπαθείτε να μην τους δίνετε καν χώρο να ξεπροβάλλουν.

Ένα ακόμη καμπανάκι πως κάτι στη ζωή μας πάει λάθος είναι οι μπερδεμένες σκέψεις που μας τριβελίζουν το μυαλό. Όταν κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, βρίσκοντας συνέχεια εμπόδια και αμφιβάλλοντας, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάτι μας απασχολεί . Άλλη μια ένδειξη πως η καθημερινότητα ίσως να έχει στραβώσει είναι τα ατυχή συμβάντα. Όταν δε βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, όλα μπερδεύονται κάπως σαν κουβάρι, περιπλέκονται οι καταστάσεις και γίνονται ατυχήματα. Έτσι, καταλαβαίνουμε πως ακόμα και η ίδια η τύχη στην προκειμένη δε μας θέλει. Τελευταίο -και εξίσου αλάνθαστο σημάδι- δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη διαίσθηση, η οποία εξαιρετικά σπάνια πέφτει έξω. Όταν μια φωνή μέσα μας λέει κάτι, οφείλουμε να την ακούσουμε και όχι να την απορρίψουμε. Το ένστικτο συνδέεται άμεσα με το πεπρωμένο και τις επιλογές μας.

Όταν όλα γύρω μοιάζουν ξένα, εσύ να ψάχνεις να βρεις λύσεις. Είναι φυσιολογικό να αμφιταλαντευόμαστε για τις επιλογές μας, αλλά όλα κάπως δένουν, όλα για κάποιο λόγο γίνονται ή δε γίνονται. Γι’ αυτό, να ‘χεις τα μάτια σου ανοιχτά και να αφουγκράζεσαι τα σημάδια που ίσως σου φωνάζουν πως ήρθε η ώρα για αλλαγή!

Γεωργία Μαρίνου

Πηγή:  pillowfights.gr 

 

Διαβάστ