You are currently viewing Πώς να εφαρμόσετε τον νόμο της έλξης με 5 θαυματουργά βήματα

Πώς να εφαρμόσετε τον νόμο της έλξης με 5 θαυματουργά βήματα

Ο ‘νόμος της έλξης’ είναι κάτι που κάνουμε ασυνείδητα κάθε στιγμή της ζωής μας.

Όταν αξιοποιούμε τις καλές συνήθειες στην ζωή μας όπως το πρωινό ξύπνημα, τo να είμαστε επίμονοι στην κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει, το να έχουμε μια καθημερινή λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και το να έχουμε οράματα για το μέλλον (τι θα θέλαμε να έχουμε και που να μένουμε), φτάνουμε όλο και πιο κοντά στο μεγαλείο.

Βλέπετε, όταν φανταζόμαστε πράγματα κάθε μέρα, έλκουμε τα πράγματα που φανταζόμαστε. Ίσως νιώθετε πως η κακή τύχη σας περικλείει όταν όλα δείχνουν άσχημα και χωρίς αξία. Είναι επειδή συνεχώς βασιζόμαστε στα άσχημα συναισθήματα και σκεφτόμαστε πως “Η κακή τύχη με βρίσκει παντού.” Είναι αναλόγως το πως έλκεται ο νόμος της έλξης. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις, αλλά πολλά παραδείγματα. Οι άνθρωποι δεν γίνονται απλώς χαρούμενοι, επιτυχημένοι ή βρίσκουν την αγάπη. Είναι όλα θέμα συνδυασμού των καταστάσεων που μας οδηγούν στην κατεύθυνση που έλκουμε.

5 βήματα για να εφαρμόσετε τον νόμο της έλξης που θα σας εξηγήσουν το θέμα εκτενώς.

Ανακαλύψτε ένα στόχο

(Η προσπάθεια και το κουράγιο δεν είναι αρκετά χωρίς τον σκοπό και την κατεύθυνση.- John F. Kennedy)

Είναι αλήθεια παράξενο όταν κάποιος δεν ξέρει τι θέλει να γίνει. Εννοώ ξέρετε πως σας αρέσει η επιτυχία, η πολύτιμη ζωή και το να είστε περικυκλωμένοι από μια χαρούμενη οικογένεια, αλλά δεν έχετε ιδέα πως να το κάνετε (προσελκύσετε) αυτό.

Το κενό ανάμεσα στην ευτυχία, την επιτυχία και την χαρούμενη οικογένεια είναι αυτό που αποκαλούμε σκοπό. Φανταστείτε ένα ατελείωτο δρόμο με μαύρα και κόκκινα τριαντάφυλλα. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να περπατήσετε για να αποκτήσετε τα 3 παραπάνω. Κατά τη διάρκεια των μαύρων τριαντάφυλλων θα πρέπει να φαντάζεστε τα κόκκινα, γιατί ο δρόμος θα συνεχίζει να εμφανίζει τα μαύρα. Είναι αναλόγως με το πως η ενέργεια δονείται και στέλνει συχνότητες για να προσθέσει περισσότερα μαύρα ή κόκκινα τριαντάφυλλα (ανάλογα με την φαντασία σας).

Οπότε ανακαλύψτε κάτι στο οποίο θα επιμένετε ακόμα και όταν όλα δείχνουν πως κάθε γωνιά είναι γεμάτη με μαύρα τριαντάφυλλα. Προσπαθήστε να φαντάζεστε αυτόν τον στόχο πίσω από κάθε τριαντάφυλλο.

Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για εμάς.

Αν σας βοηθά, ο δικός μου στόχος είναι να βλέπω τον κόσμο σαν ένα δεσμό από εμπνευσμένους και υγιείς ανθρώπους που βοηθούν ο ένας τον άλλον στους δύσκολους καιρούς. Θέλω όλοι οι άνθρωποι να βλέπουν τα κόκκινα τριαντάφυλλα και θα παλεύω γι αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Θα πρέπει να ανακαλύψετε το ταξίδι σας.

Χρησιμοποιήστε θετικές επιβεβαιώσεις

( η επιβεβαίωση χωρίς πειθαρχία είναι η αρχή της αυταπάτης. – Jim Rohn)

Η θετική επιβεβαίωση είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να προγραμματίσει το υποσυνείδητό μυαλό ώστε να πραγματοποιεί την αλλαγή επαναλαμβάνοντας (ή κάνοντας διαλογισμό με) μια φράση- κλειδί η οποία θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάθε μέρα, αν όχι κάθε ώρα είναι σχεδιασμένη με τα πάνω και τα κάτω της, σαν καρδιογράφημα.

Οι θετικές επιβεβαιώσεις είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλη την ώρα, ανεξάρτητα από το αν νιώθουμε καλά ή άσχημα.

Δεν μπορούμε να έχουμε πάντα κίνητρο ή να είμαστε εμπνευσμένοι αν είμαστε κακόκεφοι. Πρέπει να το κάνουμε όλη την ώρα, ακόμα και όταν νιώθουμε πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας. Να κοιτάτε τα πάντα γύρω σας σαν να είναι απόκτημα σας. Ακόμα και όταν βοηθάτε την οικογένειά, τους φίλους, ακόμα και έναν άστεγο, το κάνετε για να τους βοηθήσετε και όμως νιώθετε καλά. Βλέπετε; το κάνετε για να δώσετε στον εαυτό σας αξία.

Οπότε χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική κάθε μέρα, ακόμα και όταν ξεκουράζεστε, ακόμα και στις διακοπές σας. Κάντε το υποσυνείδητό σας να σκεφτεί θετικά.

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους που προσεύχονται για να διορθώσουν κάτι κακό, αλλά δεν τους βλέπουμε να προσεύχονται ή να δείχνουν ευγνωμοσύνη όταν έχουν όλα όσα χρειάζονται (παράδειγμα: άριστη κατάσταση υγείας.) Πάντα να χρησιμοποιείτε θετικές επιβεβαιώσεις. Όχι μόνο όταν θέλετε να ανακτήσετε κάτι. Είναι πιο δύσκολο να προσελκύσετε κάτι καλό σε δύσκολους καιρούς και πιο εύκολο να συντηρήσετε μια καλή κατάσταση ενώ την έχετε.

Ίσως είναι μύθος αλλά λένε πως το υποσυνείδητό είναι 30.000 φορές πιο ισχυρό από το συνειδητό μυαλό. Ακόμα και αν δεν είναι 30.000 είναι σίγουρα πιο ισχυρό.

Διαλογιστείτε

(Όταν υπάρχουν σκέψεις είναι περισπασμός. Όταν δεν υπάρχουν σκέψεις είναι διαλογισμός.)

Αλήθεια δεν ξέρω πως έλυνα τα προβλήματα μου πριν ξεκινήσω τον διαλογισμό. Ακόμα και αν μια μέρα δεν διαλογιστώ νιώθω περίεργα (με άσχημο τρόπο).

Ο διαλογισμός είναι μια τεχνική που μας βοηθά να βρούμε τον σκοπό μας. Αν δεν θυμάστε το #1 ήταν ο σκοπός σας, το σημείο έναρξης σας.

Με τον διαλογισμό ηρεμούμε τις μαινόμενες σκέψεις μας. Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε κάτι με αυτές τις σκέψεις και η νοοτροπία μας μπερδεύεται. Είναι σαν να προσπαθούμε να βρούμε μια βελόνα στα άχυρα. Αυτό είναι αδύνατον.

Στην αρχή, ίσως νιώθετε άβολα με το να κάθεστε ευθεία και δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε ούτε για ένα λεπτό, αλλά δώστε του χρόνο. Δεν θα πιστέψετε πως θα αρχίσετε να βλέπετε τις σκέψεις σας. Θα γίνουν μια ευθεία γραμμή, αντί να κάνετε 10 διαφορετικά πράγματα πριν το αρχικό σας σκοπό.

Θα ξεκινήστε να θυμάστε που αφήσατε τα κλειδιά σας!

Δράστε

(Η δράση είναι το θεμελιώδες κλειδί για κάθε επιτυχία.– Pablo Picasso)

Εντάξει, ας είμαστε ρεαλιστές. Έδρασα για να τα γράψω όλα αυτά.

Η δράση είναι το κλειδί για κάθε πράγμα που θέλετε να έχετε! Αν ξαπλώσετε και κοιτάξετε το ταβάνι, ο νόμος της έλξης θα είναι πιθανότατα η βαρύτητα που δεν σας ανυψώνει!

Η δράση είναι αρχή για τα πάντα. Θέλετε να είστε χαρούμενοι; θα πρέπει να δράσετε και να κάνετε αυτό που θέλετε, αντί να κάνετε αυτό που θέλει η κοινωνία.

Θέλετε να είστε επιτυχημένοι; θα πρέπει να δράσετε προς την κατεύθυνση του οράματος σας και να αγωνιστείτε γι αυτό για την υπόλοιπη ζωή σας. Είναι μια μεγάλη επιλογή και απόφαση που όλοι πρέπει να κάνουμε.

Οπότε να θυμάστε, όταν θέλετε κάτι, κανένας νόμος της έλξης δε θα δουλέψει εκτός και αν κάνετε κάτι που σημαίνει να ενεργήσετε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτές οι τρομακτικές ερωτήσεις σχετικά με την ζωή θα σας ξυπνήσουν και θα σας κάνουν να δράσετε.

Εκφράστε ευγνωμοσύνη

(Η ευγνωμοσύνη δίνει νόημα στο παρελθόν μας, φέρνει γαλήνη στο παρόν και δημιουργεί ένα όραμα για το μέλλον.)

Αν είχατε ένα χωρισμό, τότε ίσως αυτό να είναι η αρχή για να ξεκινήσετε να δείχνετε ευγνωμοσύνη.

Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν ευγνωμοσύνη όταν παίρνουν το αλάτι για το δείπνο τους , χωρίς να είναι ευγνώμονες που έχουν χέρια για να πάρουν το αλάτι.

Είμαστε μοναδικά συνδυασμένα πλάσματα που θέλουμε να φτάσουμε ένα στόχο στην ζωή μας. Αν δεν εκτιμάτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και τα πράγματα που έχετε αυτή τη στιγμή, πως είστε σίγουροι ότι θα είστε ευτυχισμένοι με τα πράγματα που θα αποκτήσετε μετά;

Η ευγνωμοσύνη είναι μια καθημερινή προσευχή, ανεξάρτητα από το αν είστε θρήσκοι ή όχι. Έχουμε εγκέφαλο για να οραματιζόμαστε θαύματα, χέρια για να κάνουμε θαύματα και πόδια για να οδηγηθούμε σε αυτά τα θαύματα.

«Οι προσδοκίες μου μειώθηκαν στο 0 όταν ήμουν 21. Τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα ήταν μπόνους. – Stephen Hawking»