You are currently viewing Πώς να αυξήσετε το πνευματικό σας και συναισθηματικό σας IQ

Πώς να αυξήσετε το πνευματικό σας και συναισθηματικό σας IQ

Το πνευματικό και συναισθηματικό IQ είναι η ικανότητα να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα, να δείτε την αιτία και το αποτέλεσμα μέσα στη ζωή σας, σε ένα επίπεδο πιο πάνω απ’ ότι θα το παρατηρούσε ένα μέσο άτομο.

Εμείς, ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι είμαστε προορισμένοι να τα πηγαίνουμε καλά στη ζωή με ένα βέβαιο τρόπο. Οι ζωές των φίλων μας και της οικογένειάς μας είναι παρόμοιες με τις δικές μας, επομένως αυτή είναι η πραγματικότητά μας και την αποδεχόμαστε. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι «τυχεροί» άνθρωποι εκεί έξω που έχουν καταφέρει να έχουν έναν τρόπο ζωής που δεν έχουμε οραματιστεί για τον εαυτό μας, αλλά νιώθουμε ότι είναι διαφορετικοί, ξεχωριστοί και ευλογημένοι.

Όμως ξέρετε κάτι; Δεν είναι. Έχουν απλά μεγαλύτερη πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη που τους επέτρεψε να φτιάξουν τη ζωή τους πέρα από τους συμβατικούς περιορισμούς. Θα σας δείξω πώς να το πετύχετε και εσείς αυτό.

Επομένως, το πνευματικό και συναισθηματικό IQ  σημαίνει αντιστροφή κάποιων πραγμάτων. Αντί να τριγυρνάτε και να αναρωτιέστε για το πώς γίνατε το θύμα για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σας, ρίξτε μια ματιά και κάντε την ερώτηση «και αν μπορούσα να δημιουργήσω οτιδήποτε και να αλλάξω τα πάντα στη ζωή μου;». «Και αν τα συστήματα πεποιθήσεών μου -οι πράξεις μου και οι αποφάσεις μου- κάνουν τη ζωή μου να είναι αυτό που είναι τώρα; Τι θα γινόταν αν κέρδιζα μια οπτική που θα ήταν αρκετά καλή ώστε να το αλλάξω αυτό;»

Η σχέση της αιτίας και του αποτελέσματος στη ζωή

Αυτοί με πνευματικό IQ   λένε πως υπάρχει μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος για οτιδήποτε συμβαίνει στο υλικό σύμπαν. Όταν ξεκίνησα να κατανοώ περισσότερα για αυτές τις ιδέες, μπορούσα να δω αμέσως ότι ξόδευα κάθε πόρο που είχα ώστε να δημιουργήσω αυτό που πραγματικά δεν ήθελα στη ζωή μου. Τότε, παραπονιόμουν. Ήμουν θυμωμένος και μπερδεμένος. Αν κάποιος ερχόταν και μου έλεγε «γιατί δεν σταματάς να δημιουργείς αυτή τη ζωή για τον εαυτό σου;», θα αρνιόμουν κάθε ευθύνη.

Όσο αυξάνετε το πνευματικό σας και συναισθηματικό σας IQ  , αρχίζετε να βλέπετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, το οποίο σας δίνει μια διαφορετική αντίληψη αυτών των ταμπελών που βάλατε στον εαυτό σας. Μπορείτε να δείτε επίσης την σχέση αιτίας και αποτελέσματος που αυτά τα πράγματα έχουν στη ζωή σας και στα αποτελέσματα που καταφέρνετε. Συχνά, αυτά δεν είναι τα αποτελέσματα που θέλετε.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας σήμερα

Έτσι μπορείτε να μάθετε να βλέπετε τη ζωή υπό διαφορετικό πρίσμα και να αρχίσετε να αναγνωρίζετε περιοριστικές νοοτροπίες καθώς και να τις αλλάζετε. Η πίστη ότι μπορείτε, είναι η μόνη προϋπόθεση που απαιτείται για να τα καταφέρετε.

  • Μην κάνετε τίποτα έχοντας στο μυαλό σας ότι είστε το θύμα των περιστάσεων. Πάρτε τον έλεγχο. Πάρτε την ευθύνη. Μην θυματοποιείτε τον εαυτό σας
  • Να μένετε πιστοί σε μερικά θετικά πράγματα που σας δίνουν την εικόνα ότι ο έλεγχος είναι μέσα σας. Βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, εκπομπές, μια κοινότητα θετικών ανθρώπων! Να αποφεύγετε εκείνους από τον κύκλο σας που συνεχώς παίζουν το θύμα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας ρίχνουν το ηθικό.
  • Συντονιστείτε με την δικιά σας γλώσσα. Ακούστε τον εσωτερικό σας διάλογο και τις λεκτικές επιλογές που κάνετε ενώ κουβεντιάζετε με τους άλλους. Βεβαιωθείτε ότι περιέχουν τις λέξεις «μπορώ», «θέλω», «θα το κάνω», και όχι «δεν μπορώ», «δε θα το κάνω», «θέλω αλλά».

Οτιδήποτε μπορεί να δει και να πιστέψει το μυαλό, μπορεί να γίνει

Δεν ξέρετε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν βρεθείτε σε πνευματική και συναισθηματική πορεία και σταματήσετε να ασχολείστε με το δράμα. Κάντε χώρο στο μυαλό σας για να βάλετε μέσα του την πεποίθηση ότι τα πάντα είναι δυνατά. Αρχίστε να δημιουργείτε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Σωματικά – στη ζωή σας σε καθημερινή βάση με τις καθημερινές σας πράξεις

Διανοητικά – με αυτά που βάζετε στο μυαλό σας και με τους εσωτερικούς σας διαλόγους

Οπτικά – οραματιστείτε το μέλλον σας και σχεδιάστε το ακριβώς όπως θέλετε

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Καλωσορίσατε στο ταξίδι προς την εντυπωσιακή ζωή σας!