You are currently viewing Πώς θα ξεχωρίσεις τον λάθος σύντροφο από τον σωστό με 10 ερωτήσεις

Πώς θα ξεχωρίσεις τον λάθος σύντροφο από τον σωστό με 10 ερωτήσεις

Οι σχέσεις σήμερα είναι ιδιαίτερα μπερδεμένες, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, της έλλειψης ουσιαστικών αξιών και των πολλών διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας. Γι’ αυτό και χρειάζεται να παίρνει κάνεις τον χρόνο του, σε αντίθεση με το πνεύμα της εποχής, που τα θέλει όλα γρήγορα και αναλώσιμα , και να κοιτά καλά με ποιον δεσμεύεται, αν θέλει να κάνει μια σοβαρή σχέση.

Οι αρχικές επικοινωνίες και τα πρώτα ραντεβού υπάρχουν για να μελετήσετε μέσα από διάφορες δραστηριότητες έναν μελλοντικό σύντροφο. Να δείτε τα σημεία στα οποία ταιριάζετε ψυχικά και πρακτικά, να διαπιστώσετε αν υπάρχει «χημεία», αυτό το κάτι μοναδικό στην επαφή σας, και να δείτε πως συμπεριφέρεται γενικότερα.
Αν βιαστείτε και αφεθείτε στα συναισθήματα πάθους ή πόθου εφόσον πάντα επιθυμείτε σχέση και όχι κάτι περαστικό, θα κάνετε μια κακή εξυπηρέτηση στον εαυτό σας, είτε είστε άνδρας, είτε γυναίκα. Γνωρίζω ότι αυτό είναι δύσκολο για μερικούς, ειδικά για κάποιες γυναίκες που μπορεί να φοβούνται ότι κάποιος θα βαρεθεί και θα τους αφήσει, αν δεν ενδώσουν σεξουαλικά ή για κάποιους άνδρες που φοβούνται ότι αν δεν είναι αρκετά ενδιαφέροντες ή δεν προσφέρουν ή αποδίδουν αρκετά, δεν θα υπάρξουν άλλα ραντεβού. Καθησυχάστε τον εαυτό σας, ο κάθε άνθρωπος έχει έναν «τύπο», τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά και συνήθως θα πετύχει μία σχέση, όταν είναι να πετύχει. Δηλαδή, όταν ο ένας ταιριάζει πραγματικά με τον άλλο, σε πολλά επίπεδα. Μην αγχώνεστε, ούτε να προσπαθείτε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον κάποιου , είτε θα ενδιαφερθεί, είτε όχι είναι απλό κατά βάθος. Χρησιμοποιείστε λοιπόν τα πρώτα ραντεβού για να αλληλομελετηθείτε και να περάσετε όμορφα και ανάλαφρα μερικά βράδια σας, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους μέχρι να βρείτε κάποιον, πιο μοναδικό.
Εάν δεν προσέξετε στην αρχή της σχέσης, ίσως βρεθείτε αργότερα εγκλωβισμένοι, σε μια σχέση πάθους με κάποιον που σαν χαρακτήρας ή ηθικά δεν σας ταιριάζει. Γι’ αυτό, έχετε μια δουλίτσα να κάνετε στην αρχή και ξεκινήστε δίνοντας μεγάλη προσοχή στα παρακάτω χαρακτηριστικά και σημάδια εξ’αρχής.
1. Σας Σέβεται?
Αυτό θα φανεί από τον τρόπο που σας μιλά και σας αντιμετωπίζει γενικότερα. Αν έχει κατανόηση και σεβασμό, θα σας φερθεί με ώριμο τρόπο και αν του ή της πείτε ότι είστε απασχολημένος-η και θα τον δείτε μετά από τρείς μέρες, δεν θα του κακοφανεί υπερβολικά, θα το κατανοήσει. Αν του – της πείτε ότι χρειάζεστε χρόνο για να σκεφτείτε λίγο πριν δεσμευτείτε, ενώ παράλληλα δείχνετε πόσο χαρούμενος- η είστε που τον – την συναντήσατε, θα σας δώσει αυτό τον χρόνο. Αν είναι άνδρας, δεν θα σας πιέσει να κάνετε κάτι σεξουαλικά πριν να είστε πραγματικά ψυχικά έτοιμη, και θα δείξει ότι απολαμβάνει κάθε λεπτό μαζί σας. Γενικά θα σας δείχνει ότι είστε επιθυμητός-η αλλά θα σας αφήνει να αισθάνεστε ελεύθερος-η, χωρίς να σας πιέζει.
Αρνητικά Σημάδια : είναι η πίεση κάθε είδους, η παιδική συμπεριφορά, τα μούτρα και η παράλογες απαιτήσεις
2. Είναι συνεπής , έχει σταθερότητα?
Σέβεται τον λόγο του- της? Αργεί υπερβολικά στα ραντεβού. Ειδοποιεί ότι θα αργήσει ή σας αφήνει να περιμένετε? Κάνετε αυτά που συμφωνήσατε ότι θα κάνετε, ή αλλάζει συνεχώς γνώμη, περιμένοντας ότι θα ακολουθήσετε? Θυμάται τα γενέθλια σας τις γιορτές και θέλει να τις περάσετε μαζί? Στη ζωή του έχει κερδίσει κάποια σταθερότητα επαγγελματικά και με φίλους? Αυτά χρειάζεται να δείτε.
Αρνητικά Σημάδια : το να αργεί επανειλημμένα χωρίς να προειδοποιεί, ( και αυτό αρκετά νωρίς, όχι τελευταία στιγμή ενώ τον – την περιμένετε, εννοείται). Οι συνεχείς αλλαγές διάθεσης, όπως και οι συνεχείς αλλαγές στον τόπο κατοικίας, ή η αδυναμία να έχει σταθερή δουλειά και επαγγελματικά σχέδια.
3. Είναι καλός, θετικός άνθρωπος?
Πώς φέρεται στους αδύναμους? Στα ζώα, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους? Όταν βγαίνετε πώς φέρεται στους σερβιτόρους? Δείχνει θετικός άνθρωπος, με σεβασμό για τον κόπο των άλλων να τον εξυπηρετήσουν? Ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του κι εσάς ευγενικά ? Γενικά στη ζωή του κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, η βοηθά τους τους γύρω του? Είναι ευαίσθητος για τα κοινωνικά θέματα και ομάδες ή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα εκτός από τον ίδιο και την καλοπέραση του? Σας φέρεται ευγενικά και σαν να είστε κάτι μοναδικό, για αυτόν που δεν θα ήθελε να χάσει? Είναι αυθεντικό αυτό, ή το αισθάνεστε ψεύτικο?
Αρνητικά Σημάδια: να φέρεται άσχημα και βίαια σε οποιονδήποτε με κατώτερη θέση, να σας εκθέτει δημόσια και να ντρέπεστε ενώ είστε μαζί, να σας φέρεται με αγένεια και να μη σας προσέχει.
4. Έχει αξιοπρέπεια?
Η αξιοπρέπεια είναι μια στάση ζωής που αν και σήμερα είναι παραμελημένη είναι ωστόσο αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Ντύνεται με αξιοπρέπεια όταν σας συνοδεύει? Γενικά φροντίζει τον εαυτό του και το περιβάλλον του? Διατηρεί ένα θετικό πνεύμα ευγένειας? Είναι τίμιος και με σας και με τον εαυτό του? Δείχνει να μπορεί να αναγνωρίσει τα λάθη του απλά και να τα διορθώσει? Δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άνεσης και οικειότητας χωρίς να ξεπερνά τα προσωπικά σας όρια?
Αρνητικά Σημάδια: έρχεται παραμελημένος χωρίς να φαίνεται ότι έχει προσπαθήσει να περιποιηθεί τον εαυτό του για την συνάντηση σας, αδιαφορεί για το που θα πάτε ή δεν έχει κανένα σχέδιο, γενικά φέρεται χωρίς τρόπους, με αγένεια και αισθάνεστε άβολα μαζί του. Παραβιάζει τον προσωπικό σας χώρο, σωματικά η είναι υπερβολικός, βιάζεται και σας κάνει να αισθάνεστε φτηνή-ος η περίεργος , αδιαφορεί κατά τη διάρκεια των ραντεβού, παίζει με τον κινητό του – της και δεν σας δίνει σημασία.
5. Έχει λύσει τα θέματα του με τις προηγούμενες σχέσεις?
Κανονικά κάποιος που ενδιαφέρεται για σας, θα δείξει ελάχιστη διάθεση να θυμηθεί τα παλιά ή τους πρώην του. Ίσως αναφερθεί σύντομα απλά για να δείξει τι δεν θα ήθελε να ξαναπάθει η να ξανακάνει . Θα πρέπει να είναι περισσότερο ενδιαφερόμενος-η στο να γνωρίσει εσάς και να περάσει ένα φανταστικό απόγευμα ή βράδυ μαζί σας, δεν θα έχει λογικά διάθεση να σκεφτεί το παρελθόν. Επίσης θα έχει λύσει ότι θέματα έχει με πρώην του όσον αφορά τα πρακτικά θέματα, χωρίς να σας εμπλέκει σε αυτά, αποκτήματα, παιδιά σκυλιά κλπ. θα έχει βρει έναν ώριμο τρόπο να τα σταθεροποιήσει και θα είναι φρέσκος -ια και έτοιμη για μια νέα σχέση, που δεν θα επιβαρύνει το νέο άτομο.
Αρνητικά Σημάδια: αναφέρεται συνέχεια στην/στον πρώην, δεν έχει λύσει βασικά θέματα ακόμη μαζί του, και αφήνει να τον γυροφέρνει χωρίς να κατανοεί ότι αυτό είναι εμπόδιο στη νέα σχέση. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων πραγματικής γνήσιας φίλιας, διατηρεί φίλιες με όλους τους πρώην οι οποίοι τριγυρνάνε συνέχεια στη ζωή του- της δεν έχει χωρίσει ουσιαστικά με κανέναν. Δεν έχει λύσει θέματα που σχετίζονται με τα περιουσιακά, τις ώρες επισκέψεων και τα παιδιά του, αν είναι διαζευγμένος και περιμένει από τον νέο σύντροφο να τα λύσει.
6. Έχει εξαρτήσεις?
Παίρνει ναρκωτικά? Καπνίζει, τρώει , ασκείται με αναβολικά μανιωδώς, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του? Είναι εθισμένος στο σεξ, την πορνογραφία, τον τζόγο, το στοίχημα ή σε κάποιο άθλημα «σε βαθμό κακουργήματος» που λέει ο λόγος? Πώς χειρίζεται τις επιθυμίες του? Θέλει να σας εμπλέκει με το έτσι θέλω στις εξαρτήσεις του ? Κατανοεί ότι έχει θέμα ή όχι? Και αν ναι, κάνει κάτι για να το λύσει?
Αρνητικά Σημάδια: όλα τα παραπάνω εφόσον υπάρχουν, και δεν κάνει τίποτα για να τα διορθώσει, αλλά περιμένει την κατανόηση ή τη συμμετοχή σας και τα θεωρεί φυσιολογικά.
7. Συμπίπτουν οι αξίες σας?
Τι πεποιθήσεις έχει πολιτικά, θρησκευτικά η ηθικά? Κατανοεί τις αξίες των άλλων? Είναι ελαστικός και μπορεί να αναθεωρήσει ή όχι? Αν είναι δογματικός σε κάτι, θα πρέπει να ταιριάζουν τα δόγματα σας ή να έχει διάθεση να σας εξηγήσει πως σκέφτεται και να σας δώσει ένα περιθώριο να σκεφτείτε και να βρείτε μια κοινή λύση. Μεγάλες διαφορές αξιών είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν καθημερινά, ειδικά αν συνοδεύονται από τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής, όπως το ζευγάρι ενός θρησκευόμενου με έναν άθεο, ενός ακροδεξιού με έναν αναρχοαυτόνομο ή ενός ακραία κρεοφάγου με έναν χορτοφάγο, ή ακόμα το ζευγάρι ενός «σπιτόγατου» με ένα «παιδί της νύχτας».
Αρνητικά Σημάδια: Αν έχετε σημαντικό χάσμα στις αξίες και κατ’ επέκταση στον τρόπο ζωής σας, δείτε κατά πόσο αυτό είναι πρόβλημα για εσάς.
8. Υπάρχει χημεία?
Υπάρχει πράγματι, τόσο νευροβιολογικα όσο και ψυχικά μια έλξη που πολλοί νιώθουν με κάποιο συγκεκριμένο «τύπο» ατόμου, που θα πούμε ότι είναι «ο τύπος τους». Κάτι στη συμπεριφορά , στην εμφάνιση, στον τρόπο ομιλίας αυτού του ατόμου, είναι πολύ σημαντικό και ελκυστικό, για συχνά ασυνείδητους λόγους. Αυτό το χαρακτηριστικό, είναι βασικό να υπάρχει και αποτελεί την βασική έλξη μεταξύ δύο ατόμων. Αν δεν υπάρχει, πολύ δύσκολα προκύπτει μετά, και δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστεί κάνεις για κάποιον που του αρέσει μέτρια, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Το να αισθανθείτε πιο ζωντανός-η και ανανεωμένος-η είναι το χαρακτηριστικό μιας καλής επικοινωνίας ή ενός ραντεβού. Είναι σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει αργότερα την καλή σεξουαλική σχέση και είναι βασικό να τον εκτιμήσετε, αλλά όχι και να είστε δέσμιοι μιας σωματικής έλξης, χωρίς τα απαραίτητα άλλα κριτήρια.
Αρνητικά Σημάδια: Δεν υπάρχει έλξη, αισθάνεστε βαρετά , δεν θα ξανασκεφτείτε ποτέ το ραντεβού όταν θα τελειώσει, στην ουσία και τώρα θα θέλατε να ήσασταν με κάποιον άλλο ή μόνος σας. Υπάρχει έλξη και μάλιστα πολύ έντονη αλλά όλα τα ένστικτα σας σας προειδοποιούν ότι το άτομο αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο για εσάς και πιθανά επικίνδυνο για την ψυχική σας ισορροπία.
9. Ταιριάζουν οι τρόποι ζωής σας
Πώς φαντάζεται ο ένας και ο άλλος μια κοινή ζωή? Θέλει να κάνει ταξιδάκια? Θέλει να βλέπει η να δέχεται φίλους ή θέλει να μένει σπίτι και να διαβάζει – πλέκει, βλέπει τηλεόραση? Είναι ο ένας «πρωινό πουλάκι» και ο άλλος «κουκουβάγια της νύχτας»? Είναι ο ένας καπνιστής και ο άλλος δεν καπνίζει? Είναι πολύ σημαντικό να δείτε αν σας αρέσουν παρόμοιοι τρόποι διασκέδασης ή μέρη και αν δεν έχετε ριζικές διάφορες στον τρόπο που ζείτε και κατά ποσό αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ή να εμπλουτίσει το ζευγάρι σας
Αρνητικά Σημάδια: ριζικές αγεφύρωτες διάφορες, που θα μετατραπούν αργότερα σε αυτό που λεμέ ασυμφωνία χαρακτήρων στα διαζύγια.
10.Έχετε κοινά σχέδια ζωής?
Θέλει να κάνει οικογένεια ή όχι? Θέλει να ζει σε ελεύθερη σεξουαλική σχέση ή θέλει να δεσμευτεί? Θέλει δέκα παιδιά, ή ένα, ή κανένα? Αν κάνετε οικογένεια πως τη φαντάζεται ο καθένας σας? Τι σχέδια έχετε για τη ζωή σας ο καθένας?
Αρνητικά Σημάδια: Το να μην ταιριάζει καθόλου το σχέδιο σας για μια μελλοντική ζωή με τον άνθρωπο αυτό και να μην υπάρχει καμμιά πρόθεση και στους δύο να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό
Αυτά είναι κάποια βασικά βήματα καθοδήγησης, για να σας βοηθήσουν στον δρόμο των ραντεβού και της προσπάθειας σας, να γνωρίσετε ένα άτομο ικανό για μια ουσιαστική σχέση.