You are currently viewing Προειδοποιητικά σημάδια πως τα τσάκρα σας είναι εκτός ισορροπίας

Προειδοποιητικά σημάδια πως τα τσάκρα σας είναι εκτός ισορροπίας

Στο σώμα υπάρχουν επτά ενεργειακά κέντρα, γνωστά ως τσάκρα. Κάθε τσάκρα βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να αντιστοιχεί σε κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία. Κάθε ενεργειακό κέντρο φιλοξενεί επίσης τη νοητική και συναισθηματική μας δύναμη.

Όταν έχουμε ένα σωματικό πρόβλημα, αυτό δημιουργεί μια αδυναμία στη συναισθηματική μας συμπεριφορά. Όταν απελευθερώσουμε αυτή την παλαιωμένη ενέργεια από το σώμα, αυτό μπορεί να αναιρέσει οποιοδήποτε σφίξιμο, δυσκαμψία ή δυσλειτουργία σε εκείνη την περιοχή.

Ο καθαρισμός της ενέργειας μπορεί επίσης να ισορροπήσει τη συναισθηματική κατάσταση του νου μας. Η ισορροπία μεταξύ τσάκρα – νου – σώματος είναι ένας δρόμος αμφίδρομης κατεύθυνσης: αν έχουμε συγκεκριμένους φόβους και συναισθήματα, βιώνουμε και σωματικούς περιορισμούς.

Αν έχετε πόνους ή σφιξίματα ή επαναλαμβανόμενα συναισθήματα και φόβους, διαβάστε παρακάτω και ίσως βρείτε ποιο τσάκρα σας είναι επηρεασμένο ή μπλοκαρισμένο.

1ο τσάκρα ή τσάκρα βάσης

Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στον κόκκυγα (δείτε εδώ για την κύστη κόκκυγα).

Οι σωματικές ανισορροπίες στο τσάκρα βάσης περιλαμβάνουν προβλήματα στα πόδια, στα πέλματα, στο ορθό, στον κόκκυγα, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στα αναπαραγωγικά όργανα των ανδρών και στον προστάτη. Όσοι έχουν τέτοιες ανισορροπίες, παρουσιάζουν εκφυλιστική αρθρίτιδα, πόνους στα γόνατα, ισχιαλγίες, διατροφικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα.

Οι συναισθηματικές διαταραχές περιλαμβάνουν συναισθήματα που επηρεάζουν βασικές ανάγκες διαβίωσης: χρήματα, κατάλυμα, τροφή· την ικανότητα δηλαδή της παροχής των αναγκαίων για τη διαβίωση.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, θα νιώθετε πως στηρίζεστε γερά, θα έχετε μια αίσθηση σύνδεσης και ασφάλειας με το φυσικό κόσμο και θα νιώθετε γειωμένοι.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι η αυτοσυντήρηση· έχουμε λόγο που βρισκόμαστε εδώ.

2ο τσάκρα ή ιερό τσάκρα

Βρίσκεται πέντε εκατοστά πάνω από τον αφαλό σας.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν σεξουαλικά και αναπαραγωγικά προβλήματα, προβλήματα του ουροποιητικού, δυσλειτουργία των νεφρών και πόνους στη λεκάνη και χαμηλά στην πλάτη.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν τη δέσμευση στις σχέσεις. Την ικανότητά μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να διασκεδάζουμε, να παίζουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, τη δημιουργικότητά μας, την απόλαυσή μας και τη σεξουαλικότητά μας. Επίσης φόβους ανικανότητας, προδοσίας και εθισμούς.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, μπορούμε να παίρνουμε ρίσκα, είμαστε δημιουργικοί και αποφασισμένοι. Είμαστε παθιασμένοι, σεξουαλικοί και εξωστρεφείς.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι να τιμούμε τους άλλους.

3ο τσάκρα ή τσάκρα του ηλιακού πλέγματος

Βρίσκεται επτάμισι εκατοστά πάνω από τον αφαλό σας.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν πεπτικά προβλήματα, ηπατική δυσλειτουργία, χρόνια κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, στομαχικά έλκη, προβλήματα στο πάγκρεας και στη χολή, ασθένειες του παχέος εντέρου.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν προβλήματα προσωπικής δύναμης και αυτοεκτίμησης. Η εσωτερική μας κρίση για τον εαυτό μας εξωτερικεύεται. Επίσης περιλαμβάνουν φόβους απόρριψης, κατάκρισης και εξωτερικής εμφάνισης.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, νιώθουμε αυτοεκτίμηση και συμπόνια για τον εαυτό μας. Αισθανόμαστε πως έχουμε τον έλεγχο, είμαστε δυναμικοί και με αυτοπεποίθηση.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι η παραδοχή του εαυτού μας.

4ο τσάκρα ή τσάκρα της καρδιάς

Βρίσκεται στην καρδιά.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν άσθμα, καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές παθήσεις, προβλήματα με το στήθος των γυναικών, με τους λεμφαδένες, με το πάνω μέρος της πλάτης και πόνους στα χέρια και τους καρπούς.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν θέματα με την καρδιά· υπερβολική αγάπη σε σημείο ασφυξίας, ζήλεια, εγκατάλειψη, θυμό, πικρία, φόβο της μοναξιάς.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο νιώθουμε χαρά, ευγνωμοσύνη, αγάπη και συμπόνια, η συγχώρεση ρέει ελεύθερα και αποκτάται η εμπιστοσύνη.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι η αγάπη.

5ο τσάκρα ή τσάκρα του λαιμού

Βρίσκεται στο λαιμό.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν παθήσεις του θυρεοειδούς, λαρυγγίτιδα, ωτίτιδα, έλκη, προβλήματα στο πρόσωπο (σαγόνι, παρειές, χείλια, γλώσσα) και πόνους στον αυχένα και στους ώμους.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν προβλήματα αυτοέκφρασης μέσω της επικοινωνίας, γραπτής ή προφορικής. Φόβους αδυναμίας ή έλλειψης επιλογών. Έλλειψη θέλησης ή ελέγχου.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, έχουμε ελεύθερη ροή λόγου, έκφρασης, επικοινωνίας. Είμαστε τίμιοι, ειλικρινείς και σταθεροί στις απόψεις μας. Είμαστε καλοί ακροατές.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι να μιλάμε και να επιτρέπουμε στη φωνή μας να ακουστεί.

6ο τσάκρα ή τσάκρα του τρίτου ματιού

Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, στο κέντρο του μετώπου σας.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, θολή όραση, ρινικές παθήσεις, κούραση στα μάτια, επιληπτικές κρίσεις, απώλεια ακοής, ορμονικές διαταραχές.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν απότομες αλλαγές διάθεσης, αδυναμία να δούμε τους φόβους μας και να μάθουμε από τους άλλους. Συχνή ονειροπόληση και βίωση ενός κόσμου με υπερβολική φαντασία.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο νιώθουμε καθαροί, εστιασμένοι και μπορούμε να διαχωρίσουμε την αλήθεια από την ψευδαίσθηση. Είμαστε ανοιχτοί στη σοφία και τη διαίσθηση.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι να βλέπουμε την ευρύτερη εικόνα.

7ο τσάκρα ή τσάκρα στέμματος

Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού.

Οι σωματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν κατάθλιψη, ανικανότητα μάθησης, ευαισθησία στο φως, στον ήχο και στο περιβάλλον.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες περιλαμβάνουν προβλήματα με την αυτογνωσία και τη δύναμη. Οι ανισορροπίες προκύπτουν από άκαμπτες σκέψεις σχετικά με τη θρησκεία και την πνευματικότητα, μόνιμη σύγχυση, προκαταλήψεις, φόβους αποξένωσης.

Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο ζούμε στο τώρα. Έχουμε ακλόνητη εμπιστοσύνη στην εσωτερική μας καθοδήγηση.

Το μάθημα αυτού του τσάκρα είναι να ζούμε με σύνεση.

Η διάγνωση των τσάκρα είναι ένα μεγάλο μέρος της ενεργειακής θεραπείας και για κάθε άτομο η πληροφόρηση είναι ειδική και συγκεκριμένη. Όμως, πήρατε μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα ενεργειακά αυτά κέντρα στη βασική τους πάντα λειτουργία. Ίσως να νιώσετε πως ένα ή περισσότερα τσάκρα σας είναι εκτός ισορροπίας ή μπλοκαρισμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν μπλοκάρει ένα τσάκρα, τα υπόλοιπα αρχίζουν να αντισταθμίζουν και είτε υπερλειτουργούν είτε υπολειτουργούν.

Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε να ισορροπείτε τα τσάκρα σας είναι να κάνετε ενεργειακή θεραπεία με τη δυνατότητα διάγνωσης της δικής σας, ξεχωριστής περίπτωσης. Η επιλογή του σωστού ενεργειακού θεραπευτή είναι πολύ σημαντική… ακολουθήστε την καρδιά σας.

Συγγραφέας: Reshma Patel
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr
Πηγή: http://www.mindbodygreen.com