You are currently viewing Ποιος είναι ο πιο ποθητός, ο πιο ακαταμάχητος τύπος γυναίκας;

Ποιος είναι ο πιο ποθητός, ο πιο ακαταμάχητος τύπος γυναίκας;

Ας μιλήσουμε για διλήμματα.

 

Στις γυναικείες συζητήσεις πάνω από ένα ζεστό latte ή χαλαρώνοντας με ένα μεθυστικό ποτήρι chianti, και πάντα με αφορμή τη συνάδελφο από το γραφείο ή την κοπέλα που μόλις πέρασε και κάθισε στο διπλανό τραπέζι, είναι σχεδόν αδύνατο όταν η φτάσει η κουβέντα στην ενότητα «Αποκρυπτογράφηση ανδρών» να μην προκύψει το αιώνιο ερώτημα/δίλημμα :

 

 «Ποιος είναι ο πιο ποθητός, ο πιο ακαταμάχητος τύπος γυναίκας;»

Α. Η σικάτη και αριστοκρατική (ενίοτε συντηρητική και κάπως παγωμένη), ή

Β. Η σ… και φλογερή (ενίοτε αρκετά προκλητική και αποκαλυπτική)

Αν όντως κάναμε το γκάλοπ θα διαπιστώναμε ότι οι απόψεις διίστανται, ανάλογα με την αισθητική, τις εμπειρίες, το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον της κάθε μία από εμάς.

Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω για την μία επιλογή ή την άλλη, απλά θα σας πω τη δική μου γνώμη, απόρροια σκέψης και πολλών συζητήσεων σε γυναικοπαρέες (πάντα με τη συνοδεία της ανάλογης κατανάλωσης καφεϊνης ή αλκοόλ).

Οι πιο ποθητές γυναίκες είναι αυτές που συνδυάζουν και τις δύο κατηγορίες. Αυτές που είναι αυθεντικές και αληθινές, οι γυναίκες που έχουν χτίσει πάνω στην αυτοπεποίθηση και δύναμή τους και έχουν, παράλληλα, αποδεχτεί τη θηλυκή και αισθησιακή πλευρά τους.

Και μπορούμε να είμαστε όλα αυτά, αρκεί αυτό που επιλέγουμε να αντιπροσωπεύει εμάς και να μην μοιάζουμε με καρικατούρα της influencer στο Instagram που παρακολουθούμε μανιωδώς ή της σελέμπριτι που τόσο θαυμάζουμε (και όπου και όσο μπορούμε αντιγράφουμε).

Λένε ότι οι γοητευτικές και αριστοκρατικές γυναίκες, γεννιούνται με αυτόν τον αέρα, με το χάρισμα να μπορούν να «γεμίσουν» ένα χώρο με το που μπαίνουν, να μαγέψουν αυτόν που τις γνωρίζει, να ξεχωρίσουν μέσα στον πλήθος. Μπορεί, μέχρι ένα σημείο αυτό να είναι αλήθεια, όμως, η γοητεία και η φινέτσα είναι τέχνη και κάθε τέχνη μπορεί -εάν όχι ολοκληρωτικά αν δεν υπάρχει το εκ γενετής ταλέντο, τουλάχιστον μέχρι ένα σημαντικό σημείο- να διδαχθεί.

Οι ποθητές γυναίκες έχουν μια έμφυτη αυτοπεποίθηση της επιρροής τους στο περιβάλλον που κινούνται, βλέπουν ξεκάθαρα πως καθρεφτίζονται στα μάτια των ανθρώπων που τις συναντούν, και σίγουρα δεν νιώθουν ότι απειλούνται από κανένα έξαλλο μίνι, αβυσσαλέο ντεκολτέ ή πασέ διχτυωτό καλσόν. Νιώθουν σέ.. και το αποπνέουν με έναν τρόπο εκλεπτυσμένο και διακριτικό, ακριβώς γιατί το σέξι δεν είναι θέμα φθηνού γούστου αλλά κομψότητας και σιγουριάς, και αυτές ξέρουν πως να γυρίζουν σε ένα δωμάτιο τα κεφάλια για τους σωστούς λόγους.

 

Αν έπρεπε να τις κάνω εικόνα, θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη ότι οι πιο ποθητές, οι πιο ακαταμάχητες γυναίκες, κατά τη γνώμη μου, είναι αυτές που είναι ντυμένες απλά, διαχρονικά και κομψά, που μιλάνε σταθερά και με σιγουριά, που χαμογελούν με ζεστασιά και σε κοιτούν στα μάτια, σε ιντριγκάρουν με το χιούμορ τους, που σε μεθούν με το άρωμά τους και σε σαγηνεύουν με το περπάτημά τους. Είναι αυτές που νιώθεις ότι, όσα και αν σου έχουν πει, έχουν άλλα τόσα να σου διηγηθούν, κρατώντας πάντα ένα κομμάτι τους επτασφράγιστο μυστικό μόνο για εκείνες. Και κυρίως, είναι οι γυναίκες που ξέρουν ότι ξεχωρίζουν χωρίς να το προσπαθήσουν, και το λατρεύουν!

Συμφωνείτε;