You are currently viewing Ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα, αλλά γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι τον σπαταλάνε;

Ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα, αλλά γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι τον σπαταλάνε;

Μήπως ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από το χρήμα; Και γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σπαταλάνε το χρόνο για να κερδίσουν χρήμα ενώ ο χρόνος και η νεότητα δε γυρίζει πίσω.

Μήπως ήρθε η στιγμή να δώσουμε περισσότερη αξία στο χρόνο μας; Είναι ένα δώρο ισάξια πολύτιμο με το χρήμα.

Η αξία του χρόνου δεν μετριέται με χρήματα. Άλλωστε το χρήμα δεν εξαγοράζει τον χρόνο. Ο άπλετος χρόνος με την έλλειψη χρήματος από την άλλη πλευρά υποδηλώνει έλλειψη σκοπού, θέλησης και επιμονής. Άλλωστε ο δημιουργικός νους οδηγεί τον άνθρωπο να πετύχει.

Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει ένας νοήμων νους. Όλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες να πετύχουν εάν τον εξασκήσουν εκεί που έχουνε κλήση. Όλοι μας είμαστε προικισμένοι με τάλαντα, μπορεί να χρειαστεί χρόνος να τα ανακαλύψουμε και επιμονή. Όμως η ανταμοιβή είναι μεγάλη, οικονομικά πολλές φορές, και πάντοτε πνευματικά.

Η εξύψωση του κρυμμένου εαυτού που κρύβουμε και η αφύπνιση των εσωτερικών χαρισμάτων οδηγεί στο νόημα που οδηγεί στην ευτυχία και στην επαγγελματική επιτυχία. Δεν είναι λίγο να βρούμε το προσωπικό Γιατί. Να ανακαλύψουμε το πεπρωμένο μας ή καλύτερα να εξερευνήσουμε τον βαθιά κρυμμένο θησαυρό που ο καθένας μας έχει. Μερικές φορές λάμπει, αλλά τον αφήνουμε θαμμένο.

Πότε θα βρούμε θέληση και επιμονή να τον ξεθάψουμε;

Όσο βαθιά κι αν είναι το σεντούκι που έχουμε, είναι γεμάτο με χρυσά κοσμήματα και αυτή είναι η ανταμοιβή για την προσπάθεια μας. Θα χρειαστεί φλογερή πίστη, θα περάσουμε πρόωρες αποτυχίες αλλά θα επιμείνουμε διότι η αποτυχία βάζει τρικυκλοποδιά στην επιτυχία ένα βήμα πριν το τέλος διαδρομής, είναι πονηρή!
Ωστόσο, επιτυχία και ευτυχία είναι να ζούμε παρών όλες τις στιγμές, χωρίς ο νους να πηγαινοέρχεται σαν μαϊμού στα κλαδιά του δέντρου.

Επιτυχία είναι να έχουμε καλούς φίλους, αγαπημένη οικογένεια, να απολαμβάνουμε μια βόλτα με το ποδήλατο λίγο πριν απ’ τη δύση του ήλιου, να αναπνέουμε τον αέρα και να γεμίζει ο νους μας οξυγόνο διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Επιτυχία είναι να έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ευκαιρίες από εκεί που ο Δημιουργικός νους εμπνέεται όταν είμαστε χαρούμενοι.

Ευτυχία και επιτυχία είναι όταν είμαστε παρών στην στιγμή και ο νους μας είναι όπως το νερό της λίμνης, γαλήνιος και νιώθουμε εσωτερική ησυχία μέσα μας. Όταν απολαμβάνουμε το δώρο της παρουσίας της ζωής. Όταν χορεύουμε όπως τα παιδιά χορεύουν στις πλατείες της Κούβας χωρίς να έχουνε ακόμη και τα απαραίτητα.

Συνήθως βρίσκουμε τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους και λαούς σε μέρη που δεν κυριεύει το χρήμα, υπάρχει πλούτος αλλά ο πλούτος και η επιτυχία δεν είναι πάντοτε υλική. Για να μην παρεξηγηθώ… και ο υλικός πλούτος είναι κομμάτι της επιτυχίας και καθένας μας είναι ιδανικό να τον επιτυγχάνει. Το χρήμα δίνει απόλαυση και οδηγεί στην δημιουργία υπέροχων στιγμών και συμβάλλει στην επίτευξη πολλών ονείρων.

Θα σε παρότρυνα να έχεις υλικούς στόχους και όνειρα. Η προσκόλληση όμως της αντίληψης ότι αυτά θα σου αλλάξουν την ζωή και την εσωτερική χαρά που νιώθεις μέσα σου είναι μια ψευδαίσθηση. Το ζήτημα είναι εσωτερικό και όχι υλιστικό. Η προσκόλληση στις εξωτερικές απολαύσεις και ηδονές εθίζουν το νου, δεν τον οδηγούν στην ευτυχία ή αλλιώς νιώθουμε την ευτυχία να έρχεται και να φεύγει.

Την στιγμή που θα ανακαλύψουμε το κλειδί από το σεντούκι με τον θησαυρό που κρύβουμε όλοι μέσα μας, η επίτευξη του βαθύτερου νοήματος θα μας οδηγήσει στην επιτυχία και ευτυχία . Θα είναι σαν να έχουμε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ευτυχίας όταν θα βρεθεί το νόημα.

Όταν έχουμε βρει το γιατί, ο χρόνος θα έχει μεγαλύτερο νόημα, αυτή είναι η ανεκτίμητη αξία που δεν γνωρίσαμε ό,τι η ζωή μας κρύβει και ότι κι εμείς συμβάλουμε με το σκοπό μας για το καλύτερο, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας .´Ετσι, νιώθουμε την ευτυχία, νιώθουμε αγάπη, ζούμε με αγάπη, ζούμε για να αγαπάμε και αγαπάμε για να ζούμε.