You are currently viewing Ο Ανώτερος Εαυτός σας

Ο Ανώτερος Εαυτός σας

Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι ένας φανταστικός τρόπος που αναφέρεται στις διαστάσεις του ποιοι είστε πέρα από τη συνηθισμένη περιορισμένη καθημερινή σας εμπειρία. Ενώ γνωρίζετε τον εαυτό σας ως ένα όνομα, φύλο, ηλικία, που προέρχεται από κάποια οικογένεια και ζει μέσα σε κάποια κοινωνία και πολιτισμό, αυτά τα γνωρίσματα είναι σαν κομμάτια μέσα σε μια ντουλάπα ή συστατικά μιας ενδυμασίας που φοράτε πάνω από την ψυχή σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που πραγματικά είστε.

Υπάρχουν στρώματα του ανώτερου εαυτού, αλλά για να το θέσουμε πιο απλά, ο ανώτερος εαυτός θα μπορούσε να κατανοηθεί ως η πιο σοφή και εναρμονισμένη με το πνεύμα σας, ταυτότητα. Το κομμάτι εκείνο από εσάς που ξέρει και που αγαπάει. Ο ανώτερος εαυτός έχει επίσης περιγραφεί ως η ικανότητα να βλέπουμε μέσα από ένα ευρύ πεδίο, μια κατάσταση, παρά η ικανότητα να γνωρίζετε αποκλειστικά κάτι από το ανθρώπινο επίπεδό σας. Έτσι, πώς μπορείτε να βρείτε και να καλλιεργήσετε το κανάλι εκείνο της επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό σας; Ακολουθούν 5 απλά παραδείγματα που μπορούν να βοηθήσουν:

Ακούστε τον πόνο σας

Μην ξεκινήσετε με μια κακή παρατήρηση, αλλά ξεκινήστε με την απλούστερη μορφή παρατήρησης που ρέει σε εμάς από τον ανώτερο εαυτό που ίσως να αγνοούμε πριν επιχειρήσουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας περαιτέρω μέσα στο σύμπαν. Ο πόνος είναι ένας αγγελιοφόρος από τον ανώτερο εαυτό μας ή τον αληθινό συνολικό εαυτό προς εμάς ότι δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το ποιοι πραγματικά είμαστε-είτε έχει να κάνει με τον θυμό, είτε με το άγχος, είτε με τον φόβο, είτε με την στεναχώρια, κλπ. Ο σωματικός πόνος μας στέλνει ένα σημάδι ότι κάτι είναι εκτός ισορροπίας και ότι η ενέργεια δεν ρέει πλήρως ή φυσιολογικά. Ο πόνος είναι η πρώτη και πιο απλή κατασκευή σε έναν μηχανισμό που μας ειδοποιεί ότι πρέπει να διατηρούμαστε σε ευθυγράμμιση. Συνεπώς, συντονιστείτε όταν νιώθετε πόνο σε οποιοδήποτε επίπεδο, σωματικά ή συναισθηματικά και φροντίστε το. Είναι ένα χρήσιμο μήνυμα από τον ανώτερο εαυτό και είναι η πρώτη ένδειξη μιας ανάγκης της ψυχής που δεν έχει ικανοποιηθεί.

Χαθείτε στη στιγμή

Σε αυτή την τρισδιάστατη πραγματικότητα, βιώνουμε την ύπαρξή μας μέσω του φίλτρου των χωροχρονικών μας αντιλήψεων, ωστόσο ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα μια ψευδαίσθηση. Παρόλο που βιώνουμε την ψευδαίσθηση του χρόνου, δεν είμαστε παγιδευμένοι μέσα στα όρια του χρόνου. Το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την έμφυτη διαχρονικότητα της ύπαρξης βρίσκεται στην χαρά μας. Λέγεται ότι ο ενθουσιασμός μας είναι το φως του φάρου του ανώτερου εαυτού μας, σαν ένας φάρος να ρίχνει φως από το σημάδι της αλήθειας σε μας. Όταν ακολουθούμε αυτό που είναι συναρπαστικό για εμάς, ανταποκρινόμαστε στη φυσική αίσθηση των σωμάτων μας και της δόνησης του ποιοι πραγματικά είμαστε και με αυτή την αγαπημένη, γαλήνια αίσθηση, χανόμαστε και ο χρόνος μας διαφεύγει. Όταν χανόμαστε στην στιγμή και δεν βιώνουμε τον χρόνο, τότε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ο χρόνος δεν υπάρχει για εμάς. Σε αυτό το διάστημα δεν γερνάμε. Μερικοί θα το καταλάβουν αυτό, και άλλοι όχι. Αυτό είναι εντάξει. Ακόμα, αυτές τις στιγμές, όσο πιο πολύ τις επιτρέπουμε, είμαστε ένα με τον ανώτερο εαυτό μας, και πλήρως συνδεδεμένοι με όλους μας τους εαυτούς.

Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας

Έχει ειπωθεί ότι το μυαλό μπορεί να είναι είτε ένας πιστός υπηρέτης ή ένας δυνατός αφέντης και αυτό είναι αλήθεια. Το μυαλό προορίζεται να υποστηρίξει και να εκδηλώσει τον σκοπό της ψυχής μας, παρόλο που προετοιμάζεται και προγραμματίζεται με τρόπους που το κάνουν να φαίνεται ως ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Ο απλούστερος τρόπος να ανοίξουμε το κανάλι επικοινωνίας στο μυαλό μας μεταξύ ημών και των ανώτερων εαυτών μας είναι να χρησιμοποιήσουμε ενεργά την φαντασία μας. Αν δεν ξέρουμε πώς θα μοιάζει κάτι, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να φανταστούμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει, να φαίνεται, να είναι. Το εκπληκτικό είναι ότι το μυαλό δεν γνωρίζει την διαφορά μεταξύ αυτού που είναι πραγματικό και αυτού που είναι φανταστικό. Είναι μέσω της φαντασίας μας που ο ανώτερος νους μπορεί να λάβει και να στείλει πληροφορίες σε εμάς. Αν μπορείτε να φανταστείτε ένα κανάλι που ανοίγει και συνδέει το ανώτερό σας κομμάτι με το πιο κοντινό και άμεσο σε εσάς κομμάτι κάθε φορά που φαντάζεστε, αυτό θα ήταν πολύ ακριβές. Για να λάβετε καθοδήγηση, γνώσεις, και έμπνευση, χρησιμοποιείστε την φαντασία σας.

Χαλαρώστε

Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του σωματικού μας μυαλού και του ανώτερου νου μας, συμβαίνει όλη την ώρα, αλλά όπως μια μάζα νερού, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσουμε ή να λάβουμε αυτά τα μηνύματα εκτός αν τα νερά του μυαλού και της καρδιάς είναι ακίνητα και ήρεμα. Όταν έχουμε ειρηνική διάθεση και είμαστε ήρεμοι, είμαστε σε μια κατάσταση που δεν προβάλλει αντίσταση. Μόνο σε κατάσταση μη αντίστασης θα είμαστε ολοκληρωτικά ανοιχτοί και ικανοί να λάβουμε. Όταν ανοίξουμε , οι πληροφορίες, οι εντυπώσεις και η σύνδεση μπορούν πραγματικά να εδραιωθούν και να γίνουν κάτι χειροπιαστό.Με όποιον τρόπο και να χαλαρώσετε, είτε με μπάνια, είτε με διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής, χορό, κηπουρική ή οτιδήποτε άλλο, είναι επιτακτικό να χαλαρώσετε, ώστε να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό.

Σκοπός

Η ενέργεια ρέει εκεί που βρίσκεται ο σκοπός. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάχτηκα ποτέ στα μαθήματα θεραπείας επειδή εξαρτάται από τον σκοπό μας που κυριολεκτικά δημιουργούμε με σχέδιο, το ποια ενέργεια θα ξεδιπλώσουμε. Πρέπει να καταλάβετε ότι ζούμε σε ένα κβαντικό σύμπαν και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ό,τι λέμε και σκοπεύουμε θα γίνει. Αμπρακατάμπρα! Τόσο απλό! Πρέπει να πλάσετε την ενέργεια που αποτυπώνετε με την πρόθεσή σας. Αν σκοπεύετε να είστε συντονισμένοι, ολοκληρωμένοι και η ενσάρκωση του ανώτερου εαυτού σας, βάλτε στόχο να το καταφέρετε, ακόμα και με ασαφείς όρους. Να είστε σε επαφή με αυτή την συχνότητα, με το πώς αυτή μοιάζει, οραματιστείτε την και πείτε την. Έπειτα, απελευθερώστε την και απλά επιτρέψτε της να συμβεί, γιατί θα συμβεί.

Είστε ήδη ο Ανώτερος Εαυτός σας. Από την αντίληψη που έχουμε για την συνείδηση, συχνά σκιαγραφούμε τις πολλές διαστάσεις του ενός από το άλλο, τα πολλά στρώματα του ενεργειακού μας πεδίου ως χωριστές ιδέες και πράγματα και τον ανώτερο εαυτό ως ακόμα μιας ολοκληρωμένης ταυτότητας που σχετίζεται με εμάς. Στην πραγματικότητα δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Είμαστε ήδη πλήρως και ανεμπόδιστα συνδεδεμένοι και ευθυγραμμισμένοι με την δικιά μας ολοκληρωμένη και υπερυψωμένη κατάσταση της ύπαρξης. Είναι απλά θέμα χαλάρωσης και συντονισμού με τα φυσικά μας αισθήματα και τα σημάδια που είναι μέσα μας και μας επιτρέπουν να είμαστε η απόλυτη ενσάρκωση του ανώτερου εαυτού, δηλαδή του αληθινού εαυτού. Αυτού που πραγματικά είμαστε.