You are currently viewing Μην φοβάσαι να χάσεις ανθρώπους, να φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να τους ευχαριστήσεις όλους

Μην φοβάσαι να χάσεις ανθρώπους, να φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να τους ευχαριστήσεις όλους

Αυτός ο κόσμος είναι τρομακτικός. Όπου και αν κοιτάξω, οι άνθρωποι συνεχώς τρέχουν προς κάπου. Είναι λες και ζούμε σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο και κανείς από εμάς δεν ξέρει προς τα πού είναι η έξοδος. Με κάποιον τρόπο, πάντα είμαστε απασχολημένοι, να προλάβουμε το λεωφορείο, να αρπάξουμε την ευκαιρία, να τελειώσουμε τα πάντα στην ώρα τους, να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, να δούμε τους φίλους μας, και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Και ενώ δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε το δικό μας μονοπάτι στην ζωή και να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, συχνά ξεχνάμε τι είναι καλό για μας. Συνηθίζουμε τόσο την καθημερινή ρουτίνα που ξεχνάμε να είμαστε καλοί με τον εαυτό μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε την δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα ό, τι έχουμε στο μυαλό μας και εστιάζουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μας.

Το έχω ζήσει αυτό. Ήμουν εκεί για όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μου. Γιατί; Ο παλιός μου εαυτός πιθανώς θα έλεγε λόγω της ευγενικής μου καρδιάς και της επιθυμίας μου να βοηθήσω τους άλλους, αλλά ο νέος εαυτός μου θα έλεγε πως φερόμουν ανόητα.

Και θα είχε δίκιο.

Γιατί;

Επειδή η ζωή είναι μικρή. Και επειδή το να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις την ευημερία σου και να βρεις την ευτυχία. Να το θυμάσαι αυτό.

Παρακάτω βρίσκονται 5 τρόποι για να ολοκληρώσεις την αγάπη προς τον εαυτό σου.

  1. Κάνε πράγματα που καλλιεργούν την ψυχή σου

Ξέρω πως δεν είναι καλό να αρνείσαι να βγεις με τους φίλους σου όταν σε καλούν ένα βράδυ έξω. Αλλά, αν δεν έχεις όρεξη να βγεις, τότε μην το κάνεις.

Αν το μόνο που θες να κάνεις είναι να μείνεις σπίτι και να δεις λίγο τηλεόραση, αυτό πρέπει να κάνεις. Αλλά δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές επειδή απέρριψες κάτι. Χρειάζεται να καταλάβεις ότι η φροντίδα του εαυτού σου είναι η πρώτη προτεραιότητα σου. Και όχι, δεν είναι εγωιστικό.

  1. Αποδέξου το παρελθόν σου και μάθε από τα λάθη σου

Η αλήθεια είναι πως όλοι κουβαλάμε ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, έχουμε πληγωθεί και έχουμε δώσει προσωπικές μάχες. Όμως, κάποιοι από εμάς δεν λήξαμε ποτέ αυτόν τον πόλεμο. Το θέμα είναι, πως η ζωή είναι δύσκολη για τον καθένα μας.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το πώς αντιδρά ο καθένας στην ζωή. Η προσέγγιση μας στο συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάμε. Να θυμάσαι, κάθε εμπειρία της ζωής σου, ανεξάρτητα από το καλή ή κακή παίζει τον ρόλο της στην διαμόρφωση της προσωπικότητας σου. Μην μετανιώσεις για το παρελθόν σου. Αποδέξου το και άσε τα λάθη σου να σου διδάξουν κάτι.

  1. Να είσαι ευγνώμων για την ζωή σου

Είναι περίεργο. Ως ανθρώπινα όντα, μας δίνεται η ζωή για να ανακαλύψουμε τον σκοπό μας στην Γη, να βρούμε την ευτυχία, να συνδεθούμε με τον εσωτερικό εαυτό μας και να απολαύσουμε την ομορφιά του παρόντος, κι όμως πάντα νιώθουμε σαν κάτι να λείπει. Έχουμε τόσες πολλές επιλογές που από ένα σημείο και μετά ξεχνάμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε. Ξεχνάμε πως η ζωή είναι η μεγαλύτερη ευλογία που έχουμε. Σταμάτα να κυνηγάς την ευτυχία. Άνοιξε τα μάτια σου και εστίασε σε αυτά που έχεις. Να είσαι ευγνώμων για την ευκαιρία που έχεις να υπάρχεις εδώ.

  1. Ξεφορτώσου αυτά που δηλητηριάζουν την ψυχή σου

Δεν θα βρεις την ευτυχία αν συνεχίζεις να προσκολλάσαι σε ανθρώπους που δεν αξίζουν την αγάπη σου. Το ίδιο ισχύει και για καθετί άλλο στην ζωή σου. Δεν θα βρεις την ευτυχία μέχρι να ξεφορτωθείς κάθε αρνητική επιρροή της ζωής σου.

Αν νομίζεις πως μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα ζωή, χρειάζεται να απομακρυνθείς από καθετί που δηλητηριάζει την ψυχή σου. Μην φοβάσαι να χάσεις ανθρώπους, να φοβάσαι μην χάσεις τον εαυτό σου στην προσπάθεια σου να τους ευχαριστήσεις όλους.

  1. Φρόντισε το σώμα σου

Ακόμα και αν η ψυχική σου υγεία πρέπει πάντα να βρίσκεται στις βασικές σου προτεραιότητες, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς την σωματική σου ευεξία. Το σώμα σου είναι το σπίτι σου. Οπότε, όταν αγνοείς τις κραυγές του για βοήθεια, χαλάρωση, φροντίδα και αγάπη, σημαίνει ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου αρκετά για να του επιτρέψεις να αναπτυχθεί. Μην μισείς τον εαυτό σου λόγω των ατελειών σου. Μην τον συγκρίνεις με τους άλλους. Σου δίνεται το σώμα σου και από σένα εξαρτάται να το φροντίσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Και στο τέλος της ημέρας, είσαι το μόνο άτομο στο οποίο πραγματικά μπορείς να βασιστείς. Όσο λυπηρό και αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια. Σε έναν κόσμο γεμάτο αξίες, το τελευταίο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να μάθεις να τον αγαπάς.

Μαγεία Τ.