You are currently viewing Μην επιτρέπεις σε κανέναν, να “ρουφάει” την ενέργεια σου.

Μην επιτρέπεις σε κανέναν, να “ρουφάει” την ενέργεια σου.

Έχεις παρατηρήσει ότι μετά τη συνάντηση με κάποιους ανθρώπους νιώθεις σχεδόν άρρωστη, χωρίς καθόλου ενέργεια;

Ήταν Σαββατοκύριακο και αποφασίσαμε με την κολλητή μου να βρεθούμε στο σπίτι της. Θα κάναμε beaute! Κλείσαμε ένα κορίτσι που μας είχαν συστήσει για καλό μανικιούρ-πεντικιούρ και περιμέναμε πανέτοιμες και εμφανώς ευδιάθετες για το ότι είχαμε βρει χρόνο να αφιερώσουμε στον εαυτό μας.

Ήρθε! Ευχάριστη, χαμογελαστή και τελικά αποδείχτηκε πως έκανε όντως καλό μανικιούρ. Όμως, μιλούσε πολύ… Ρωτούσε τα πάντα, σχολίαζε τα πάντα, μας είπε τα πάντα για την προσωπική της ζωή… Όταν έφυγε, ήμασταν δύο κουρέλια. Δεν είχαμε κουράγιο να σηκώσουμε ούτε το χέρι μας.

Υποτίθεται πως μετά από την περιποίηση του εαυτού μας θα νιώθαμε πολύ καλύτερα και τελικά καταλήξαμε άρρωστες. Με πονοκέφαλο και έντονη ατονία.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν στο ενεργειακό σου πεδίο, γιατί είναι οι ίδιοι πάρα πολύ διειδυτικοί και καταφέρνουν να πάρουν ενέργεια από εσένα και να σε αποδιοργανώσουν.

Και αυτό ακριβώς πάθαμε εκείνο το μεσημέρι. “Δεν θα την ξαναπάρουμε ποτέ!” μου ανακοίνωσε με φωνή που ίσα που έβγαινε από το στόμα της. “Είμαι κουρέλι. Δεν μπορώ να κουνηθώ. Νιώθω σαν να μου ρούφηξε όλη μου την ενέργεια”. Σαν εκείνη την….. Και κάπως έτσι αρχίσαμε να απαριθμούμε διάφορους ανθρώπους που έχουμε συναναστραφεί κατά καιρούς και μετά από τη συζήτηση μαζί τους νιώθαμε χάλια.

Ίσως είναι αυτό που αποκαλούμε μάτιασμα; Το μάτιασμα είναι ένα είδος ενεργειακού βαμπιρισμού; Μάλλον. Πονάει το κεφάλι σου, αισθάνεσαι ζαλάδα, σου έρχεται εμετός, δεν μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου…

Πως το κάνουν;

Οι ειδικοί λένε πως είναι θέμα της αύρας τους, του ενεργειακού πεδίου που διαθέτουν. Είναι τέτοιο ώστε μπορεί και διαταράσσει το ενεργειακό πεδίο των άλλων. Και σε αποσυντονίζει πλήρως…

Σου παίρνει ώρα να συνέλθεις…

Το προφίλ τους…

-Λένε πολλά! Χώνονται μέσα στα προσωπικά και βάζουν την μύτη τους παντού
-Είναι φθονεροί και μίζεροι

-Είναι άνθρωποι που δεν χαίρονται με τη χαρά του άλλου, αλλά χαίρονται με το να ανακατεύονται και να ανακατεύουν τον άλλο.

-Είναι άνθρωποι ισχυρής αλλά αρνητικής προσωπικότητας. Δεν είναι άνθρωποι που πλησιάζουν τον άλλον με αγάπη, αλλά με φθόνο, με ζήλια, με δόλο, με κακό ενδιαφέρον. Όμως σίγουρα έχουν δύναμη προσωπικότητας γιατί αν δεν είχαν δεν θα κατάφερναν να διαταράξουν την προσωπικότητα, ισορροπία και ηρεμία του άλλου.

Τι πρέπει να κάνεις.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάποιος άνθρωπος σε αποδιοργανώνει, αν βλέπεις ότι η επαφή μαζί του σε αφήνει πτώμα καλά θα κάνεις να τον αποφεύγεις κυρίως όταν δεν είσαι στα καλά σου. Όταν είσαι χάλια, σε μια περίοδο που είσαι κουρασμένη, όταν είσαι έτοιμη να αρρωστήσεις ή δεν νιώθεις καλά, όταν έχεις προβλήματα, όταν έχει πέσει το ανοσοποιητικό σου γιατί δεν τρως καλά, είναι σίγουρο ότι η επαφή με ένα “ενεργειακό βαμπίρ” θα είναι για σένα βατερλό. Πάρα πολύ εύκολα θα σου πάρει και την τελευταία σταγόνα ενέργειας που έχεις.

Αν νιώθεις χάλια καλό είναι τους ανθρώπους που σε αποδιοργανώνουν να τους αποφεύγεις ευγενικά, με κάποια δικαιολογία. Δεν χρειάζεται να έρθεις σε επαφή μαζί τους την συγκεκριμένη μέρα.

Αντίθετα όταν είσαι στα καλά σου και νομίζεις ότι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, καλό είναι να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν θα τους επιτρέψεις να μπούνε μέσα σου και να σου πάρουν την ενέργεια. Να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Όταν δεις ότι ότι έχουν διάθεση να το κάνουν με ερωτήσεις, με σχόλια, με κουβέντες τους, τότε βάλε τα όριά σου. Πες: “Θα προτιμούσα να μην το συζητήσουμε αυτό. Αν δεν έχουμε κάτι ευχάριστο να πούμε τότε γεια σου!”. Κάπως έτσι θα φύγεις και δεν θα επιτρέψεις στον άλλον να σε ρίξει….