You are currently viewing Μην γίνεσαι ο άντρας της ζωής σου. Είσαι γυναίκα, απόλαυσέ το!

Μην γίνεσαι ο άντρας της ζωής σου. Είσαι γυναίκα, απόλαυσέ το!

Αυτό που έμαθα, είναι ότι κουράστηκα να είμαι ο άντρας του εαυτού μου. Είμαι γυναίκα και θέλω να το απολαμβάνω όπως μου αξίζει. Το ρόλο του άντρα της ζωής μου θέλω να τον κερδίσει αυτός που θα τα καταφέρει με την πρόθεση και το “σπαθί” του.

Είναι γεγονός ότι αρκετές γυναίκες είμαστε ανεξάρτητες, δυναμικές κάποιες περισσότερο πετυχημένες, κάποιες λιγότερο. Το σημαντικό, είναι πως η κάθε μία, είτε είναι νοικοκυρά είτε γυναίκα καριέρας, δίνει σε κάθε περίπτωση τον καλύτερο της εαυτό. Παλεύει για αυτά που θέλει με πείσμα και θέληση χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο της.

Αγαπά, παθιάζεται, γελάει δυνατά, απολαμβάνει ένα και δυο ποτήρια κρασί, εξομολογείται αυτά που αισθάνεται. Γιατί έτσι πρέπει. Όταν νιώθεις κάτι να το λες. Το να το κρατάς για τον εαυτό σου δεν κάνει καλό ούτε σε σένα αλλά ούτε και στους γύρω σου.

Όταν αγαπάς να το δείχνεις. Όταν είσαι ερωτευμένη να το αποκαλύπτεις. Για σένα. Για να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου και να προχωράς περήφανη που δεν έκρυψες το παραμικρό. Και συχνά, να κάνεις παύση και να ακούσεις τον άλλο τι θέλει να σου πει…

Είναι αυτές οι δυναμικές γυναίκες που έμαθαν να παλεύουν μόνες και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε αρκετές περιπτώσεις. Να γνωρίζουν τις δυνατότητες τους, να ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν από τη ζωή τους. Αυτό δεν τις κάνει βέβαια περισσότερο γυναίκες από άλλες. Η γυναίκα γεννιέται γυναίκα κι αν κάποιες φορές ξεχνά να αγαπάει τον εαυτό της θα βρει και πάλι τον τρόπο να δει πόσα πολλά αξίζει. Απλώς κάποιες κουράστηκαν να περιμένουν, να υπομένουν, να κινούν τα νήματα για να έρθουν τα πάντα στη ζωή τους όπως τα θέλουν… Φτάνει όμως η στιγμή που κουράζονται κιόλας να δίνουν συνέχεια και εξαντλούνται να παλεύουν για να τα καταφέρουν μόνες όλα τέλεια τελικά.

Δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Όχι βέβαια. Το αντίθετο μάλιστα.

Έχεις άτομα κοντά σου που πιστεύουν σε σένα, που σε σηκώνουν όταν λυγίζεις, που γελάτε μαζί μέχρι δακρύων και σας βρίσκουν τα άγρια ξημερώματα, που ζείτε αξέχαστες εμπειρίες ζωής.

Με κάποιους από αυτούς μεγαλώσατε μαζί και ακόμη συνεχίζετε. Κάποιους άλλους τους γνώρισες στην πορεία και είναι σαν να τους ξέρεις χρόνια. Ανεκτίμητες αυτές οι σχέσεις.

Όποιος άνθρωπος πέρασε από τη ζωή σου, είτε σε ανέβασε, είτε σε πλήγωσε, σου δίδαξε κάτι. Σου ξεκλείδωσε συναισθήματα που υπάρχουν στο μέσα σου. Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο, πιο ώριμη και σίγουρα περισσότερο δυνατή.

Τις φορές που είπες δεν πρόκειται να ξανακάνεις κάτι, τις έχεις βάλει καλά στο μυαλουδάκι σου. Γιατί διδάχτηκες πράγματα. Και ακόμη και αν αισθανθείς ότι τα επαναλαμβάνεις, καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με την άλλη. Οι γυναίκες είναι πάντα δυνατές και δεν κρύβονται πίσω από κανένα μακιγιάζ. Απλά έχουν μάθει να δαμάζουν τον πόνο και την απογοήτευση τους και να συνεχίζουν. Ερωτεύονται ξανά κι ας πληγώθηκαν ανεπανόρθωτα. Και θέλουν δίπλα τους ακριβώς κάποιον που να μπορεί να τις κάνει να αισθανθούν ασφάλεια, να μπορούν να γίνουν “κοριτσάκια” δίπλα του και να του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Κάποιον που θα αναλαμβάνει πλέον τα δύσκολα για τις ίδιες ξεκαθαρίζοντας κάθε κατάσταση που τις στριμώχνει ή τις κάνει να αισθάνονται στενοχώρια. Κάποιον που θα τις χειρίζετε χωρίς δυσκολία και θα τον έχουν ως ένα από τα σημαντικότερα άτομα στη ζωή τους.

Τα κενά που πιθανόν να αισθάνεσαι, να μην τα αφήνεις να μεγαλώνουν. Γιατί υπάρχουν πολλά για τα οποία οφείλεις να είσαι ευγνώμων. Να αγαπάς τη ζωή σου, τη ρουτίνα, την καθημερινότητα σου. Να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Και ναι, επιβάλλεται καμιά φορά να σταματήσεις να παλεύεις, να πάψεις να κυνηγάς και να αφήσεις τα πράγματα και τις καταστάσεις να εξελιχθούν όπως αξίζει στον κάθε ένα μας. Μην μετανιώνεις για όλα αυτά που αισθάνεσαι με όλη τη δύναμη του μέσα σου ότι θες να τα ζήσεις και μην επιτρέψεις άλλο σε ανθρώπους της ζωής σου να σε ρίχνουν. Αρκετά τους χαρίστηκες και δεν σου αξίζει. Αυτός που θέλει θα ρισκάρει για σένα και θα γυρίσει και τον κόσμο ανάποδα εάν χρειαστεί.

Όπως και αν έρθουν τα πράγματα, ότι και να σε περιμένει, απλά να το καλοδεχτείς γιατί τίποτα, ποτέ, δεν γίνεται τυχαία.

Της Μαρίνας Αβραάμ

ΠΗΓΗ: dolce.com.cy, www.anapnoes.gr