You are currently viewing Θέσε την οντότητά σου στις κορυφές αυτής της γης

Θέσε την οντότητά σου στις κορυφές αυτής της γης

Λίτσα Φιλίππου

Να είσαι πάντα η προτεραιότητα σου και το ψηλότερο σημείο αναφοράς σου.  Να σε φροντίζεις και να σε αγαπάς. Να σε σέβεσαι και να σε προσέχεις. Να κάνεις πάντα ότι σε γεμίζει και σε αντιπροσωπεύει. Ότι σε κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο. Ότι ανακουφίζει την ψυχή σου και αναζωογονεί το είναι σου.

Να θυμάσαι ότι είσαι σε ολόκληρο τον κόσμο είσαι μοναδικός και ξεχωριστός.Και ο πιο σημαντικός άνθρωπος σου. Γι αυτό θέσε την οντότητά σου στις κορυφές αυτής της γης και εγκατέλειψε στις παρυφές της ότι σου χαλάει την ηρεμία και την γαλήνη.

Μετέτρεψε τις επιθυμίες σου σε πράξη και μην τις κλείνεις στα κουτάκια του μυαλού σου. Ικανοποίησε τις ανάγκες σου και μην τις αρχειοθετείς κάτω και πίσω από άλλες. Βάλε τον πύχη των στόχων σου ψηλά και ακολούθησε τον χωρίς να παρεκκλίνεις. Μην ορίζεσαι από κοινωνικούς φραγμούς και μην περιορίζεις την ύπαρξη σου σε κοινωνικά όρια και γεωγραφικά σύνορα. Να σκέφτεσαι ατομικά και να συνεργάζεσαι με τους γύρω σου συλλογικά. Να προσπαθέις να βρεις το μονοπάτι σου προς την ευτυχία σου και να μην ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων. Να μην σε απασχολούν οι μικρότητες και τα κουτσομπολιά και να μην παίρνεις μέρος σε κακεντρεχείς κριτικές. Η ζωή του καθενός του ανήκει και την διαζειρίζεται όπως ο ίδιος θεωρεί καλύτερα. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι αξίος να κρίνει κανένα και αν το κάνει ας αρχίσει πρώτα από τον  τον ευατό του. Να ελευθερώνεσαι από ότι σε κρατάει στάσιμο και σε καθηλώνει. Από ότι σε θλίβει και σε στεναχωρεί. Και να ντύνεις με το πολύχρωμο χαμόγελο σου την κάθε μαυρόασπρη μέρα σου, για να απολαμβάνεις τις όμορφες καθημερινές χρωματιστές πινελιές της.

Επέλεγε την σιωπή και την μοναχικότητα σου όταν σε ξεκουφαίνει ο θόρυβος του κόσμου. Τη μοναξιά σου όταν οι γύρω σου σε κουράζουν. Nα περιστοιχίζεσαι από λίγους και αισιόδοξους. Απο αυτούς που μπορούν ακόμη να ονειρεύονται σε ένα μουντό κόσμο. Που ισορροπούν σε μία λεπτή και ισχνή κλωστή ελπίδας. Να αναθεωρείς συχνά τις απόψεις σου και να μην είσαι ποτέ απόλυτος. Τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένο και σταθερό σε αυτή τη ζωή. Να θυμάσαι ότι τα όλα μπορούν αν ανατραπούν και να μεταμορφωθούν ικαθημερινά. Να σέβεσαι τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων, μα πιο πολύ να εκτιμάς και να αναγνωρίζεις τις δικές σου. Να είσαι ελαστικός με τον εαυτό σου και αυστηρός στον τρόπο συναλλαγής των ανθρώπινων σχέσεων σου. Ειλικρινείς και αυθεντικός με σένα και αληθινός στις συναναστροφές σου. Να έχεις το θάρρος της άποψης σου και να μην δειλιάζεις. Να μην  χαμηλώνεις το βλέμμα. Να μιλάς ντόμπρα και ειλικρινά. Χωρίς μισές και αόριστες κουβέντες. Γιατί μόνο τότε θα μπορείς να κοιτάς κατάματα τον εαυτό σου. Χωρίς ενοχές και αναστολές. Χωρίς ντροπή και λιποψυχία.

Να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να νοιάζεσαι  και να έχεις το θάρρος να το δείχνεις χωρίς προκαταλήψεις και συμπλέγματα. Να διασκεδάζεις να γελάς και να αλητεύεις τις χαρές σου. Να γεύεσαι την ουσία της ζωής μέχρι την τελευταία σταγόνα της και να στίβεις την κάθε στιγμή της μέχρι το μεδούλι της. Να σεργιανίζεις στον ήλιο καθημερινά την ύπαρξή σου να παίρνει ενέργεια από την λάμψη του. Να ταξιδέυεις με το μυαλό σου όταν το έχεις ανάγκη για να προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα πιο δυνατός και ανθεκτικός. Να αγωνίζεσαι για ότι επιθυμείς και να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Μην φοβάσαι να λυγίσεις αλλά μην επιτρέψεις ποτέ στον ευατό σου να σπάσει.

Προσπάθησε να βρεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία σου και μην ακολουθείς τα αχνάρια κανενός. Άσε την ψυχή σου ελεύθερη και  απελευθέρωσε το πνεύμα σου. Θέσε την οντότητά σου στις κορυφές του κόσμου γιατί μόνο τότε θα μπορέσεις να τον κατακτήσεις.

Πηγή: ewoman.gr