You are currently viewing Η ψυχολογική ανάλυση των εννέα πιο συνηθισμένων ονείρων και τι λένε για την προσωπικότητά σας

Η ψυχολογική ανάλυση των εννέα πιο συνηθισμένων ονείρων και τι λένε για την προσωπικότητά σας

Καλημέρα, ξυπνήσατε; Κοιμηθήκατε καλά; Τι όνειρο είδατε το βράδυ;

Ίσως να είδατε ένα από τα εννέα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε οι περισσότεροι και είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε την ψυχολογική ερμηνεία του με τη βοήθεια του ψυχολόγου Ian Wallace ο οποίος έχει αναλύσει περισσότερα από 150.000 όνειρα σε μια περίοδο 30 ετών.

Ο Independent παραθέτει τη λίστα των εννέα πιο συνηθισμένων ονείρων με την εξήγησή τους και με μια παρότρυνση για το πως πρέπει να κινηθείτε στη ζωή σας.

Βρίσκεστε μέσα σε ένα δωμάτιο, έναν χώρο με τον οποίο δεν είστε εξοικειωμένος

Τι σημαίνει: Τα δωμάτια συμβολίζουν διάφορες πτυχές του χαρακτήρα σας. Το να βρεθείτε σε ένα δωμάτιο με το οποίο δεν είστε εξοικειωμένος υπονοεί ότι ανακαλύπτετε ένα ταλέντο που έχετε και δεν είχατε αντιληφθεί.

Τι πρέπει να κάνετε: Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για την εξερεύνηση των ανενεργών ταλέντων σας το πιο πιθανό είναι ότι θα βρίσκετε και θα ανοίγετε πόρτες στη ζωή που πάντα κάπου θα σας οδηγούν.

Είσαστε μέσα σ΄ένα όχημα και δεν έχετε τον έλεγχό του

Τι σημαίνει: Το αυτοκίνητο συμβολίζει την ικανότητά σας και τη συνέπειά σας για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Στην καθημερινή ζωή ίσως αισθάνεστε πως δεν έχετε αρκετό έλεγχο στη διαδρομή που κάνετε προς την επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να καταβάλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκτήσετε τον έλεγχο μιας κατάστασης είναι προτιμότερο να χαλαρώσετε και να αφήσετε ελεύθερα τα θεμελιώδη ένστικτά σας και τη διαίσθησή σας να σας οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι.

Πτώση στο κενό

Τι σημαίνει: Εάν στο όνειρό σας βλέπετε ή νιώθετε ότι πέφτετε σημαίνει ότι είστε ιδιαίτερα προσκολλημένος ή προβληματισμένος με μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνετε: Πρώτα απ΄όλα πρέπει να χαλαρώσετε. Αντί να προβληματίζεστε πως να μη χάσετε τον έλεγχο ίσως να πρέπει να προσπαθήσετε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά και να αρχίσετε να εμπιστεύεστε και άλλους ανθρώπου που βρίσκονται γύρω σας. Αφήστε ορισμένα πράγματα να συμβούν φυσιολογικά.

Ίπτασθε

Τι σημαίνει: Το να βλέπετε πως έχετε την ικανότητα να ίπτασθε σημαίνει ότι έχετε απεμπλακεί από καταστάσεις «βαρίδια» στη ζωή σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Μη νομίζετε ότι αυτό το συναίσθημα της απελευθέρωσης είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός ή σύμπτωση, συνήθως προκύπτει διότι καταφέρατε να διαχειριστείτε με επιτυχία και σύνεση μια κατάσταση και να πάρετε τη σωστή απόφαση ή υπερβήκατε τους περιορισμούς που σας επέβαλε μια βαριά ευθύνη ή υποχρέωση.

Απροετοίμαστοι για τις εξετάσεις

Αυτός και αν δεν είναι εφιάλτης. Να έχεις τελειώσει εδώ και χρόνια το σχολείο και να βρίσκεσαι ξανά στο θρανίο να δίνεις εξετάσεις και μάλιστα να είσαι αδιάβαστος.

Τι σημαίνει: Αυτό το όνειρο παραπέμπει στο τρόπο που αξιολογούμε την ικανότητά μας , την απόδοσή μας σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να ξοδεύετε ώρες ενδοσκόπησης, συνειδητά ή υποσυνείδητα, και να αξιολογείτε αυστηρά ή να υποτιμάτε τον εαυτό σας , είναι καλύτερα να μπορέσετε να δείτε τα ταλέντα σας, να εκτιμήσετε τον εαυτό σας, τις γνώσεις σας τις εμπειρίες σας και ότι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα και να χαρείτε τη ζωή που έχετε.

Γυμνοί

Τι σημαίνει: Εάν δείτε ότι βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο γυμνός σημαίνει ότι βρίσκετε σε μια κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε ευάλωτος και εκτεθειμένος.

Τι πρέπει να κάνετε: Πρώτα απ΄όλα σκεφτείτε το συμβολισμό των ρούχων. Διαλέγουμε ρούχα προκειμένου να παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη εικόνα στους γύρω μας. Αν και ορισμένες φορές μπορεί να έχουμε δισταγμούς και να ντρεπόμαστε ίσως να είναι βοηθητικό να ανοίγεστε στους άλλους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν κοντά σας και να αποκαλύπτετε τις ικανότητες σας και τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα σας.

Δεν βρίσκετε την τουαλέτα

Τι σημαίνει: Υπάρχει κάποιο θέμα στην καθημερινή σας ζωή που σας δυσκολεύει να εκφράσετε ξεκάθαρα τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο για τις δικές σας ανάγκες αντί να ξοδεύεστε με τα αιτήματα άλλων.

Σας πέφτουν τα δόντια

Τι σημαίνει: Τα δόντια συμβολίζουν πόσο αυτοπεποίθηση έχετε και πόσο ισχυρός αισθάνεστε, όμως κάτι συμβαίνει και σας κάνει να αμφισβητείτε τον εαυτό σας.

Τι πρέπει να κάνετε
: Αντί να αντιμετωπίζετε μια κατάσταση ως απειλητική για εσάς είναι καλύτερο να προσεγγίσετε το ζήτημα που σας απασχολεί με ηρεμία, να βάλετε κάτω τα δεδομένα και να το αντιμετωπίσετε ως μια πρόκληση στη ζωή σας.

Σας κυνηγούν

Τι σημαίνει: Υπάρχει κάτι στη ζωή σας που πρέπει να αντιμετωπίσετε και το αποφεύγετε.

Τι πρέπει να κάνετε: Το αυτονόητο πρέπει να κάνετε. Ίσως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς. Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για μια προσωπική φιλοδοξία. Αν και σας κάνει να φοβάστε πρέπει να την επιδιώξετε καθώς θα σας φέρει πλησιέστερα στην προσωπική σας ολοκλήρωση.

Πηγή: huffingtonpost.gr