You are currently viewing Η Τζούλια Ρόμπερτς θα σε διδάξει σε δυο λεπτά, όσα δεν σε δίδαξε κανείς άλλος μέχρι σήμερα

Η Τζούλια Ρόμπερτς θα σε διδάξει σε δυο λεπτά, όσα δεν σε δίδαξε κανείς άλλος μέχρι σήμερα

Είναι βραβευμένη με Όσκαρ και θεωρείται μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Η Τζούλια Ρόμπερτς όμως, δεν είναι αγαπητή μόνο για τους ρόλους τους οποίους έχει ενσαρκώσει μέχρι σήμερα, αλλά και για τη δράση της εκτός της δουλειάς της.

Δεν είναι λίγες οι φορές που με τις πράξεις της απέδειξε ότι έχει οικολογική συνείδηση και μάλιστα προσπάθησε να τη μεταδώσει και στους θαυμαστές της.

Στο βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια η Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σε μία καμπάνια που έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει ως προς τον τρόπο που επηρεάζουμε τον πλανήτη.

Η ηθοποιός υποδυόμενη τη μητέρα φύση, εξηγεί ότι η φύση δεν μας χρειάζεται. Εμείς την έχουμε περισσότερο ανάγκη. Όταν πέφτει, πέφτουμε μαζί της. Κι όμως, κάθε μέρα συμβάλλουμε στην καταστροφή της. Είναι σαν να κόβεις ένα μικρό μέρος των δακτύλων σου, που σε μακροπρόθεσμη βάση, θα οδηγήσει στον ακρωτηριασμό ολόκληρου του χεριού σου!

Παρακολουθήστε το πραγματικά εξαιρετικό βίντεο.

«Κάποιοι με αποκαλούν Φύση, κάποιοι άλλοι «μητέρα φύση»

Βρίσκομαι εδώ για πάνω από τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια

Είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσιες φορές περισσότερο από εσένα

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που με χρειάζονται

Ναι, το μέλλον σου εξαρτάται από μένα

Αν ευδοκιμήσω, θα ευδοκιμήσεις

Αν κλονιστώ, θα κλονιστείς και εσύ ή και χειρότερα (;)

Αλλά βρίσκομαι εδώ για αιώνες

Έχω ταΐσει είδη σπουδαιότερα από εσένα, και

έχω αφήσει να λιμοκτονήσουν είδη σπουδαιότερα από εσένα

Οι ωκεανοί μου, το έδαφός μου, τα τρεχούμενα νερά μου, τα δάση μου,

Όλα μπορούν είτε να σε βοηθήσουν είτε να σε εγκαταλείψουν

Το πώς επιλέγεις να ζεις καθημερινά αν με σεβαστείς ή

αν με αγνοήσεις δεν έχει πραγματικά σημασία για μένα

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι ενέργειές σου θα καθορίσουν τη μοίρα σου όχι τη δική μου

Είμαι η φύση

Θα συνεχίσω να υπάρχω

Εγώ είμαι προετοιμασμένη να εξελιχθώ

Εσύ;»

Το βίντεο με τη φωνή της Τζούλια Ρόμπερτς μαζί με μια σειρά πέντε ακόμη σποτ, συνθέτουν την οικολογική καμπάνια που δημιούργησε ο Λι Κλόου με τίτλο «Η φύση μιλάει».

Στα βίντεο η φύση όντως μιλά με διάσημες φωνές και είναι πολύ θυμωμένη. Εκτός από την Ρόμπερτς έχουν δανείσει τις φωνές τους στη φύση ο Χάρισον Φορντ (υποδύεται τη φωνή του ωκεανού), ο Εντ Νόρτον (της Γης), ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ (του δάσους), η Πενέλοπε Κρουζ (του νερού), ο Κέβιν Σπέισι (του τροπικού δάσους), ο Ιαν Σομερχάλντερ (του βυθού) και η Λουπίτα Νιόνγκο (του λουλουδιού).

Βασική διαφοροποίηση της καμπάνιας είναι ότι ο πλανήτης δεν ζητά βοήθεια, υπήρχε πριν, θα υπάρχει και μετά από τους ανθρώπους, οι οποίοι θα πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, αν θέλουν να σωθούν. Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια, που λέει ο Χάρισον Φορντ ως ωκεανός: «Καταλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη. Κάθε σύννεφο, κάθε σταγόνα γυρνά πίσω σε μένα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάθε ζωντανό ον με έχει ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Δεν τους χρωστάω τίποτα, αλλά τους δίνω. Κι αυτοί παίρνουν. Μόνο που μπορώ πάντα να τους τα πάρω πίσω…».

Η φύση μας μιλά με διάσημες φωνές και οργή. Θα την ακούσουμε;