You are currently viewing Εσύ είσαι ο κυρίαρχος κι όχι το μυαλό σου.

Εσύ είσαι ο κυρίαρχος κι όχι το μυαλό σου.

Της Δέσποινας Παλαμάρη

Λένε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν θα ήθελε οι μέρες του να είναι ντυμένες από ομορφιά, χαρά, καλοσύνη, ειλικρίνεια, ελευθερία… Κι όμως η αλήθεια είναι τελείως αντίθετη με αυτή την πεποίθηση.

Αν θέλαμε οι μέρες μας να είναι ανάλαφρες και να βιώνουμε πραγματικά την Αγάπη στη Ζωή μας τότε οι σκέψεις μας δεν θα είχαν σκοτεινιά, δυστυχία, αμφισβήτηση, καχυποψία, ζήλια, αντιπαλότητα, θυμό, κακία και τόσα άλλα φοβικά γεννήματα μιας στερημένης ζωής.

Γιατί χρειάζεται να ξέρουμε ότι οι σκέψεις μας χτίζουν το μέλλον μας. Η ενέργειά τους δημιουργεί το αντίστοιχο συναίσθημα που καθρεφτίζεται μέσα στην συμπαντική καρδιά. Το σύμπαν λαμβάνει το μήνυμα και μας ανταποδίδει απλόχερα ό,τι παίρνει.

Ότι σπέρνεις, θερίζεις… λέει ο σοφός λαός γι΄αυτό χρειάζεται ο καθένας μας να προσέχει τι σπέρνει. Ποιοι είναι οι σπόροι που στέλνει στο σύμπαν γιατί οι σκοτεινοί σπόροι, οι σκοτεινές σκέψεις δεν εμποδίζουν μόνο την εξέλιξη των άλλων αλλά και τη δική μας ανοδική πορεία. Μας κρατάνε δέσμιους σε χαμηλές δονήσεις και θολώνουν τόσο το μυαλό μας που στο τέλος πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ζωή μας. Μια στερημένη, φτωχή ζωούλα γεμάτη δυστυχία και πόνο.

Και μη σκεφτείς ούτε μια στιγμή ότι τα χρήματα είναι αυτά που κάνουν τη ζωή μας πλούσια. Αυτή είναι η δικαιολογία των περισσοτέρων από εμάς για να βιώνουμε μια στερημένη Ζωή. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας κι αυτή είναι ίσως η πιο μεγάλη συμπαντική αλήθεια.

Ας απεξαρτητοποιηθούμε λοιπόν από τη δυστυχία και ας σταματήσουμε να βλέπουμε τα πράγματα μαύρα, απαισιόδοξα, σκοτεινά.

Μα πως θα το κάνουμε αυτό; σε ακούω να λες… Φαντάζει τόσο δύσκολο!!!
Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο έχεις βουλιάξει μέσα στην απελπισία, την δυστυχία. Είναι η πρώτη ένδειξη άρνησης. Αν δεν σε ενδιαφέρει να αλλάξει η ζωή σου μην διαβάσεις παρακάτω. Μην ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια… Αν όμως κάτι σε παρακινεί να συνεχίσεις άνοιξε μυαλό και καρδιά και διάβασε τις παρακάτω αράδες…

Όλα Γίνονται Αρκεί Να Το Θέλουμε.

Στη φύση όπου υπάρχει δηλητήριο φυτρώνει εκεί κοντά και το αντίδοτό του. Υπάρχει μια φράση που έλεγαν τραγουδιστά τα παιδιά όταν τα τσιμπούσε μια τσουκνίδα καθώς έπαιζαν στα χωράφια και τις αλάνες. Βγες τσουκνίδα- μπες μολόχα… Άρπαζαν την μολόχα, την έτριβαν όπου χρειαζόταν στο σώμα τους κι όλα καλά…

Τσουκνίδα και Μολόχα… Δηλητήριο και Αντίδοτο…

Κάπως έτσι το δηλητήριο που σκορπάνε οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να εξαλειφτεί με το αντίδοτο του που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Αναπνοή.

Σου φαίνεται περίεργο; Παράξενο;
Κι όμως αυτός είναι ο τρόπος. Όταν πάει το μυαλό σου να παραδοθεί στις αρνητικές και φοβικές σκέψεις άρχισε να αναπνέεις συνειδητά, βαθιά, ολοκληρωτικά. Κατέβαζε το αέρα της αναπνοής σου μέχρι κάτω, στην κοιλιά σου και ταυτόχρονα συνειδητοποίησε την ποιότητα της αρνητικής σου σκέψης.

Παρατήρησε τι είναι αυτό που γεννιέται από την σκέψη σου. είναι φόβος, θυμός, το αίσθημα της ζήλιας, της προδοσίας, είναι ενοχές, αίσθημα κατωτερότητας… και άρχισε να το εκπνέεις μαζί με τον αέρα της εκπνοής σου με δύναμη νιώθοντας ότι αδειάζεις ολοκληρωτικά από αυτό. Κάνε το όσες φορές χρειαστεί μέχρι να φύγει εντελώς από μέσα σου η αρνητική αίσθηση.

Μετά μείνε για λίγο στη σιωπή αναπνέοντας αργά… γεμίζοντας όλο το σώμα σου με τον αέρα της αναπνοής σου… Νιώσε να ξεχειλίζει ο αέρας από τους πνεύμονες και να γεμίζει όλο το θώρακα, την πλάτη, τα χέρια… Να κατεβαίνει στην κοιλιά και να συνεχίζει μέχρι τα πέλματα σου… Με τον ίδιο τρόπο να ανεβαίνει και να γεμίζει το κεφάλι σου… και μετά παρατήρησε τι έχει αλλάξει… Ποια είναι η καινούργια αίσθηση που γεννήθηκε μέσα σου…

Συνειδητή Αναπνοή…
Έλεγχος και Παρατήρηση…
Αιτία και Αποτέλεσμα…

Ο πιο απλός τρόπος να ενεργοποιήσεις τον παρατηρητή μέσα σου και να αρχίσεις να ελέγχεις το μυαλό σου είναι η αναπνοή σου. Επέλεξε εσύ το πώς θες να νιώθεις στη ζωή σου και διόρθωσε τον τρόπο σκέψης σου Όταν το μυαλό σου αρχίσει να σκέφτεται με τον λάθος τρόπο, σταμάτησέ το. Κάνε αυτήν την απλή άσκηση συνειδητής αναπνοής και έλεγξε τις σκέψεις σου.

Φαίνεται εύκολο και απλό όμως δεν είναι. Γιατί μέσα στη μέρα σου θα χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσεις το εκπαιδευμένο στη δυστυχία μυαλό σου. Θα προσπαθήσει να σε εξαπατήσει. Θα παίξει με τα συναισθήματα σου και προπαντός με τη θλίψη σου. Θα αρχίσει με αλαζονικό τρόπο να σε εμπαίζει φέρνοντας τον εσωτερικό σου κριτή στο προσκήνιο. Θα προσπαθήσει να σε κυριαρχήσει και με πολλούς άλλους τρόπους. Μην ενδώσεις! Αντιστάσου!!!

Να θυμάσαι: Εσύ Είσαι ο Κυρίαρχος κι όχι το μυαλό σου.

Αν η ζωή σου δεν σε γεμίζει πλέον μην παραδίνεσαι στην μυαλουδίλα σου. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος η ανταμοιβή σου όμως θα είναι μεγαλύτερη. Με το που αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι μπαίνεις στο παλιό μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς χάρισε στον εαυτό σου λίγα λεπτά συνειδητής αναπνοής.

Αν αλλάξεις το μυαλό σου θα μεταμορφώσεις την ζωή σου και η αλλαγή, η μεταμόρφωση έρχεται μέσα από την βαθιά συνειδητή αναπνοή γιατί μυαλό και αναπνοή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Ρηχή Αναπνοή- ρηχή Ζωή, να το θυμάσαι!!!

Πηγή: Pulse of love
Photo by Christian Schloe