You are currently viewing Είσαι ότι τρως

Είσαι ότι τρως

Η σωματική και η πνευματική σου τροφή αποτελούν τον οριστή γι’ αυτό που είσαι σήμερα.

Λες πως σε αγαπάς μα επί τω έργω δεν σ’ αγαπάς. Στη πραγματικότητα καρφάκι δεν σου καίγεται να νιώθεις αληθινά περήφανος και να πλησιάζεις κάθε μέρα τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Κάθε μέρα σε σακατεύεις, κάθε μέρα σε υποβιβάζεις σε κάτι που δεν σε τιμά να εκπροσωπείς γιατί επιλέγεις να φαίνεσαι αδύναμος, γιατί γίνεσαι έρμαιο της στιγμιαίας παρόρμησης και παραιτείσαι από τη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό με αποτέλεσμα στο τέλος να σε μισείς και να νιώθεις αυτολύπηση.

Τόσο καιρό η σωματική αλλά και η πνευματική τροφή σου ήταν “σκουπίδια”, με αποτέλεσμα τώρα να νιώθεις και εσύ “σκουπίδι”.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΣ

Σε πρώτο επίπεδο σωματικά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως κάθε τροφή που περνάει από το στομάχι σου ανάλογα τη ποιότητά της είναι υπεύθυνη για την έκκριση αντιστοίχων ορμονών που σχετίζονται είτε με συναισθήματα ευεξίας , ανάτασης, ζωτικότητας, είτε με συναισθήματα κατάθλιψης, κόπωσης και έλλειψης κινήτρου για ζωή και δημιουργία.

Επομένως οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχειά εκλύουν συγκεκριμένες ορμόνες που σε μετατρέπουν σε ένα δημιουργικό, ζωντανό άτομο, φορέα θετικής ενέργειας, ενώ αντίθετα οι τοξικές τροφές πυροδοτούν την έκκριση στρεσογόνων, καταθλιπτικών ορμονών που σε καθιστούν εξουθενωμένο, αδρανή, με ανεξήγητα αρνητικά συναισθήματα και απόλυτη απουσία όρεξης για οτιδήποτε.

Επιπρόσθετα, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού δημιουργεί αισθήματα εξάντλησης και περιορίζει το δυναμικό σου μέσα στη μέρα καθώς για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της πέψης χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας την οποία κατ επέκταση στερείσαι από άλλες δραστηρίοτητες.

Τέλος, η οξυδέρκεια, η διαύγεια και η μνήμη σου μπορούν να εξελιχθούν με τη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων που αποτελούν καύσιμα για τον εγκέφαλο και αξίζει να αναζητήσεις για να βελτιώσεις την ευστροφία σου όπως αμύγδαλα, καρύδια, κουνουπίδι, κακάο και άλλα πολύτιμα τρόφιμα για το νου.

Πέρα από τη σωματική λοιπόν τροφή που σε διαμορφώνει, υψίστης σημασίας είναι και η τροφή που δίνεις στο πνεύμα σου και αυτή είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι, τα βιβλία που διαβάζεις, οι ταινίες που βλέπεις, η μουσική που ακούς και τα ταξίδια που επιλέγεις να κάνεις.

Οι άνθρωποι σου είναι καταλύτες στη ζωή και την προσωπικότητά σου. Μέσα από τα μάτια τους βλέπεις τον εαυτό σου, είναι υπεύθυνοι για τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης και του αυτοσεβασμού σου.

Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους που η συναναστροφή μαζί τους σε κάνει να νιώθεις ερείπιο και κράτα συντρόφους στη ζωή σου όμορφους εσωτερικά, γεμάτους φως στη ψυχή τους και αγάπη για ζωή. Έτσι η ροή της ενέργειας μεταξύ σας θα είναι μια ορμή μόνο προς τα πάνω.

Ακόμη, τα βιβλία που διαβάζεις σε βοηθούν να ανακαλύψεις το θησαυρό σου, το προορισμό σου και να χτίσεις ένα υγιές μυαλό που είναι η απόλυτη αντανάκλαση μιας θαυμαστής, σπουδαίας ζωής.

Να θυμάσαι πως ένα μίζερο, άρρωστο μυαλό, είναι δημιουργός μιας μίζερης ζωής.

Τα ταξίδια που κάνεις και οι ταινίες που βλέπεις είναι τροφή για να ανανεώσεις τη σκέψη σου, να δεχτείς καινούργια ερεθίσματα και να επαναπροσδιορίσεις τον τετριμμένο τρόπο σκέψης που σε έφερνε σε αδιέξοδα.

Τέλος, λένε και συμφωνώ απόλυτα πως είσαι ο,τι ακούς. Η μουσική έχει μια θεϊκή, συγκλονιστική δύναμη να μιλάει απευθείας στη ψυχή του ανθρώπου, να την αφυπνίζει και να διεγείρει αντίστοιχα συναισθήματα που σε μεταφέρουν ακριβώς στη κατάσταση που ακούς, ακόμη η κλασσική μουσική και τα εγκεφαλικά κύματα συνδέουν τις νευρικές συνάψεις μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και ενισχύουν τη διαύγεια της σκέψης.

Αν λοιπόν σήμερα δεν νιώθεις περήφανος για ο,τι έχεις γίνει, ΜΗ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Η δύναμη του Τώρα είναι ανυπέρβλητη.

Κόψε τα δεσμά του νεκρού παρελθόντος και ξεκίνα ΣΗΜΕΡΑ να δίνεις στον εαυτό σου τη τροφή που θα τον ανυψώσει σε αυτό που αληθινά θες να είσαι !!