You are currently viewing Γιατί η αποτυχία μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί!

Γιατί η αποτυχία μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί!

Προχωρήστε και αγκαλιάστε την πτώση στον βυθό.

Κατά την διάρκεια της ζωής έχετε μάθει να επιθυμείτε την τελειότητα. Κατευθύνετε κάθε προσπάθεια σας για να μπείτε στο καλύτερο πανεπιστήμιο, να πάρετε τους καλύτερους βαθμούς, να έχετε την ιδανική δουλειά, να συναντήσετε τον τέλειο σύντροφο, να ζείτε σε ένα ονειρικό σπίτι και να έχετε παιδιά αγγελούδια.

Τότε, η ζωή έρχεται στον δρόμο σας. Συμβαίνουν πράγματα. Σκοντάφτετε. Πέφτετε.

Αναπόφευκτο.

Θα αποτύχετε στην ζωή, πιθανώς πολλές φορές.

Ίσως να μην περάσετε κάποιο μάθημα, να χάσετε μια δουλειά, να πάρετε διαζύγιο, να αρρωστήσετε, να έχετε οικονομικές δυσκολίες, να δυσκολευτείτε στο να είστε γονέας-ή να αντιμετωπίσετε κάποια άλλη αντιξοότητα.

Σε κάποιο σημείο θα νομίζετε ότι δεν μπορείτε να πέσετε πιο χαμηλά. Έχετε φτάσει στον πάτο.

Ενώ δεν χρειάζεται να φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο για να αρχίσετε να κάνετε σημαντικές προσαρμογές στην ζωή σας, το να βρίσκεστε εκεί σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τι χρειάζεστε. Είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης. Είναι καιρός να πατήσετε το κουμπί της επαναφοράς. Καιρός να κάνετε μερικές σημαντικές αλλαγές.

Τι είναι και τι δεν είναι υγιές.

Φυσικά, αν βρίσκεστε σε σοβαρή κρίση, πάσχετε από κατάθλιψη ή έχετε αυτοκτονικές τάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Αλλιώς, να ξέρετε ότι είναι φυσιολογικό να είστε λυπημένοι όταν δέχεστε κάποιο χτύπημα. Χρειάζεστε χρόνο και χώρο στην μελαγχολία για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό και τις ανάγκες και για να σχεδιάσετε την πορεία σας. Αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι πως θα πρέπει να κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψετε.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως κανείς δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος να πέσει. Είναι κάτι που σας έχουν μάθει να φοβάστε, οπότε απομακρύνεστε από αυτό.

Εδώ είναι κάποια γεγονότα που χρειάζεται να ξέρετε για την πτώση, ώστε να μπορέσετε να σηκωθείτε και να αναγεννηθείτε όπως ο φοίνικας από τις στάχτες του:

  1. Η τελειότητα δεν υπάρχει.

Δεν πέφτετε μόνο εσείς. Η αποτυχία είναι κομμάτι της ανθρώπινης κατάστασης. Όλοι έχουν ελαττώματα στον χαρακτήρα τους και μαθήματα που πρέπει να μάθουν. Αλλά μόλις αποδεχτείτε πως κανείς δεν είναι τέλειος-όπως κι εσείς, θα μπορείτε να αποδέχεστε πιο εύκολα.

Η αποτυχία σας διδάσκει να είστε ταπεινοί και πως η ζωή δεν είναι μόνο μαύρη και άσπρη. Είστε τόσο άξιοι όσο το επόμενο άτομο στο οποίο θέλετε να αποδείξετε τον εαυτό σας.

  1. Η ανάπτυξη συμβαίνει στα δύσκολα.

Οι άνθρωποι μαθαίνουν κάνοντας. Κάποιοι περισσότερο από τους άλλους. Η ζωή είναι ένα ταξίδι και επομένως δεν πρέπει να ντρέπεστε για τα λάθη σας. Στην πραγματικότητα, να περιμένετε ότι θα κάνετε λάθος.

Η διορατικότητα θα σας έρθει στις πιο σκοτεινές ώρες σας, όταν θα είστε στο πιο χαμηλό σημείο. Θα αποκτήσετε μια νέα αντίληψη και θα συνειδητοποιήσετε (τελικά) αυτό που δεν μπορούσατε να παρατηρήσετε πριν και πόσο εκτός πορείας ήσασταν. Έχετε κερδίσει τα σημάδια σας, φορέστε τα υπερήφανα!

  1. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο.

Ο Richard Bach είπε «Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει κάποιο δώρο να σας δώσει. Αναζητάτε προβλήματα επειδή χρειάζεστε τα δώρα τους.»

Μία γνωστή μου έχασε ξαφνικά την δουλειά της μετά από 20 χρόνια εργασίας στην ίδια εταιρεία. Ακόμα και αν μισούσε την δουλειά της, ήταν καταστροφικό γι αυτήν και δεν ήξερε από πού να ξεκινήσει. Είπε ότι είχε κατάθλιψη. Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποίησε ήταν πως περνούσε μια φυσιολογική και αναμενόμενη διαδικασία θλίψης. Χρειαζόταν να δώσει στον εαυτό της χρόνο για ενδοσκόπηση και ανασυγκρότηση. Τελικά, με λίγη βοήθεια επανασυνδέθηκε με τον εαυτό της, ανακάλυψε την τέλεια καριέρα και όρισε μια πολύ πιο ευχάριστη πορεία. Το να χάσει την δουλειά της ήταν μήνυμα από τις ανώτερες δυνάμεις για να φύγει τελικά από την ρουτίνα.

Αν και ο λόγος για τις ταλαιπωρίες σας μπορεί να μην είναι εμφανής, με τον καιρό θα τον ανακαλύψετε. Να έχετε πίστη πως το Σύμπαν ποτέ δεν σας εγκαταλείπει.

  1. Αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Η αποτυχία είναι η διαδικασία για να χτίσετε την δύναμη σας. Όταν γυμνάζετε υπερβολικά ένα μέρος του σώματος σας, τι κάνετε; Το ξεκουράζετε, φροντίζετε τον εαυτό σας και αρχίζετε να κάνετε μικρότερες ασκήσεις για να ξανά-χτίσετε την δύναμη σας.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την πτώση ή για να ξεπεράσετε τις αντιξοότητες. Μπορείτε να χτίσετε την ελαστικότητα σας και να επιστρέψετε στην ζωή σας. Αποδεχτείτε πως θα υπάρχει λίγος πόνος στην ανάκαμψη, αλλά θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τις μεταγενέστερες δυσκολίες.

Μην πέσετε πάλι κάτω. Παλέψτε λίγο ακόμα.

  1. Κάτι καλύτερο σας περιμένει.

Κανείς δεν μένει κάτω για πάντα. Και υπάρχουν αρκετές ιστορίες για διάσημους-όπως η J.K Rowling και η Oprah- που υπέστησαν κακοτυχίες αλλά θριάμβευσαν παρά τις συνθήκες για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Υπήρχαν καλύτερες ευκαιρίες στον ορίζοντα που προορίζονταν γι αυτές. Θα έρθει η ώρα σας!

Ψάξτε βαθιά στην ψυχή σας ενώ είστε στην μέση της αποτυχίας. Να είστε ξεκάθαροι γι αυτά που θέλετε και γι αυτά που δεν θέλετε στην ζωή.

Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στους ανθρώπους που μαζεύουν το κουράγιο τους και κυνηγούν τα όνειρα τους. Αναζητήστε αυτή την πόρτα για κάτι καλύτερο.

  1. Η επιτυχία είναι πιο γλυκιά μετά την αποτυχία.

Όταν ξανά-σταθείτε στα πόδια σας μετά την πτώση, έχετε μεγαλύτερη εκτίμηση για τα μικρά πράγματα. Ξαφνικά, είστε πιο ευγνώμονες για την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, για τα λουλούδια που ανθίζουν, για το γέλιο των παιδιών.

Αφήστε το βάρος σας, απολαύστε μια καινούργια αρχή και ζήστε όλες τις χαρές στην ζωή.

Μπορεί επίσης να ανακαλύψετε πως αυτή η κάποτε καταστροφική κατάσταση έχει αλλάξει θετικά τον χαρακτήρα σας. Ξέρετε πως είναι να νιώθετε πόνο, απόγνωση, ντροπή και ενοχή και θα είστε εκεί αν κάποιος άλλος σκοντάψει, για να του διδάξετε την σοφία που έρχεται από την αποτυχία και πώς να την αποδεχτεί.

Γεγονός: Το να αγκαλιάσετε την πτώση καθώς πέφτετε είναι δύσκολο. Αλλά όταν δώσετε στον εαυτό σας συμπόνια και καλωσορίσετε την εμπειρία της αποτυχίας, θα μπορέσετε να πάρετε πίσω την ζωή σας- ακόμα και να την κάνετε καλύτερη από όσο ήταν.

Την κατάλληλη στιγμή, θα συνειδητοποιήσετε πως το να φτάσετε στον πάτο ήταν το καλύτερο πράγμα που σας συνέβη. Σας έδειξε ακριβώς το ποιοι μπορείτε να γίνετε.

Μάγεια Τ.