You are currently viewing Βοηθήστε τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν.

Βοηθήστε τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν.

Τι είναι αυτό λοιπόν που μας οδηγεί τους περισσότερους στην αποτυχία και γιατί δεν επιμένουμε σε ένα στόχο, που στην τελική, εμείς οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας και αφορά το δικό μας καλό;

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις και οι στόχοι και οι επιθυμίες για το μέλλον πέφτουν σε τοίχο είναι ότι μας απασχολεί περισσότερο το αποτέλεσμα και επικεντρωνόμαστε κυρίως στο πως θα νιώσουμε όταν φτάσουμε στον τελικό στόχο, αλλά στην πορεία ξεχνάμε τη δουλειά που χρειάζεται για να πετύχουμε εν τέλει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι στόχοι όμως και η νοητική τους υπόσταση μπορούν να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε στη ζωή και να πετύχουμε ό,τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, ακόμα και αν έχουμε συνηθίσει να τα παρατάμε όλα στη μέση.

Ακολουθείστε τα παρακάτω 3 βήματα και αρχίστε να εκπληρώνετε τους στόχους και να κάνετε τα «μελλοντικά» σας σχέδια παρόν.

Ονειροπολείστε σωστά

Κάντε, λοιπόν, μεγάλα όνειρα, αλλά κάντε τα με το σωστό τρόπο.

Αναλογιστείτε με ποιο τρόπο και σε τι έκταση ο νέος σας στόχος θα επηρεάσει τη ζωή σας και έτσι θα πάρετε σοφότερες και ρεαλιστικότερες αποφάσεις για την πορεία επίτευξης του στόχου.
Τη στιγμή ακριβώς που αντιλαμβάνεστε το καλό που θα κάνετε στην υγεία σας αν χάσετε τα περιττά κιλά (δεδομένου ότι ο στόχος απώλειας κιλών είναι ο συνηθέστερος στο δυτικό κόσμο) τότε οι επιλογές και οι κινήσεις που σας οδηγούν σε αυτό το στόχο είναι πιο συνειδητές και εντάσσονται ευκολότερα στην καθημερινότητα.

Κάθε φορά μάλιστα που χάνετε το ζήλο σας, αναρωτηθείτε «γιατί» κάνετε ό,τι κάνετε και οι απαντήσεις που θα δώσετε σε αυτή την ερώτηση, θα δικαιολογήσουν τον κόπο σας και θα σας θυμίσουν τον τελικό σας στόχο, που στην περίπτωση της απώλειας κιλών, είναι η υγεία σας.

Δεσμευτείτε στη διαδικασία και όχι στο στόχο

Οργανώστε τα βήματά σας και το σχέδιο δράσης σας που θα σας οδηγήσει με μεγαλύτερη επιτυχία στο στόχο σας. Επικεντρωθείτε πρώτα στο «πως» θα πετύχετε το στόχο σας και μετά στον ίδιο το στόχο. Όταν δεσμευτείτε και αφοσιωθείτε στη διαδικασία, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, το πρόγραμμα ασκήσεων που θα ακολουθήσετε, το μέρος που θα κάνετε τις ασκήσεις και τι εξοπλισμό χρειάζεστε, τότε ο στόχος θα γίνει σαφώς πιο εφικτός, αφού θα έχετε ήδη ένα πρόγραμμα που θα σας οδηγήσει απευθείας στην εκπλήρωσή του.

Όταν ακόμα κάνετε σχέδια και βάζετε στόχους για το μέλλον, παραμένετε ρεαλιστές και αναλογίζεστε και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσετε στην πορεία. Όταν έχετε επίγνωση των εμποδίων που –ίσως- συναντήσετε, έχετε το πλεονέκτημα να είστε πιο οργανωμένοι απέναντι σε αυτά, περισσότερο έτοιμοι να τα διαχειριστείτε αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη διάθεση για επίλυση, αν και εφόσον ανακύψουν τελικά στο δρόμο σας.

«Υιοθετείστε» τη συνήθεια

Στη διαδικασία ένταξης του νέου προγράμματος στη ζωή σας, όσο ταχύτερα καταφέρετε να το κάνετε συνήθεια, τόσο καλύτερα για εσάς και για το στόχο σας.
Το βασικό όμως μυστικό για να πετύχετε την υιοθέτηση μιας συνήθειας είναι να… μη σκέφτεστε!

Βάλτε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ορίστε το που, το πότε και το πώς θα τηρήσετε τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και έχετε υπερδιπλάσιες πιθανότητες να το φέρετε εις πέρας. Αφαιρέστε από τις κινήσεις σας τη σκέψη και την αμφιβολία και θα είναι πιο εύκολο να γίνουν συνήθεια, που θα κρατήσει.

Βοηθήστε, ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας και τις συνήθειες να εδραιωθούν, εξασκώντας τες στο κατάλληλο περιβάλλον. Κάντε γυμναστική στο γυμναστήριο, πηγαίνετε για τρέξιμο στο πάρκο και κάντε γιόγκα στο studio της γειτονιάς. Όταν συνδέεται μια δραστηριότητα με ένα περιβάλλον βοηθάτε τον εαυτό σας να την κάνει συνήθεια ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Το περιβάλλον, μας θυμίζει τη συνήθεια, γλιτώνοντας εμάς από το άγχος να προσπαθήσουμε να τη θυμηθούμε και να την εξασκήσουμε.

Πηγή: clickatlife.gr