You are currently viewing Βάλε στη ζωή σου ξεχωριστούς ανθρώπους

Βάλε στη ζωή σου ξεχωριστούς ανθρώπους

Οι καιροί έχουν αλλάξει κι έχουν δυσκολέψει. Μαζί με τους καιρούς κι η ποιότητα των ανθρώπων. Πλέον, οι ηθικοί και οι άξιοι σεβασμού άνθρωποι ή είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ή έχουν γίνει πρόγονοι. Στην εποχή που οι περισσότεροι σκέφτονται τι θα κερδίσουν από εσένα, έτσι για αντίθεση, υπάρχουν κι εκείνοι που σκέφτονται τι θα μοιραστούν και τι θα ζήσουν μαζί σου.

Άνθρωποι που μπορεί να φαίνονται εξωτερικά απλοί, μα εσωτερικά τους κρύβουν θησαυρούς μεγάλης αξίας και διαμάντια. Η καρδιά τους είναι τεράστια σε σύγκριση με τη μικροκαρδία των υπολοίπων. Μπορεί να αξίζει τα λεφτά όλου του κόσμου, αλλά δε θα εξαγοραζόταν ούτως ή άλλως.

Εκείνους τους ανθρώπους αξίζει να τους αγαπήσουμε. Μπορεί κάποια στιγμή να πληγώθηκαν, να έκλαψαν και να έπεσαν στα πατώματα, μα γρήγορα απ’ τον πάτο βρέθηκαν στα ύψη. Τόσο πολύ ψηλά, που δύσκολα κάποιος μπορούσε να τους αντικρύσει με γυμνό μάτι. Δεν τα παράτησαν, αφού είναι δύνατοι άνθρωποι. Εκείνοι οι «διαφορετικοί» -που πραγματικά αξίζει να τους ευχηθούμε να μην αλλάξουν ποτέ- πρέπει να πρωταγωνιστούν στη ζωή μας.

Εκείνοι είναι φυσικά οι άνθρωποι που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους. «Άνθρωποι» με όλη τη σημασία της λέξεως, που θαυμάζουμε, με δυνατή προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ο ιδανικός σύντροφος για εμάς, που νιώθει το ατομικό πρόβλημα δυαδικό. Θα τον αγκαλιάζουμε κι εκτός από ζεστασιά θα νιώθουμε ασφάλεια κι ολοκλήρωση. Θα είναι εκείνος, ο οποίος θα γκρεμίζει από μέσα μας όλα τα τείχη αρνητικότητας κι ανασφάλειας. Θα είναι πάντα εκεί, δίπλα μας να μας φροντίζει κι εμείς πάντα, εκει δίπλα του να τον φροντίζουμε εξίσου.

Εκείνος ο διαφορετικός, δε θα μας λέει απλώς μια καλημέρα ή καληνύχτα. Θα φροντίζει τα λόγια του να τα κάνει πράξη. Θα μας ομορφαίνει εκείνος τις ημέρες μας με το να είναι ο εαυτός του μαζί μας. Θα μας προσέχει και θα μας αγαπάει, όπως ακριβώς προσέχει κι αγαπάει τον εαυτό του.

Όταν πραγματικά δένονται σε μια σχέση, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο και κάνεις τρίτος δε χώραει ανάμεσά τους. Ο ένας ζει για τον άλλο. Άλλωστε, αυτή είναι η μαγεία τους, το όμορφο δέσιμό τους. Επειδή θέλουν η σχέση τους να είναι όμορφη και μοναδική, προσπαθούν καθημερινά γι’ αυτήν. Προσέχουν και τη λεπτομέρεια, γιατί είναι γνώστες. Ξέρουν βέβαια, πως μια λεπτομέρεια μπορεί ν’ ανανεώσει ή κι αντιθέτως, να ραγίσει λίγο τη στιγμή τους.

Τη στιγμή όμως μόνο! Όχι, τη σχέση. Γιατί εκείνοι δε θα τα καταστρέψουν όλα, όλες τις αναμνήσεις και τις υποσχέσεις για μια λεπτομερειούλα. Ο άνθρωπός τους, είναι ανώτερος από οτιδήποτε. Όταν χαλάσει κάτι, το διορθώνουν, δεν το πετάνε στα σκουπίδια. Αυτή είναι η διαφορά κι η μοναδικότητά τους σαν άνθρωποι. Είναι καλοσυνάτοι κι υπομονέτικοι, αρκεί να μην τους εκμεταλλευτείς. Γνωρίζουν πως μόνο εκείνοι -βάζοντας στόχους στη ζωή τους- μπορούν να τα καταφέρουν.

Δε θα σε κάνει στιγμή ν’ αμφιβάλλεις αυτός ο διαφορετικός απ’ τους άλλους άνθρωπος. Αυτό που θα σου δώσει θα είναι μόνο χαρές και πολλά χαμόγελα. Δε θα φοβάται να γνωρίσει τους δικούς σου και δε θα φοβάται να σε συστήσει στους δικούς του και στους φίλους του. Κι αν κάτι δεν πάει καλά, θα βάλει πάνω απ’ όλα εσένα. -Δε μιλάω για κάτι μη υπαρκτό κι ούτε γράφω σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εκείνοι οι άνθρωποι υπάρχουν στην πραγματικότητα. Μπορεί συχνά να τους συναντάμε στις ταινίες και στα βιβλία μας, αλλα να θυμάστε πως εκεί έξω, κάπου, συνυπάρχουν με τους υπόλοιπους-.

Αν σταθείς τυχερός και βρεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου, κράτησέ τον για πάντα. Φρόντισέ τον, αγάπησέ τον δυνατά. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν τον έχεις στην αγκαλιά σου, θα νιώθεις ευλογημένος απ’ το Θεό. Επειδή αξίζει πολλά, φρόντισε να μην τον χάσεις με πείσματα κι εγωισμούς, γιατί δε θα ξαναγυρίσει κι εσύ θα το μετανιώνεις μια ζωή. Μόνο αγάπη θέλουν, γι’ αυτό μην ξεχνάς να του εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

Και να θυμάσαι πως οι ξεχωριστοί άνθρωποι ανταμώνουν πάντοτε με τους ξεχωριστούς. Κι ευτυχώς, ξέρουν να τους ξεχωρίζουν. Γι’αυτό μη φοβάσαι και προχώρα.