You are currently viewing Αλλάξτε τις σκέψεις σας και μεταμορφώστε την υγεία σας χρησιμοποιώντας την δύναμη της συνείδησης για θεραπεία

Αλλάξτε τις σκέψεις σας και μεταμορφώστε την υγεία σας χρησιμοποιώντας την δύναμη της συνείδησης για θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν έναν γιατρό ή ένα χάπι για να θεραπευτούν από τις ασθένειες τους, ασθένειες οι οποίες συχνά είναι αποτρέψιμες και δεν είναι πάντα αποτελεσματικές με την χρήση χαπιών. Αυτός ο τύπος νοοτροπίας συχνά ανακόπτει λόγω της έλλειψης γνώσης σχετικά με τις καταπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού και του σώματος μας. Το κλειδί του να είναι κάποιος υγιής είναι να δουλέψει με την έμφυτη σοφία, η οποία απαιτεί τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αλλά περισσότερο την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία.

Αν πιστεύουμε πως δε θα νιώσουμε καλύτερα, περιορίζουμε κάθε δυνατή λύση για να γίνουμε καλά. Αν φθάσουμε σε μια νοοτροπία θύματος και περιμένουμε κάποιον ή κάτι άλλο να μας “φτιάξει” τότε δε θα κάνουμε ποτέ τα απαραίτητα βήματα ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Ο συνεχής προσδιορισμός της ασθένειας δημιουργεί ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν τις θετικές απόψεις που υπάρχουν στην ζωή κάποιου άλλου. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι που ξέρω είναι χαρούμενοι και εκείνοι που δεν είναι τόσο υγιείς συνήθως έχουν σχετικά καλύτερη ποιότητα ζωής όταν έχουν αισιόδοξη συμπεριφορά.

Το στρες συνεχώς αυξάνεται και το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά και το φαγητό είναι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να το μειώσουν. Αυτές οι ανθυγιεινές καθημερινές συμπεριφορές συμβάλλουν στους παράγοντες που οφείλονται οι αυξημένες τιμές χρόνιων ασθενειών στη χώρα μας. Υπάρχει και το υγιεινό στρες το οποίο μας προστατεύει από τον κίνδυνο, ωστόσο αν δεν το μεταχειριζόμαστε κατάλληλα, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του σώματος μας. Το στρες είναι η απάντηση του σώματος μας στην εισαγόμενη δύναμη του εγκεφάλου, το οποίο πάλι επηρεάζεται από την αντίληψη μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Τα σώματα μας θα αντιδράσουν στις σκέψεις μας με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαν εάν μια τίγρης μας επιτίθονταν. Αν το μυαλό μας φθάνει να κατοικεί στο παρελθόν ή να ανησυχεί για το μέλλον, συνεχώς εκθέτουμε τους εαυτούς μας στο χημικό στρες του σώματος. Μόνο στην παρούσα στιγμή μπορούμε συνειδητά να ελέγξουμε την απάντηση του στρες. Γι αυτό ο διαλογισμός του μυαλού είναι τόσο αποτελεσματικός στο να μας κρατά στο τώρα.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους βελτιώνοντας τη συνείδηση τους. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός μέσω της χρήσης των διαφορετικών κυμάτων ήχων (binaural beats) μπορεί να κάνει σπουδαία θαύματα στην υγεία κάποιου και στην συνολική ευεξία! Μάθετε πώς να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε το μυαλό σας μέσω του διαλογισμού του μυαλού, των ασκήσεων απελευθέρωσης και του στρες και των οδηγητικών ήχων όπως των binaural beats.

Η θετική σκέψη μας ενδυναμώνει στο να είμαστε υπεύθυνοι στη ζωή μας και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε υγιεινές καθημερινές επιλογές. Για να είναι κάποιος υγιής απαιτεί αυτοεκτίμηση η οποία επηρεάζεται από το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν δίνουμε αξία στον εαυτό μας, είναι λιγότερο πιθανό να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία μας. Η θετική σκέψη έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μειώνει τα επίπεδα των αγχώδη ορμονών στο σώμα. Η σημασία που δίνουμε στο πως η θεραπεία μας επηρεάζει είναι επιβεβαιωμένη από το αποτέλεσμα των placebo.

Το γαστρεντερικό μας σύστημα επίσης αποδεικνύει την δύναμη της σύνδεσης του μυαλού και του σώματος. Με περισσότερες νευρικές απολήξεις στον εγκέφαλο μας δεν θέλει ερώτημα γιατί νιώθουμε κυριολεκτικά άρρωστο το στομάχι μας όταν αγχωνόμαστε.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πως δεν υπάρχει λάθος τρόπος για το πώς νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Η πραγματικότητα των ανθρώπων είναι γεμάτη με τους δικούς τους φακούς αντίληψης, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από των υπολοίπων. Πολλοί από εμάς έχουμε μακροχρόνιους τρόπους με τους οποίους κάνουμε πράγματα και τα καλά νέα είναι ότι πάντα μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες. Είναι σχετικά με το να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να παρατηρούμε τι είδους σκέψεις έχουμε για τον εαυτό μας και να τις αλλάξουμε.

Η ζωή δεν είναι εντελώς ελεγχόμενη από εξωτερικές δυνάμεις και όλοι έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που νομίζουμε. Απλά, όπως έχουμε την δύναμη να δημιουργούμε ασθένειες, έτσι την έχουμε και για να προάγουμε υγεία στη ζωή μας.

Το να είναι κανείς υγιής είναι απλό και το μόνο που χρειάζεται είναι οι θετικές επιλογές και σκέψεις που δημιουργούμε κάθε στιγμή.

awakengr.com