You are currently viewing Άβολα πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Άβολα πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

«Αν μόνο μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω…»

Ναι, όλοι μας είχαμε αυτές τις ημέρες που περνούσαμε ώρες και ώρες μετανιώνοντας για προηγούμενες πράξεις. Για τις ευκαιρίες που χάσαμε, για τις φιλίες στις οποίες δεν θα ξαναγυρίσουμε.

Δεν είναι ήδη αρκετά δύσκολη η ζωή; Γιατί χάνουμε χρόνο σκεφτόμενοι τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Αντ ‘αυτού, ας κάνουμε μια αλλαγή από σήμερα.

Εδώ είναι 25 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να σταματήσεις να μετανιώνεις για τις επιλογές της ζωής σου.

 1. Πάντα να λες αυτό που θες να πεις. Αυτή θα είναι η μόνη στιγμή που μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου.
 2. Να έχεις αρκετό θάρρος για να κρατήσεις αυτά που αξίζουν. Οι γνώμες των άλλων δεν έχουν σημασία σε αυτά που σου αρέσουν και που δεν σου αρέσουν.
 3. Είσαι το άτομο που ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Αν όχι ακόμα, μην σταματήσεις να αγωνίζεσαι για το όνειρο σου. Ποτέ δεν είναι αργά.
 4. Ξέχνα αυτά που δεν έχουν σημασία πλέον. Στα 20 σου είναι εύκολο να σκέφτεσαι ότι όλα είναι σημαντικά.
 5. Ζήσε πραγματικά τη ζωή σου και κάνε συναρπαστικά πράγματα αντί να τα δημοσιεύεις στο διαδίκτυο.
 6. Σταμάτα να αντιδράς υπερβολικά για όλα. Δέξου τα χαλαρά.
 7. Μην ξοδεύεις τον χρόνο σου κρίνοντας και κουτσομπολεύοντας τους ανθρώπους. Έχεις τόσα άλλα να συζητήσεις.
 8. Το να αποκαλείς τον εαυτό σου «χοντρό» ή «άσχημο» δεν πρόκειται να φτιάξει τον χαρακτήρα σου. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το άτομο που είσαι μέσα σου. Να είσαι ο εαυτός σου. Να έχεις αυτοπεποίθηση.
 9. Μίλα στους ανθρώπους. Μάθε για την ζωή τους. Αυτή η μικρή προσπάθεια θα σε κάνει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.
 10. Ξεκίνα να έχεις περισσότερη συμπόνια και να είσαι πιο ευγενικό άτομο. Η ευγένεια σου μπορεί να κάνει τη μέρα κάποιου καλύτερη. Ακόμα και τη δική σου.
 11. Δεν πειράζει να κάνεις λάθη μερικές φορές. Κανείς δεν είναι τέλειος. Δώσε χώρο στον εαυτό σου. Ζήσε στο τώρα και διασκέδασε.
 12. Διάβασε περισσότερο. Μάθε για καινούργια πράγματα, μέρη και ανθρώπους. Αντί να βασίζεσαι στο διαδίκτυο, πάρε βιβλία.
 13. Προσπάθησε να κατανοήσεις τα συναισθήματα των άλλων. Με το να είσαι ευγενικός προς τους άλλους θα αναπτυχθείς.
 14. Η αδελφή ψυχή σου δεν θα σου χτυπήσει μια μέρα την πόρτα ξαφνικά. Πήγαινε έξω και αναζήτησε την.
 15. Διώξε την φωνή στο κεφάλι σου που λέει «είμαι πολύ μικρός για να αρχίσω να μαζεύω χρήματα». Μην ξοδεύεις χρήματα για πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Η εξοικονόμηση από μικρή ηλικία θα σου δώσει οικονομική σταθερότητα στο μέλλον.
 16. Βελτίωσε τον εαυτό σου. Άλλαξε τις συνήθειες σου και ξεκίνα να εφαρμόζεις καλές αξίες. Η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου θα σου δώσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεσαι.
 17. Κάνε σχέδια και γίνε καλύτερος άνθρωπος. Πάρε τις αποφάσεις σου και πράξε σύμφωνα με αυτές.
 18. Μην αφήσεις τις επιλογές σου να είναι ο λόγος που θα μετανιώσεις αργότερα. Σκέψου καθαρά πριν κάνεις κάτι σημαντικό. Κάθε πράξη μετράει.
 19. Άσε τους άλλους να πουν την ειλικρινή τους γνώμη. Μπορεί να συμφωνείς μπορεί και όχι. Αλλά το να ακούς αυτό που έχουν να πουν οι άλλοι είναι σημαντικό και μπορεί να σε βοηθήσει.
 20. Σε ενοχλεί κάτι; Αντιμετώπισε τους φόβους σου και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί σε ενοχλεί. Θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς. Ο Μπάτμαν φοβόταν τις νυχτερίδες, αλλά έγιναν η δύναμη του.
 21. Όταν κάνεις ένα λάθος, μάθε να το αποδέχεσαι. Το να κατηγορείς τους άλλους δεν θα λύσει το πρόβλημα.
 22. Όταν ανακαλύψεις τι θες στη ζωή σου, θα βρεις αυτό που σου δίνει την περισσότερη ευτυχία.
 23. Να έχεις ένα μέρος που να αποκαλείς Σπίτι. Όπου και αν πας, ότι και αν κάνεις στη ζωή σου, μπορείς πάντα να επιστρέψεις στην άνεση του σπιτιού σου.
 24. Μην μένεις στο κινητό ενώ ονειρεύεσαι αυτά που μπορείς να κάνεις. Βγες έξω και κάν’τα.
 25. Προσπάθησε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη ζωή σου. Μην μένεις πίσω. Κάνε αυτό που θες να κάνεις και πες αυτό που θες να πεις. Μην φοβάσαι να ερωτευτείς, να εκπληρώσεις τα όνειρα σου και να απολαύσεις την ζωή.

«Έχεις μυαλό στο κεφάλι σου, έχεις πόδια στα παπούτσια σου. Μπορείς να πας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξεις.»- Dr. Seuss.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, δεν είναι ποτέ αργά να γίνεις καλύτερο άτομο. Κάνε μια λίστα για να σε καθοδηγήσει στη ζωή.

Να θυμάσαι να περιμένεις το καλύτερο από τον εαυτό σου. Το να περιμένεις από τους άλλους θα σε απογοητεύσει. Οπότε, όρισε τους στόχους σου και θα γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου κάθε μέρα.

Μάγεια Τ.